Оргазам

Discussion in 'Секс' started by ev4e, Nov 27, 2009.

1. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Браво теодора после ова што ти го кажа толку убаво, и со едноставен јазик јас само би додала дека сексот не е само расири нозе и уживај туку треба да се биде и сексуално образован да се пролиста, малку да се поднаучи нешто.
    И баш ми е мило што ги спомна, кегеловите вежби иако многу од девојкиве поима немаат за што зборуваме, јас само накратко би додала дека се тоавежби за одрзување на мускулот на вагината т.е неговата еластичност а со практикувањето на кегеловите вежби ке научите како да ги применувате и во самиот сексуален чин за дозивување поголем т.е појак оргазам.
    А машките практикувајки ја оваа вежба ке бидат во состојба да го продолжат сексуалниот чин т.е ке имаат контрола над ејакулацијата(свршувањето) и нема да доаѓа во непријатна ситуација пребрзо да ејакулира.

Theodora likes this.
  2. HardSex

HardSex Популарен член

Кегеловите вежби кај девојките можат да помогнат за малце поинтензивен оргазам ама по мое мислење не се клучни.Сепак сексот е ментална ствар.Многу побитен е амбиентот,дали девојката сака да ги реализира своите сексуални фантазии до крај или пак има нешто што ја спречува во тоа,дали девојката се пали на погруби момци кои сакаат комплетно да доминираат во сексот и да ја казнуваат,или пак она сака да доминира и казнува,или пак неутрално или благо доминантно...и уште еден мал милион други причини зошто има, или нема оргазам.

Точно треба да се чита редовно по некоја книга,а многу побитно е да се практицира :)

Што се однесува до кегеловите вежби кај машките,единствен практичен ефект од нив е исфрлање на спермата на подолго растојание.Пр.без вежбање 30-45 цм,со вежбање 60-75цм.Значи со помош на кегеловите вежби машките "пукаат" подалеку :)
    Кегеловите вежби немаат никаков ефект во поглед на контрола на ејакулацијата т.е.пребрза ејакулација.Главната причина за пребрза ејакулација е преголемата возбуда,со други зборови симпатетичните нерви доминираат над парасимпатетичните нерви.
    Друга причина е недоволното искуство кое предизвикува преголема возбуда за многу краток период.
    Трета причина е премногу цврста ерекција-на граница на челична :).Колку почелична толку машките се
    поосетливи и доаѓа до sexy explosions :)

Ова се причините од лично искуство

3. zorkadorka

zorkadorka Истакнат член

Vaka jas sum nova na forumov i sakam da prasam kako e da dozivees orgazam deka jas nemam seks potocno nevina sum no imam decko vo vrska se 5meseci sme probuvale neso ali ne posebno no eve nekolku pati koga sme goli na gaki i koga toj ke me dopre so penisot na vaginata nekolku sekundi custvuvam kako treperam ke se izgubam dali e toa orgazam ili ne. Prasanjeto mi bese: Dali moze da postignes orgazam ako si nevina so pipkanja galenje.

[mod-kirilica:1byqry5x][/mod-kirilica:1byqry5x]

4. eutixismena

eutixismena Истакнат член

se razbira deka mozes taka e vprocem i polesno da dozivees orgazam barem spored mene

5. biljanavasileva

biljanavasileva Истакнат член

:) Не знам колку ќе ми верувате ама јас во текот на сексот од 30 минути доживувам 6 пати оргазам. :)

6. solo

solo Истакнат член

Како само ти успева? Браво за тебе...

biljanavasileva likes this.
  7. biljanavasileva

biljanavasileva Истакнат член

:) Не знам тоа е најмногу што ми се има случено,а на секој секс обавезно по 3 пати.Не знам со поранешните двајца дечковци што ги имав немав доживеано оргазам,а сега со овој постојано.Ваљда е до него,не знам да објаснам... :)

8. savana

savana Популарен член

Во последно време многу потешко доживувам оргазам, а партнерот многу брзо. :o Само што ќе започнеме, таман ќе ми дојде убаво, ќе ме загрее :lol: тој е готов и ме остава на пола. Особено ако сме немале односи неколку денови за 3 мин готово. Некогаш многу се нервирам, ама тоа е мора да стане поиздржлив :lol:

9. HardSex

HardSex Популарен член

Savana,не е фино што те остава гола на пола.Затоа еве неколку практични совети:

Чекор 1-Му покажуваш што е клиторис и му велиш"E,ова е клиторис кај жената"
    Ако знае,преминуваш на чекор 2.

Чекор 2-Ако е конфузен како и учебникот,побарај си сама
    "Сакам да го галиш,мазиш,пазиш,гушкаш(бакнуваш),мојот прекрасен клиторис".

Чекор 3-Дефинирајте, дали е ОК да му свршиш у фаца.Ова може да биде сериозен
    удар по неговото его,ама па не сакаш да бидеш во ситуација за време на сексот
    да ти се увртат ствари од типот"Ух, што фино ми е,ама како да ми се мочка.Не ми е
    пријатно,лом ќе го направам.Незгодно ми е".

Ако не даде резултати,земаш камшикот и превземаш казнено-поправни и воспитно
    поправни мерки.Ако има подобрување,типот добива награда(бис,бис) :)

10. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

девојки не ги читав претходните мислења (премногу сум зафатена) ама ми треба помош. Последниве два дена не мошам да доживеам оргазам. Се е пренајубаво, се чуствувам убаво кога го правиме тоа, се засилува и атмосвера и се и кога доаѓам до моментот да свршам (значи се чуствувам како да ке свршам) се тоа кај мене го снемува |( што ми е ? :^)

11. lola-86

lola-86 Истакнат член

И јас така едно 3,4 пати по ред,незнам што е и јас се прашував.... :worried: а никогаш не сум имала таков проблем,и стварно ми беше чудно и мене што може да е...Потполно истото доживување.

Девојки ај кажете ако некоја нешто знае.Благодарам.

12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Во тој случај ќе си бараш втора рунда :lol: :$

13. marama

marama Форумски идол

Па и трета ;)

savana and lolyta777 like this.
  14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

И мене ми е така. Баш кога ќе помислам дека дошол моментот, некако чувството ми се губи. Мислам дека се е до психата, треба малку повеќе опуштање и предигра и ќе биде ок.

15. Anely

Anely Истакнат член

За мене оргазам е како Дедо Мраз...не постои |(

MacenceEna likes this.
  16. cigarce

cigarce Популарен член

оф лелел читам и знам ве сваќам жени како ви е :) мене искрено ми се случуваше ова но што знам може и до секоја е различно и така веќе подолго време си немам проблем секс без оргазам неможам да доживеам така да незнам и јас како да објаснам ама ете си доживувам редовно :)

17. mime87

mime87 Популарен член

леле жени потполно истото ми се случва потполно во последниов месец незнам што ми е :( мислам дека повеќе треба предигра ќе мора таман ќе дојде најубото и во иститот момент ми се губи све добро треба и повеќе да се опуштиш аман бе што ми е пак зарем сексот не е за тоа :@

18. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Има некаков лек за ова ,,, не серизоно мислам психијатар ,гинеколог , шта веч .. ако човек веќе доооооооооооооооооооооооооолг период не доживеал нешто вакво , а истото не го доживува ни при самозадоволување ?

19. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

и јас тешко успевам... сега не сум ни многу сексуално активна... :( а и тогаш кога сум... ретко го постигнувам “О“. треба вежбање и тоа многу за да бидам задоволена :lol: :lol: (ко “нимфо“ звучам) :lol: :lol:

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Исто е и кај мене коа ќе дојде до тоа едноставно се ладам...го снемува :doh: