30 години се многу за да бараш дозвола од родители.. Доволно си зрела за да одлучиш сама што е добро што не..
На 18ти декември пратив честитка по пошта, уште не е стигната, па дали некој знае за колку отприлика време стигаат честитки/пратки? Од Скопје е пратена на адреса во Скопје, затоа мислев побрзо ќе стигне..
A vie da ste na decko mi mestoto dali bi I raskinale na takva devojka so na zreli godini nikako ne I davaat da odi na odmor so decko? Bidejki deckomi posle toa se odnesuval Kako da ne bil dovolno zainetresiran za vrska ne izlagase cesto odlagase.
А јас мислам дека треба еднаш засекогаш да расчистиш со твоите. На 30 години и сама можеш да живееш и да се издржуваш без нив. Како ќе го живееш животот, таков и ќе ти биде. Да не случајно го промашиш цел, па после на 40 ти бидат криви за сѐ што не било. Многу често забележувам вакви појави на форумов. Не го сфаќам воопшто менталниот склоп на твоите (извини, без навреда) кои те влечат во црна дупка. Од таква „наивна“ заштита буквално ти наштетуваат. Не е животот стаклено ѕвоно - има некаква поента зашто се случуваат (не)убави искуства. Па на крајот од денот тие и те обликуваат како карактер?
Зависи од многу околности.. Океј ми е девојче до кај 22 најмногу 25 години, ако студира и финансиски е независна па да не можат нејзините финансиски да и го дозволат одморот и да ја контролираат уште.. Ама веќе на 30 години секој има можност да биде стабилен финансиски и да живее сам, не ти требаат родителите.
Како што читам си 30г. Дали свесна си дека дозволуваш родителите твои да ти го упропастуваат животот? Во кој свет живеете бре и да не е после заинтересиран, нема сигурно да го молиш да се заинтересира за тебе. Живеј си го животот, мама и тато нема да се со тебе цел живот.
Да се надоврзам, родителите не дека ти мислат лошо ама и многу на арно не е убаво. Понекогаш од премногу заштита не свесно те тонат.
Може за некое време, може никогаш. Мене во минатото некои честитки не ми стигнувале воопшто. А се работеше за градови во нашата држава. Гледав пред некоја година репортажа праќаа новинари писма, побрзо стигнаа тие за градовите во внатрешноста отколку низ скопските општини. Во минатото имаше некои кажувања дека новогодишни честитки добиле во Март. Едноставно толку работи и е способна нашата пошта многу години наназад.
Здраво, дали ако сум пиела сабајале еманера од 40мг, може да се напијам фамосан сега? Дали може да се мешаат?
Каде се вади државјанство (освен онлине ) кога бев минатиот пат , се реновираше ....? И дали е точно дека државјанството важи 6 месеци?
Во МВР на шалтерите. Ќе влезеш од страната на курвите кај што стојат, и само право одиш. Од шалтер зимаш барање за пополнување и после го даваш на шалтер. Мислам дека можеше и со картица да се плати.
На 30 години треба свое семејство да имаш а не од дома да ти кажуваат што да правиш Да би раскинал верувај зошто не е нормално тоа и проблем е
Па има опрема/материјали за нокти, девојката кај што правам нокти од таму набавува, има мислам и нешто од шминка, препарати за коса. Мене конкретно една фарба ми требаше, само кај нив ја имало.
Замолувам некој/а што има искуство со IPTV да ми пише приватна порака, или тука кажете ми шо канали имате по дома, плаќате ли нешо такво или тоа со боксови моксови? Ич не ми е јасно како функционираат тие нешта. Еве сега конкретно земав 2 дена тест-период као, не е лошо, ама као да имам чуено дека си купуваат боксови и решен проблем. Тоа е само за еден уред, така?