Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Па види, работата е што сум сигурна дека нема да ме примат на првиот уписен рок ама пак сакав и на првиот и на вториот да пробам, ама од друга страна не сакам да си ја испуштам и шансата за другиот факултет, барем на тај знам примена сум 100% :D

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Оригинали се носат на упис. А копија треба да биде заверена на нотар дека е верна на оригиналот.

Jenniffer and Strumka22 like this.
  3. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Мислиш на увид се покажува оригиналот а се предава копијата која е заверена на нотар, дека одговара на оригиналот. Таа заверка чини 150 ден.

4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

По правило се носат оригинали и остануваат на факултет 3 месеци ако си примнат, при што потпишуваш изјава дека документите нема да ги подигаш во наредните 3 месеци. Јас кога се запишував пред 7 години многу факултети не признаваа копии заверени и тие што сакаа на 2 места да пробат срека не успеаа. Инаку и на страните на факултетите си стои дека ОРИГИНАЛ треба. Ако не те примат тогаш ги подигаш и можеш следниот рок да аплицираш на друг факултет. Така да оригианл предаваш на лице место коа аплицираш не подоцна на увид

kjukli and Jordanovska-K like this.
  5. kjukli

kjukli Форумски идол

Пробај на првиот, ако не бива, втор рок и на другиот факултет. Немаш друго чаре.

6. Priroden

Priroden Популарен член

Дали некој знае менувачници дали работат денес у трговскиве дека неработен? Или тешко?

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Во Сити мол сигурно работат, а би требало и во другиве.

Priroden likes this.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Фала многу :) Направив така, па сега за сега во ред е...ваљда ќе остане така :?:

Ketchup likes this.
  9. Ketchup

Ketchup

Тoa стaлнo сaмo тaкa си се пoлни, aкo пaк ти пoкaжувa декa немaш мемoријa, знaеш сегa.

JollyGirl likes this.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Кам маркет работи ли денес?

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Овој во двор шо ми е работи, во Охрид

12. Arja

Arja Популарен член

Што ако банкоматот ја задржи картичката? Со другарка вадевме пари од нејзината картичка, не го згреши пинот, го внесе, внесе и сума на пари ама кога титкаше да ја извади, колку и да влечевме, а влечевме хахахаха не ја даваше и на крај ја задржа. Инаку од комерцијална банка беше банкоматот. Претпоставувам ќе треба да се обрати до банката ама по колку дена ја враќаат?

13. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Arja Требало во истиот момент (ако била отворена) да си влезе во банката и да се обрати за помош. Инаку, би требало веднаш да и ја дадат, барем мислам.

14. Arja

Arja Популарен член

не беше отворена, тоа се случи пред околу саат време ама добро фала за брзиот одговор. Јас прашував затоа што мислев да не треба и да се блокира во меѓувреме за секој случај.

15. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

ќе си пријави во банката кој автомат и ја голтнал картичката па тие ќе испратат мајстор да го отвори автоматот или ако банкоматот е пред банка уште полесно е пошто вработените ќе го отворат и ќе и ја дадат..мене исто од комерцијална ми ја зеде автоматот во трговскиот зебра па процесот на враќање беше малку потежок..морав да чекам мајстор после неколку дена да ја земе, па морав во главната комерцијална да одам да ја подигнам..па чекав мн време и на крај ми помина рокот на картичката и ич не ја подигнав неа туку си зедов нова

Arja likes this.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Женски и машки... ај вака едно прашање... (не најдов тема, ама ако постои, нека се премести)
    Овие 90 дена што се дозволен престој во земја членка на еу, се однесуваат конкретно ако престојуваш 90 или околу 90 дена или се собираат сите сите шеткарања натака? 90 од колку денови е дозволен тој престој и... колку време после тоа не смееш да се вратиш назад?

17. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

овде доаѓам само глупи прашања да поставувам
    :lol:

ова моливчето за веѓи од голден роуз, ако го имала некоја ја молаааааааааам да ме просветли дали ова чудо се пушта? тоа доле се врте ама никако не се пушта повеќе од моливчето, веѓите не можам да си нацртам а не ми се верува толку да е плус штом има такво нели не треба да се остре :rofl:

Priroden likes this.
  18. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Моливчево се режи со режало, не е самоостречко.:)

alica keys likes this.
  19. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Сега го проверив законот за безвизен режим во ЕУ и тој гласи дословно вака „Согласно одлуката, граѓаните на Република Македонија кои поседуваат биометриска патна исправа можат да патуваат без виза за краток престој во земјите од шенгенската зона. Престојот не треба да биде подолг од вкупно 90 денови, во период од 180 денови, сметано од денот на првиот влез.
    Значи за 6 месеци можеш 3 да престојуваш во ЕУ збирно. Што значи на пример од 01,01,2016 до 31,06 2016 можеш да престојиваш 90 дена вкупно собрани сите посети на било која земја од ЕУ

Yowannty likes this.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Девојки, вие што ја имате Колекционер од Драган Таневски може ли да ми кажете дали е тоа книга со текстови, со повеќе наслови или не?
    И колку чини да се купи само колекционер и каде? Фала