Тие греалки најчесто се со моќност од 2 киловати. Тоа значи дека ќе троши 2 киловати за еден час, или 10 киловати за 5 часа. Јас колку што знам 15.000 евра, односно 14.999 евра. За секоја сума над таа вредност, УЈП добива известување од банката за направената трансакција. Ова инфо е од пред 3-4 години, можеби е сменето нешто во меѓувреме.
И ја кога бев пред месец, месец ипол имаше ама на летна гардероба. Дали можеби знаеш на се е попустот или исто како тогаш? Да не идам џабе за Скопје
Зависи за која тарифна зона се работи. Во ефтина тарифа, цената е 4.12 денари за 1 киловат, а во скапа тарифа 4.44 денари во првиот тарифен блок, 5.33 денари во вториот тарифен блок, 7.43 денари во третиот блок итн. На тоа се додава плус „мрежарина“ од 2.14 денари за секој киловат. Да претпоставиме дека си во првиот тарифен блок, со скапа тарифа, за 5 часа дневно ќе потрошиш 10 киловати, за 30 дена тоа се 300 киловати, по 4.44 денари, тоа е 1332 денари, плус 642 денари мрежарина, тоа е 1974 денари. Можеби имам некоја грешка во пресметкиве, ама отпилика тоа е. Мислам дека намерно ги комплицираат работиве за да можат полесно да „крадат“ од граѓаните.
Дали е нормално да се оди со дечко на одмор? А моите родители не ми даваат а јас имам доста години за да не ми даваат
Здраво , дали има некоја од вас завршено курс во Визија -смедковоство? Би сакала да ми кажете искуство дали е признаен дали може со завршување на истиот да се најде работа , или пак има протокол бидејќи немам факултет. Секој одговор е добредојден .