Гледај балетанки и со одмор ако одиш пешки.До 5ти се качив денес 2 пати одморив срцето 200 ми чукаше .Штикли од5ти месец не поднесувам балетанки си носам.Сега во 8ми ни за сликање на свадба не ставив штикли ама за играње не седнав освен ората со многу скокање ни мачно ни тешко ми беше мој мали је опасан цел на мама за играње така да ако си по играњето слободно играјси.
Ме интересира ако некој знае дали во Скопје можам да најдам продавница со грчки сувенири? На пример чаши,магнети такви некои... Не сум во можност да одам во Грција а сакам да земам со нивни мотиви нешто.
Да не знае некој дали се истакнати списоците со класови во Никола Карев? Или пак некој во близина што живее да ѕирнал случајно...
Провери дали има убод од инсект (неможе да потече и да се вцрвене само од случајно што си го згазила). Мој совет-оди на лекар. Само прстот ако те боли и не е толку страшно, само опасно е да не се прошири отокот на зглобот (во тој случај можеби имаш истегнато жила).
Dobro sto e problemot koga god da stavam poraka na mojot profil kade sto pisuva ostavi status na tvojot profil celo vreme mi vika nemozete poveke od 140 simboli a jas stavam ni blizu do 40 a ne do 140 uzas!!!
Не ми е од што го згазнав , пред тоа почна да ме боли потоа го згазнав.Јас мислам да не е од тоа дека некни малку пократко ги сечев ноктите па носев потесни штикли сега ми е повеќе црвено како да загнои.Ако до утре не помине утре ке одам , и онака 100 разни лекови ке ми дадат.
Епа, не би требало тогаш да е нешто страшно. Ако фаќа гној можеш вака да провериш (со тушот пушти го на најсилно кај болниот прст, ако така ептен те боли значи дека местото загнојува (ако водата од тушот ја осеќаш како иглички, тогаш местото ти загнојува). Вака како што ми кажуваш ептен црвен ти е прстот може местото да загнојува. Јас од ништо така го повредив (шутнав пенал со влечка) и другиот ден прстот ми беше неприродно црвен и многу лошо мириса (од гнојот лошо мириса). За намалување на болката стави јод (вистина од почеток ко ќе ставиш многу боли, ама помага).
Има перики на алиекспрес поарно порачај си таква.Ги има секакви бои и должини, јас имам барано црвена за маскенбал.Синтетички се, ама можеш да ги стилизираш како сакаш. http://www.aliexpress.com/item/1-Pc...-Cosplay-Anime-Wig-Party-Lot/32321208313.html Не се скапи околу 9 до 12 долари ги има, повеќе пари за фарби ќе дадеш додека да ја постигнеш таа најанса, а штетата што ќе и ја направиш на косата не се надоместува.Вака поноси ја, ем ќе ти помине меракот ем косата читава.
@Dona-Ares Пред да почнеш да пишуваш имаш број 140, како пишуваш се намалува и знаеш уште колку имаш за да напишеш, не треба да броиш.
И мене така ми се прави понекогаш, земи си егзодерил капки и раат си.Јас пред два дена ги земав, гнојот истече и прстот се врати во нормала. (секако ако имаш проблем со ноктот бидејќи не напомена каде точно на прстот)
Или можеш (малку е гадно ) патлиџан да врзеш со завој на болното место и можеби ќе речеш дека тоа се глупости ама мене стварно ми помогна. Го извлече гнојот. (мене не ми е прв пат вака да ми гнојат прстите па од искуство ти кажувам )
Washi tape да не знајте кај можам да најдам во Бт? Ќе проверам утре во Џамбо, ама каде на друго место би можела да најдам?
Yup, то е ќе видам денес или утре ќе поминам Џамбо, се мсм дека таму ќе најдам ако не ќе видам кај овие шо продават украсна хартија и сл ситници, ама ме интересира некој дали има најдено?