Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. lovemme

lovemme Форумски идол

Нека ми пишат во порака
    оние кои се претплатници на оне и кои се имаат логирано на страната за следење на состојбата на сметката

2. specificone

specificone Популарен член

Девојки нешто за концентрација? Ич ја немам седнувам да учам и по 5 минути ја оставам книгата, не е на арно работава :/

3. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Девојки да прашам нешто ама да не излезам глупава... Добив на подарок мобилен, samsung galaxy ace 4.
    Имам симанто околу 10-15 апликации, а од она што користам се стандардните, вибер месинџер, инстаграм и фејсбук. Не ги користам многу со оглед на тоа дека немам постојано интернет ама општо земено телефонот од 24 часа ми е активен некои 4-5 часа. Нормално ли е за тоа време да се троши и до 80-90% од батеријата?
    Се работи за нов телефон земен од т мобиле

4. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Здраво. Си отворив трансакциска сметка, и ми рекоа картичката да си ја подигнам после 10 дена.. Е сега сакам да прашам дали можам да префрлам пари да трансакциската бидеќи не ми е сеуште подигната картичката, или ќе треба прво да ја подигнам па да префрлам пари.. Ви благодарам однапред. :)

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

И мојот брзо се троши, ако нон стоп го користам посебно фејсбук, инстаграм и слично секој ден се полни. Симни си Battery doctor i Clean master

Candice.S likes this.
  6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

можеш слободно да си префрлаш и подигаш на трансаксиската и без картичката..само ако сакаш да подигниш пари тоа го правиш со пластифицираната трансакциона во банка дури не ти дојде картиката која ќе може да ја користиш на банкомат или во маркети и сл.

alexsandraa likes this.
  7. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Clean maser си симнав уште одма и ми работи во позадина. а ова Battery doctor за што е? за штедење на батерија или? Фала ти на одговорот. Пребарував и по странски сајтови и видов дека просечно траење на батеријата е околу 1500 мин што му доаѓа некаде 25 часа. Одприлика толку и ми трае батеријата. се исплашив нешто да не не е во ред. Претходниот самсунг го полнев еднаш во 5 дена

x.Daisy.x likes this.
  8. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Сигурно ги знаете оние браќата...четворицата де,кои се всушност четири во едно.
    Е сега не можам да си скопчам во главата кое му е името на човеков...она правилното,точното како да ви кажам од сите четири...
    Значи ве прашувам за Жан,Клод,Ван и Дам:P:D

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

земи си од аптека гинко билоба

10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Јас имам едно мутавко прашање.
    Дали има Македонско име прилаголиво за двата пола?

Пример, во Америка има Taylor. Го користат и за момчиња и за девојчиња. Е сега мене ме копка, дали имаме ние такво универзално име.

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Освен неколку галовни кратенки (пр- Алекс за Александар/ Александра, Ники за Никола/ Николина), ние немаме унисекс имиња :)

12. Avenged

Avenged Популарен член

Devojki dali znaete kade se prodavaat ubavi torti,ama da ja napravatt po moj izbor do 1000 den..(znaci sakam nesto vo vrska so special forces :D ja ke im dadam slika kakva)
    Ii ako moze da mi predlozite nesto pointeresno ako imate..se izv za latinicava..

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Знам дека тука прават торти по желба на купувачот https://www.facebook.com/pages/Cake-Boutique/50779000196?v=wall, само мислам дека се околу 1500 ден те на моја другарка толку и земаа ама па она имаше многу специфично барање.

Avenged likes this.
  14. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Мислам дека е Андреа :) Јас имав двајца школски женското се викаше Андреа,а машкото Андреја.
    Освен таа Ј мислам немаше некоја разлика во изговорот двајцата ги викавме Андреа :D

15. Avenged

Avenged Популарен член

Bratucet mi se vika Nikita,i drugarka isto imam sto se vika Nikita :)

16. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Јас и овде да прашам, дали има некој есеи по граѓанско напишани? (за 1ва год, Правен Факултет)

17. Spidy

Spidy Форумски идол

Se izvinuvam na latinicata, ne sum vo Makedonija i nemam makedonska poddrska na tabletov.

Momentalno imam uklucen roaming i preeska dva pati mi zvonese skrien broj. Dali zosto sum vo stranstvo moze da mi pokazuva deka brojot e skrien od nekoja pricina ili stvarno nekoj so skrien broj mi vrtel?
    Znam deka vo Vip ima opcija da si platis pretplata od 50den za toa da ti gi pokazuva skrienite broevi za ponataka, ama dali ke mi kazat koj e ovoj broj sega sto mi vrtel ako odam da prasam?

18. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Вака, имам тв ама немам приклучок. Секаде каде што прашав ми бараат договор на две години за кабловска и интернет, ама мене тоа не ми одговара. Дали може пр. да се купи само ресивер за дигитална телевизија и со обична антена да се гледа? И од каде би можела да купам?

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Стави си сателитска и да не се замараш веќе.

20. Candid

Candid Истакнат член

Дечки сакам да купам Монопол Игра. Барав во Вучко вчера и Џамбо меѓутоа или беше многу детска или на српски јазик. Значи ми треба некоја за повозрасни :wasntme: и по можност да биде на англиски или пак на македонски јазик. Ќе ми завршите мнооооогу голема работа. Благодарам :hai: