За дивоградба, колку што знам, се пријавува во Општина, а за вревата, ако е во незгодни периоди од денот - полиција.
Епа сега во моментов можеби и не е незгоден период од денот, разбирам дека се работи, ама 69 децибели, а сум на 4ти спрат со прозор на кипање ми се чинат многу. Ако не застани до 3 поручеква, ќе го пријавам в полиција.
Тоа е мое мислење. Можеби во законот постои уште нешто поради кое ќе можеш и така да го пријавиш во полиција. Ова го кажав од искуство, од општи познавања. Инаку, за стругање и бушење... Знам како е. Иритира во секој дел од денот, особено на вакво време што ти прави нервоза.
Не сум правник,но постои ставка во Законот за нарушување на јавен ред и мир според која можеш да пријавиш ако некој прави недозволена бучава во период од 15-18часот во зградата во која живееш. Паталец,не гаталец
Го поставив прашањето во соодветната тема ама не добив одговор... :/ Има ли некој искуство со бутик за венчаници Тамара во Мавровка? Значи горе на спрат, нема име на продавницата ама така се вика, и на фб ми кажаа како да ги најдам.. тие ми дадоа најповолна цена за венчаницата , ми се допаѓа и еден нивни модел, ама ништо не најдов за нив на гугл, значи ни тука на форумов, а за сите други има па макар и едно мислење да е. Се мислам помеѓу Филка и нив... А во моментот кога отидов во Тамара имаше две невести кои беа на проба... значи си има работа жената... Фала ви
Дали има пијалок Оргија/оргии или јас лошо сум слушнала,и доколку имам алкохолен е? и Докторс? По 50 денари ги наплатија Вкусно изгледаше Ако има некој друг,таков може да ми напишете?
Овалекс на битпазар и кај пластичарите на зелено пазарче...јас го земав од зелено, мислам 100ден беше цел комплет.
Да не знае некој колку чинат оригинал слушалки за Самсунг телефон и дали продаваат во Телеком? 4ти пар ми се уништува
Може е глупо прашањево ама ајде да прашам, мајка ми ненадејно, на телефонот вклучила интернет, и и бил вклучен околу 2ч. За тој период не отворила ништо на телефонот, самата кажа не го ни користела и ненадејно го вклучила и тоа и блутут и уште неколку работи од статусната лента (така мислам се викаше). Е сега ние сме во круг family M мислам, ама нејзиниот договор не е продолжен и она нема пакет за интернет. Сега ме интересира дали знае кој отприлика колкава е цената на потрошениот интернет, 119МБ пишуваше дека има потрошено? Се нервира жената цело време, од страв телефонот не го фаќа.
На кој оператор сте? Видете на страната на операторот на интернет цени, би требало да пишува или најдобро јавете се прашајте во контакт центарот на операторот. Да редактирам Видов 15 денари 1МB на страната на Македонски Телеком, сега незнам дали е тоа за вас
Од каде да го најдам тој пинот од здраствената картичка што требало да се даде кога си назначуваш матичен доктор?
Treba da idam letovo vo Romanija, potocno do Cluj , grad severoistocno lociran ... Nekoj/a da ne znae koja ruta da ja fatam i kako e najisplatlivo ??
Кога одиш прв пат на лекар со здравствената картичка лекарот ти ја активира и те прашува кој петцифрени бројки да ги стави како пин-произволно, ќе си го запомниш пинот и на секое наредно одење на доктор ќе им го кажуваш
Фала Ели. Е сега и ова ми е прашање. Јас ја немам активирано картичката до сега. Ама си ја проверував и видов дека стои некој рандом стоматолог кај кој наводно сум од 2007. Разбрав како се изменува тоа и ќе го средам, ама прашањето ми е дали и покрај тоа што стои тој таму значи дека не ми активирана картичката и во следна прилика ќе ме прашаат да си го поставам или треба да го барам овој да се тепаме?
Dali znae nekoj sto bi mozelo na tel da mu bide celo vreme ova iskaca,nemozam da pisuvam,ne mi ja dava tastaturata (naednas se pojavi ova).Care nekoe?