После толку време од вадење камен да ме боли? Првите денови по забар не ме болеа, но сега почнаа да реагираат. Не знам дали со тоа ја уништил глеѓта и дали може од тоа да е?
Оуу 20 дена се поприлично долг период. Мене осетливи не ми беа веднаш дента, туку у текот на неделата е така осеќав коа пиев ладна вода или миев заби со ладна вода. После се потсмири.. Може па уште ти трае осетливоста. Ако не иди пак нека те видат.
Не можам да отидам моментално поради други здравствени проблеми. Не се постојани болките, ама кога внедувам некои течности и храна, ми прави така. Еве денес испив 3 литри вода, не осетив. Јадев топла храна, одма осетив болка. Некни исто на нешто ладно од фрижидер.
Не не. Добра е пломбата. И мене ми е чудно, зошто ова првпат ми се дешава вака често. И порано некогаш ми се дешавало, ама на пример еден ден, ама не цела недела како сега. Сумњам да не ми згрешил нешто во устата па да ми прави вака.
А колку долго трае болката, колкав интензитет? Не знам... Осеќав некоја блага чувствителност само на ладно, брзо проаѓаше. А баш имав мнооооогу наслаги насобрано, и по непцата ми чистеше и секаде. Вајда не ти е нешто со нервите на забите се надевам. Види уше некој ден како ќе е, па мораш да отидеш да проверат.