Ако сакаш за поефтино, оди на Hisense (бившо Gorenje) и Phillips. А ако сакаш квалитетно, LG, Samsung и Sony. Јас лично од Sony сум најзадоволен. Најдобра слика имаат Sony и LG телевизорите. Но јас секогаш зимам квалитет, иако е многу поскапо од другите брендови. Телевизорите ги користам минимум 6-7 години. Сега имаш со Андроид и со нивни софтвер. Јас имам моментално со Андроид и сум задоволен.
Не, тоа оди веднаш штом се реализира упатот, се добива електронско одобрение и се плаќа мислам кога ќе се изработи протезата. Искрено, не се сеќавам баш како одеше процедурата оти не се бавев со тоа, а и веќе две години не сум во таа дејност.
И јас сум задоволен од Самсунг. Претходниот ми беше Самсунг. Но ако треба да ги споредам со Сонито што го имам, многу подобар ми е моменталниот. Сони мислам дека имаат различни панели од Самсунг и ЛГ и затоа се подобри.
Има ли некој бањарка од Ozdilek, да пише како е задоволен? Или од друго место од кај да земам, да не е Стружанка?
Здраво на сите во декември се вратив во Македонија минатата година.И сега живеам во Македонија повеќе години. Работев надвор од Македонија и живеалиштето ми беше како фирма ме распределуваше. При тоа, пред да заминам мора да оставам девизна сметка за плата и нормално си извадив картичка од македонска банка, при што во банката оставив договор од работа и ми рекоа дека нема проблем со парите од цел свет да може да стигаат и дека со таа картичка секогаш ќе плаќам, поради тоа што работата нон-стоп имав бизнис трипови во една, друга, трета држава.Напоменувам имам работни визи во мак пасош и не живеам и ниту работам во Македонија.И ниту сум дојден со години. Ова што читам – протести од луѓе кои работеле пред 5–6 години надвор од Македонија и кои биле нерезиденти, исто и мене ми така рекоа од банка и УЈП дека сум нерезидент, дали треба да платам данок бидејќи јас не сум живеел во Македонија, бев во банка бев во УЈП ми велат дека не треба да платам бидејки сум нерезидент и добро е што плата ке зимам тука не некаде надвор. Некои луѓе сега ги слушам и читам од протестите – исто им говореле и после 5 години им наплаќаат данок. Луѓе, совет: што да се прави? И што се случува со банкарски систем во Македонија Ујп дали е банкрот у државава - си отворил сметка пари си донел во Македонија, како може пропуст да има 5 години да пример ујп не реагира или банката како воопшто некој зимал плата пари на банкарска сметка, и сега после 5 години даночат луѓе кои работеле надвор од Македонија.Што правиме ако тој човек нема од каде да плати поминале 5 години фирми се затвориле се случува за 5 години многу интервал е Ништо не ми е јасно ве молам објаснување да знам за себе што да правам и каде и кои институции одам, или вадење пари од банката искрено страв ми е од овој систем во Македонија Фала ви на секој одговор
I mene nisto ne mi e jasno iako tuka ziveam I primam plata. Verojatno e vo bankrot drzavata I udira kaj sto moze vo prethodnite 5 godini. Za zal I mi se sluchuva I mene slichno. Mnogu komplicirano. Nema praven sistem za da fatis advokat I da se istera pravdata.Kadija te kudi,kadija te sudi. Retrogradno moze da donesat zakoni I drugi danoci da doplatuvame. Nikoj ne ti objasnuva. Vazno sudiive si zidaat pregradni zidovi so evra.