Ако сакам и туѓиот ќе го гледам тоа не можеш ти да ми кажеш. Ти ако не сакаш не мораш да го гледаш туѓиот. И не му е 1000 бруто да не се правиме дека не знаеме т. е. може ти не знаеш ама јас знам и имам искуство околу таа работа и имам право да зборам колку што ми душа сака. Ако гледаме така ниеден доктор ама НИКАДЕ не треба да наплаќа бидејќи нели положуваат заклетва дека ќе помогнат на секого без разлика дали имал или немал пари човекот. Они земаат 60денари од пациент ВОЗРАСЕН, али за деца и повозрасни земаат ПОВЕЌЕ од 60 денари. Сите доктори не треба да наплаќаат ако така гледаме на работите според нивната работа треба да се хуманитарци и да помагаат на луѓето, а не да наплатуваат. Толку од мене за муабетов.
е па се дур гледаш туѓ, својот нема да го водиш. Систина не треба да е хуманитарец тогаш. Ај и придонеси за здравство да не плаќаме ако не. Ќе се лечиме од хуманитарни побуди. Кој ќе го плаќа тоа не не интересира, нели хуманитарна професија Арно не си ми комшика со правењето туѓ есап
Биди среќна што не сум ти. Кога веќе збориме за професии да тоа е полагање заклетва не знам зошто само во нивната постои, а во сите други не.
Малце повеќе од потребно е полна со оф топици темава. Нејсе, кога веќе сите си кажаа... Секој има право да си ја вреднува професијата и да носиш бебе и да носиш 90 годишна баба ТРЕБА да ти наплатат кога одиш во ПРИВАТНА здравствена ординација. Ако си сакала да поминеш без пари има ургентен центар на Детска клиника каде никој немало да ве врати и ќе било прегледано детето кога и било во 24 часа во денот. Јас работев во адвокатурата и за консултација се наплаќаше, а не па за доктор со стетоскоп да прегледа пациент кој не е обврзан со фондот со него. Има милион споредби што може да се направат со ситуацијава и време е да се престане да се плука по докторите, ако толку е лесно да се биде доктор и да се даде минимум 10 години од животот за да се стекне тоа звање-сите ќе бевме доктори специјалисти.
Јас се јавував вчера во Реоника, сакам да го однесам малиот на контрола, а воедно му се појави и црвенило најверојатно ринг ворм. Госпоѓата на телефон беше толку нервозна, како за преглед требало да се чека со денови, а ако ми било итно да го носам во некоја дежурна амбуланта. За на крај да ми рече во гужва сум, ќе ти се јавам покасно... Со кој тоа збореше на телефон, па во гужва била... Оф топик, ве молам предложете ми матичен каде што не се закажува преглед
Па не мора аеродром ама да не е од другата страна на Скопје. Аеродром, Кисела Вода, Лисиче, Автокоманда.. ми одговара
Автокоманда Катерина Дамевска се наоѓа спроти школото(не знам точно како се вика) и педијатар е и возрасни прегледува и достапна е на вибер.
А пример ако дете не е добро, мора да се јавиш за да идеш? Ако е итно како? Чисто прашувам дека не знам. Како е постапката за преглед пример кај драгана емел?
Aj jas da se vklucham vo muabetov okolu PZU Reonika.Nie sme kaj d-r Sashko koj e mn.profesionalen si ja znae rabotata i sekogash ubavo go pregleduva sin mi detalno i bez brzanje.Za chovechnost da ne zboruvam i odnos prema mene i mojot sin.Dostapen e sekogash za konsultacii na mob.i po potreba ako treba i odma da odime (fala bogu do sega sme nemale takva potreba). Shto e ova zoshto so koja cel go pishuvate ne mi e jasno da isplukate odreden d-r a demek najdobri se IMINJATA d-r vo Sk? Eve primer na negde 10tina dena starost na sin mi go odnesov kaj Kekich mi naplati 2000den.zatoa shto nemame dokumenti(mislam koj izvadil dokumenti dolki brzo).Ke odev sekako pak kaj nea iako mi naplati a raboti so fondot,no me izrevoltira koga se javiv po nekolku dena za sovet bidejki sin mi imashe mn.grchevi ona mi reche aaa pa shto ochekuvavte toa e ke izdrzite. Kaj d-r Sashko otidovme po preporaka od ovde na forumot i ne zgreshivme.Denta koga sakav da otidam kaj nego nemashe termin go zamoliv lichno nego da ne primi,se soglasi da dojdeme po rabotnoto vreme deka ke ostane za nas. I da na kraj da napomenam ne ni e d-r ni prijatel ni pa rodnina za da si pomisli nekoj deka eve go branam,ednostavno ni e samo matichen d-r od koj sme zadovolni. P.s.od.sestrata tamu (nejziniot odnos) ne sum ni jas zadovolna ama nebitma mi e.Mislam deka nema shansi d-r da ve odbie ste trebale direkno nego da go prashate i zamolite za pregled,konsultacija...
Исто и јас сум презадоволна од дрСашко Прекрасен однос има со пациентите, објаснува се за време на преглед, достапен е на вибер цело време, најмногу за 5 мин враќа на пораката И со сестрата не сум имала непријатно искуство, 2 пати презакажував термин, се потруди да ми најде термин кој ќе ми одговара Никогаш немам чекано за прегледи, секогаш кога отидам веднаш влегувам Таков доктор и однос со пациенти барав Дури бев бремена одев кај приватен гениколог па на закажан термин чекав по повеќе од пола саат/саат но тоа сега не е тема на муабет
Јас не кажав ништо лошо за докторот, напротив, сеуште сакам да го земеме за матичен, заради доста препораки. Забелешката беше за госпоѓата на телефон, дали беше сестра или нешто друго не знам, ама односот беше за никаде. Ќе пробам пак да закажам, ако ми дозволи сестрата па понатака како што разбрав докторот е достапен нон стоп така да со него би контактирала
Па да, посекако ако нешто гледа наод и е нешто сумљиво праќа на второ мислење на специјалист. Одма карши е и биотек и за крвна слика да не шеташ дете. Премногу гужва има.