Во категоријата за образование не сретнав соодветна тема па ќе прашам овде. Сум слушала дека многу студенти завршиле две години во една, односно 4 семестри во една година. Ме интересира што треба, како треба и која е постапката за тоа да се изведе. Јас имам уште само една година и 4-5 испити за полагање од трета па сакам да завршам побрзо... моментално не можам да прашам на студентски прашања па затоа прашувам овде.
доколку си на угд, имаш сесии во текот на целата година, доколку имаш предуслов за неположените предмети од 3та година ќе си ги пријавиш на испит, доколку немаш услов ќе ги презапишеш, со запишување на 4та година
. Зависи на кој факултет си дали на приватен или државен. На државен факултет право да полагаш предвреме и да завршиш побрзо имаш само ако го исполнуваш условот за просек. Си поднесуваш барање до деканот и тој треба да ти го одобри барањето. За на приватен сум слушнала доволно е да платиш 4000 или 6000 евра оддеднаш и ги зимаш две години во една.
Карши АМСМ и бензинската на Макпетрол, на бул.Митр.Теодосиј Гологанов До пол.Идадија има маркет на Веро.
Дали уште важи ВТОРНИК- КИНО ДЕН во Синеплекс- Сити мол? И ако ДА, дали во понудата се и анимираните филмови?
Здраво на сите, сакам да прашам дали некој/а од вас познава некој шо држи приватни часови по веб дизајн, работење во Dreamviewer CSS 5 во Скопје ??? Фала однапред
Потребна ми е ЕУ бланкета од осигурителната компанија Триглав. Побарав денеска во Тетово не знаеја да ми помогнат, мислам и дека не разбраа што барам. Додуша, постои нешто такво? Тоа е она како брошурче на англиски опишано за компанијата/агенцијата? Како поинаку можам да го побарам за да ме разберат што всушност ми треба?
зависи од колку страни има документот и колку примероци ти требаат..пиши ми секој документ колку страни има и колку примероци сакаш ќе ти кажам колку чини