Во ДМ разгледај некој од пилинзите на Organic shop. Супер се, ќе ти заврши работа за поткожните влакненца. Вака изгледаат кутивчињата:
Дали сте ги пробале новите пилинзи на Афродита? Јас го имам и не ми е нешто WOW, нежен е, сакам погруби
Пилингот од Стокомак пробај го штом овие ти се нежни. Не знам како се викаше ама дефинитивно таков крупен пилинг не сум нашла на друго место. Го користев многу, само ме нервира што нема избор да си менувам различни, се презаситив. Овие Organic shop стварно ми се многу убави мене.
@Mishela и јас сакав да земам од Organic, ги гледав баш. Има доста избор, по што се разликуваат, имаат некоја посебна намена или? Тој со кокос врши работа за поткожни?
Јас од тие пилинзи на Organic shop сум позадоволна од големите 450мл што се, овие Мислам дека се нешто по груби. И ќе гледате да не пишува polish scrub
За поткожни само ‘scrub’ пилинг не ти го решава тоа. Прво мораш да правиш dry brushing, секој ден пред туширање барај dry brush со природни коњски влакна; после серум или тоник со Aha/Bha 3-4 пати за ред пред депилација го нанесуваш со памук на цели нозе после туширање, јас го користам на The Ordinary гликолната; инаку мораш да користиш барем 1-2 неделно редовно и после депилација инаку ќе се вратат пак, исто земи си пилинг ракавица и последно да користиш гел креми на нозете не тие белите густите тие ги запушуваат порите и затоа се јавуват поткожни