Не сум била но по коментари шо ги читав штандовите со храна и појалоци не биле ефтини. Влезница не се плаќа. Но, искрено, по сево ова што се пишува по порталиве како немале ништо регистрирано, немале дозволи ни лиценци, ахв тон нерегуларности нашла - не би ни отишла.
Да. Уште кога завршив средно бев на два ума и на крај де одлучив за нешто сосема поразлично и сега пак ми се враќа желбата.
Изгор скапо е, најефтиното е 100 ден. по дете, еден круг. Има и од 150, 200, 250 ден... мини крофни најефтиното е 100 ден. За другата храна не знам.
Пуштам музика,си ставам чаша вино, наоѓам некоја релаксирачка книга и заборавам на се. Друга опција дечко ми ако е тука ќе го гушнам и ќе ме гушне и за кратко ми ја снемува цела негативна енергија. И третата опција ми долгото брзо пешачење.Кога се прибирам дома сум друга личност.
Дали некој знае каде може да најдам марленка торта ? Знам за бомбиците ама сакам тортата да ја пробам ако воопшто ја носат кај нас
Крај на Јануари, почеток Февруари месец почнуваат. Така знам дека секаде почнуваат. Едино да нема некои измени во МК.
Зара околу католички Божиќ мислам, последната недела од декември, Масимо исто. И останатите тука негде, можеби некои после Нова Година.
па на секој различно му треба време за учење. Но кога учев јас се идеше на предавање и вежби секој ден од 8 до 15ч, евентуално да треба негде само на вежби да идеш а предавање по некое ама пак по 4ч на ден треба да си на факс минимум, да речеме 4ч дневно за редовно да си учиш. Ако мислиш на тоа. А ако мислиш за години, околу 7 ако се си завршиш на време. Сма желбава мене искрено ми се граничи со лудост, како општ доктор би зимала нез30-40, можда за 7години и повеќе ќе даваат…. Ама пак не ми е рационално на 40г да ти е доволно таа плата. Башка ако сакаш некоја специјализација… на 46-47г би ја завршила. Зависи каков карактер си и колку финансиски имаш поткрепа од семејство. Затоа што спомна и детенце
Јас ги барљв оние запакуваните колачи Марленка и најдов дека ги имало во Стокомак претходно. Отидов да прашам и ми рекоа дека не ги носат повеќе.
Дали се точни од кој аспект? Име, презиме, број на документ? Тоа системски се вади кога вадиш лична карта, па ако не ти се точни на личен документ значи не се точни и во систем. Ако е за нешто друго на пример како сега со грешниве телефонски броеви и мејлови со safe city, тоа во одделение за управни работи најверојатно. Како и да е, најдобро е да се јавиш на 192 и таму ќе те упатат каде да се обратиш во зависност од проблемот.
Како да дезинфицирам декоративна перница без да ја перам? Не се вади навлаката, а со перење ми е страв да не се изгуби обликот