Орифлејм

Discussion in 'Лице' started by Gordana10, Jun 21, 2010.

1. creshicka

creshicka Популарен член

Од сите производи на орифлејм сум задоволна само од маскарите не. Многу брзо се сушат. Најзадоволна сум од следните производи

Има уште многу ама неможам да најдам слики. :)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Сликите од производите што ги има поставено creshicka ги имам и јас и навистина сум презадоволна поготово од тушот за очи и парфемот miss
    Инаку и накитот е убав , нема никел. Парфем можам да нарачам само доколку има ароматизирана хартија,зошто неможам секој парфем да го поднесам,но многупати и ми се има случено во каталозите на Oriflame,парфемот што ќе го нарачам да си нема никаква допирна точка со мирисот што бил претставен. Така да почнав да преферирам,само доколку кај пријателка или на штанд го имам помирисано,тогаш да нарачувам.За тоници и други препарати исто така сум задоволни, а и сметам дека Oriflame e поевтин од AVON

i-v-a-n-4-e likes this.
  3. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

убаво е?

Attached Files:

4. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Да, и тоа мн :)

OnlyGirl1 likes this.
  5. cinderelka

cinderelka Активен член

Девојки сакам да ве прашам дали некој од вас ја има користено тоалетната вода рок ангел,и дали убаво мириса? Фала....поздрав......... :*

6. Ristena

Ristena Истакнат член

Јас до сега искористив две шишенца многу ми се допадна. Заедно со шишенцето добиваш и приврзок за телефон. :) :) :)

Attached Files:

7. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Кога ми го донесоа каталогот за овој месец, кој стварно немам поим до кога важи, ми донесоа и мини-додаток, има мнооогу намаленија на одредени производи.
    Во очи ми паднаа моно-сенките за очи, од 299 симнати на 69, исто и коректорот, кармините во бакарни бои и најмногу се разочарав, што течната пудра за лице е едно 150 денари, ама понудиле само темни нијанси, уф. А баш сакав да пробам некоја од нивните пудри, ама ајде ќе чекам наредна поволна ситуација. :D
    Ги има некоја сенкиве да чкртне некое зборче за нив, јас сите 3 си ги порачав. :D
    Инаку, не би се сложила баш со црешичка за маскарите на Орифлејм, мене Интенс ми е најдобрата маскара на сите времиња која некогаш сум ја имала, не четка, не формула, не трајност - немам од што да се пожалам, дури и често ме прашуваа да не случајно имам вештачки трепки - феноменална ми е, не ми се исуши иако ја имав долг период навистина, може 6 месеци и пак ќе си ја начекам на попуст и ќе си ја обновам залихата. :lol:

8. Ristena

Ristena Истакнат член

Јас до сега имам купено 4 вакви сенки, во ралзични бои. Презадоволна сум од нивната текстура и трајност. Лесно се бришат со отстранувач за шминка и не ми предизвикаа иритација на очите (имам чувствителни очи). :) :) :)

Mishela likes this.
  9. aaaaa

aaaaa Популарен член

јас ги имам и искрено задоволна сум. не се бришат брзо и бојата им е интензивна. би ти препорачала да ги порачаш.

Mishela likes this.
  10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Сакам да го купам ова ... ама се двоумам дали некоја од вас го има користено ? :)

Attached Files:

11. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Да,многу помага на устата ја омекнува ептен,и долго трае.
    Јас го имам скоро година дена,и му давам чиста 10ка :)

12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Покрива коректорчево? :) Со некакво си двојно дејство е.

13. Mishela

^ На попуст е во мини додатокот, мислам дека го ставив на список за порачка, ќе споделам импресии кога ќе пристигне, а вака што знам, ми стои добар, или се лажам? :^)

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

И јас сакам од таму да го нарачам, па затоа прашувам. :D

15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Пријатно ме изненади црната крем сенка од Вери Ми.
    Многу бев скептична, ама одлична е, најдобрата досега.

16. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Морам да го пофалам парфемот на Gordani Gold Shine
    Прекрасно нешто! и многу е траен!

17. Mishela

Вчера ми пристигнаа порачките од Орифлејм, па како што ветив ќе споделам искуства.
    Од коректорот со двојно дејство сум задоволна, одлично ми ги прикри малите мозолки и раните кои ги ископав неделава, ама не ми е многу погодена нијансата - medium е, а јас сум за light, ама шта чеш, немаше светла.
    Ви го препорачувам, ако трае уште тоа мини-брошурата подобро, бааги намален е. :)

Исто, задоволна сум и од power shine festive карминот (нежна розова нијанса), ме изненади големината - ептен е слими некако. :D
    Ама ми мириса прекрасно, на нешто свежо, ко оној сјајот за усни 3D - како и да беше.
    Со душа чекам викенд, да ја испробам и сенката, вака на око ептен убаво изгледа и нијансата ми се допаѓа, па ќе видиме каква ќе се покаже. :)

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Користам два прозиводи на Орифлеим, и искрено сум многу задоволна, друго ништо немам пробано.
    Од оваа маскара сум ептен задоволна, ја зедов на попуст за 200 денари и сум презадоволна и воопшто не жалам што ја зедов.
    Пред околу една недела ми стигна ова и од него сум презадоволна.

19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Ми ги купиле овие од Орифлејм и не сакам се и сешто да ставам на лицето , па да прашам овде какво искуство сте имале вие :)

20. Mishela

Душица, гелот за лице е прекрасен, јас имам проблематична кожа и од страв не експериментирам многу со препаратите кои ги користам, ама ова фала богу не ми предизвика несакани реакции.
    Исто и маската за лице ми е полн погодок. :)
    Единствено го немам пробано кремот, ма да, мислам дека би бил премрсен за мојата кожа.

Dushica-sk likes this.