@mims-89 Вториот уписен рок е обично 2,3 септември,а третиот околу 13,14 имаш уште време да размислишили пак чекај да помине вториот па после прашувај за слободни места
Алис,зависи од што е модринката.Ако е од помала повреда или удар,од неколку дена до една,две недели.Ако ти е свежа,стави и мраз,побрзо ќе помине.А ако поминале 2,3 дена,ставај врз неа затоплена крпа по 10тина минути,неколку пати на ден,за крвта да проциркулира и да се апсорбира побрзо.
Има џој, на повеќе места, секако некаде ќе видите знак, па и по пат. Еве еден во близина на Космос, види на сликата колку за ориентација.
Се распрашував и никако не дојдов до јасен одговор. Можам ли да запишам втор факултет, а притоа првиот да не ми е завршен. Документите си ги подигнав. Значи сакам првиов факултет да го оставам како што е, така што би имала можност да упишам година пак и да го завршам. Е ако ме сфати некој
Можеш. Како што се распрашував ако ги студираш паралелно вториот ти е бесплатен, ама ако си го откажала едниот најверојатно ќе треба да си го плаќаш... Како и да е може.
Девојки една мала помош ми треба. Дали можете да ми дадете некој линк од книгата "Бај Гањо" од Алеко Константинов? Фалааа