Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

@wendy2 Во прилог на твоето прашање и како реплика на ninja35.

Ве молам не ширете вакви глупости и дезинфомации.Не знам што пробувате да направите,реклама? Што е Веро тафталиџе овластен сликар за американска виза?Нормално дека за американска виза секаде можеш да се сликаш, само да нагласиш дека ти е за таа цел затоа што сликите се 5x5, различен формат од овие нашиве стандардни за табло,за документација,новчаник... :)

Системот може да ти ја врати фотографијата доколку коса ти оди на лицето, значи или позади уши или соберена или доколку не е во овој формат или нема бела позадина, а не може системот да препознае дали си се сликала у Веро Тафталиџе, кај Трајко или Петко. И ве молам со вакви смешни потези да не лажете луѓе и без потреба од едниот до другиот крај на Скопје некој да оди.Тие од Охрид и они ли до Тафталиџе треба да се летнат за сликање? Па уште и до термин губење дојдовме, засрамете се.

rose60, Strumka22 and cresa-jagoda like this.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

А наместо да глумиш народен правобранител, да прашаш некој вработен од амбасадата...или да изодиш до конзуларното одделение, ене го на ул. Самоилова... бидејќи сите што ги враќаат со несоодветна фотографија, вработениот од конзуларно им го препорачува тоа студио

rose60 likes this.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ne e deka ne odi crno so rozevo, ama superiorna kola da ja razligavuvas ne mi ide :)

Marick14 likes this.
  4. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Откако ќе се сликаш за возачка за колку време си ја зимаш? Нестрплив нов возач сум !! :)

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Мислам дека брзо ги даваат.

Bloom19 likes this.
  6. kjukli

kjukli Форумски идол

Не! Освен ако не е женско бмв-то, а претпоставувам прашуваш за себе.. И да го искомбинираш, џабе е.

Marick14 and cresa-jagoda like this.
  7. LaraSolare

Па веројатно имам информации од прва рака, штом настапувам со 100% сигурност.А ако ти не си вработениот и ова ти било пренесено, само размисли логично како може да е вистина.

8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Па со мои очи сум видел колку луѓе имаат вратено за дополнително фотографирање и сум слушал кај ги упатуваат...
    И дека дополнително губат време поминувајќи ја целата процедура за влез-излез по два пати

9. Quuen

Quuen Популарен член

Дечки овие апликациеве што се на app store што се плаќаат?
    Како оди плаќањето нешто од кредит или од интернет ај ако може некој да ми објасни многу ми е важно
    @Скопјетесакам мислам ти се разбираш во ова?

10. duffi

duffi Форумски идол

Си плаќаш со картичка. Исто како да правиш порачка онлајн.

Quuen likes this.
  11. gingerchild

gingerchild Популарен член

Барам од оние летни пластични маси со столчиња. Колку од прилика се на цена, и каде може да најдам некои не толку многу скапи... :D

12. duffi

duffi Форумски идол

Во дисконти ги има, на пластичарска..
    Околу 300ден.

kjukli likes this.
  13. marama

marama Форумски идол

Каде можам да најдам ваква алатка и дали знаете отприлика цена?

14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Вакво сум видела во продавниците кај што се продаваат ремени. Дупчиња прават со нив :)
    Да ти позајми некој :P

15. marama

marama Форумски идол

Не верувам дека некој ќе ми позајми :D

16. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Ова е озбилна клевета за функционер од американска амбасада доколку е точна навистина е не примерно такво однесување посебно на преставник на земја каде што е незамисливо привилегирање на одредена компанија за сметка на останатите.

Jordanovska-K and LaraSolare like this.
  17. LaraSolare

http://macedonian.macedonia.usembassy.gov/mk/visas/non-immigrant_visas/phot.html

Еве ги критериумите за фотографија директно од страната на амбасадата.Јасно и убаво си пишува какви критериуми треба да задоволува фотографијата и секој што се слика ако не е свесен за овие критериуми нормално дека ќе виде вратен.Единствени 2 критериум кој треба да го задоволи студиото е белата позадина и димензиите, останатото е на кандидатот.Одговорно тврдам дека било кој што за ваква проста и едноставна работа препраќал луѓе во конкретно студио со 100% сигурност не е самиот конзулат, туку можеби некој вработен македонец на пониска функција кој сакал самоволно да рекламира и фаворизира одредено студио и кој сигурна сум доколку повисоките функционери го дознаат како што рече Струмка може да си направи проблем.

Пак ќе кажам системот ти ја прифаќа фотографијата ако ги задоволува критериумите за кој самиот кандидат треба да е свесен, а не каде се сликал.Ниту пак тие што работат таму можат да проценат дали си се сликал во Тафталиџе или во Аеродром или било каде.

18. Ketchup

Ketchup

Мaрaмa, вaквo aкo не се лaжaм видoв вo Џaмбo, стoи нa гoрниoт кaт oд скaлите деснo кoгa oдиш нaгoре, вo тие редoви пoбaрaј.

[​IMG] [​IMG] Луѓе, мене ме интересирa кaде мoже дa нaјдaм мaли кaктуси или некoи слични рaстенијa, нo вo убaвa сaксијa oтприликa кaкo нa втoрaвa сликa?

marama likes this.
  19. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Во цвеќарата во Сити Мол,доле на приземје. :)

Ketchup likes this.
  20. Elissa

Elissa Форумски идол

Јас сабајлето од Буњаковец си купив, пазарчето, таму продаваат секакви цвекиња и баш земав ваков мал кактус. Во обични саксии се, а поубави саксии може да купиш од секаде. Јас во Веро маркетот кај мене што е гледав многу убави украсни саксии.

Ketchup likes this.