Не може човек туку така да де откаже од личноста што ја љуби! Не може човек наеднаш да ги заборави сите поминати мигови заедно! Не може туку така да изчезне љубовта!
Пораката на Луис Хамилтон за Никол за нејзиниот роденден. Без зборови ме остави и натажи,незнам можеби дека се ближи мојот роденден,бравос за него и за не себичната порака многу убаво... „Драга пријателке, Низ годините минавме низ многу работи и споделувавме многу нешта и не би променил ништо. Сите искуства ме направија да бидам човекот кој сум сега и да бидам горд на себеси. Сеќавањата кои ги имам нема да бидат заменети со ништо без разлика на тоа колку и да сме стари. Благодарен сум за времето кое го поминавме заедно. Ти посакувам најсреќен роденден и Господ нека продолжи да те благословува во се што правиш понатаму “. P.S.Ednas se cita vakva poraka od bivsi
Сакам да се извинам на феминките кои побараа рецепт од чоколадната торта која ја постирав во темата "Фемина Инстаграм " . Непланирано сум надвор од дома, и не сум во можност да го пишам рецептот. Ама не ве заборавам, секој ден го мислам ова, на глава ми е .. И зашто времево е ваквооо? Па сакам вистинско лето ..!!! Пријатна вечер ..
Сакате ли со мене да направиме една Lubenica partyyyyyy? Луѓе, стоматок ми е полн! Неможам да дишаааааам.. Ама, вреди. За лубеница душата ќе си ја дадааааааам! Не, сериозно. Зависник сум од лубеници. Јадам, јадам и незнам колку ми е доста. Аааа готово, одгодина има да си садам, неможе веќе ова вака бе! Јас во моментот:
Зад секоја затворена врата, неисполнета желба и место на кое со причина не сме се нашле, стои нова можност пред нас... Добра ви вечер!
Не знам за вас ама за мене една личност ако не е убава одвнатре, со сигурност од 99% можам да ви гарантирам дека и е залудна надворешната убавина. Целото оговарање, вртење очи, демек како сарказам ќе ви дојде или како и да го нарекувате, не ве прави убави. Џабе ви се свилени перници и чаршави ако легнувате со валкана душа. Џабе ви се сите парфеми, тие не ја кријат смрдеата на вашата валкана душа.
Едно огромно БРАВО за мене. Ете како со многу труд си доби се. Не само краткорочно, ами на подолги стази. Којзнае што убавини ме чекаат...тих, тих. Абе не можам да се препознаам, алал да ми е .Ќе продолжам да медитирам, ради одржавањето на самасебе. Благодана на се , задоволна ама сакам уште... Денес едно, утре друго... За тоа сме на земјата... За да добиваме,ние Креаторите. Уживајте во животот, во моментот луѓе мои ... Многу е убав
Секој ден исто, секој ден иста песна. Секогаш тие се знаат, секогаш само тие се во право. Само они кога кажуваат, сакаат да ги слушаш и целосно да ги поддржуваш, останатите небитни, а кога ти иде редот ти да кажиш, е тоа не се признава, тоа не е така, тоа не е точно, никој пат не те подржуваат... Еее смачено ми е од луѓе кои мислат дека се' знаат и дека само тие се во правоо..... Смачено ми е ....
Е иди да спиеш де, ајде иди да те видам, иди и не мисли дека повторно во сон ќе се сретниш па да добиеш сила да изнакажиш се...така и сабајле додека се притокмив да се раздерам телефон дрн-дрн дрн-дрн... Алоооо дааа? Колега ќе можеш порано да дојдеш денес не сум добро, порано да преземеш смена? Аааа, ок... А да не спиеше? Да Извини колега... Ма нема проблем се гледаме ајде... Само да знаеш од што ја спаси еј, долшничка ти е голема, не не и не, не сакам и вечерва да ја гледам ајде иш иш бегај, бегај што подалеку од мене, иди таму каде што и си среќна, остави ме мене со моите соништа. Остави ме мене со моето зачмајување во ѕвездите, копнежот по нивниот дофат...па и крај краева да не успеам да ги дофатам и да паднам, че паднам на месечина...Лека ви ноќ !
Станав тетка!!! Се роди малечката Хана. Ах, душиче мое да имаш долг живот исполнет со радост и многу љубов... а кога ќе пораснеш, заедно ќе бркаме дечковци. (иако тогаш ќе бидам стара за дечковци ) Уфф, срцево ќе ми излета! Те сака тета најмногу на свет.
Но која е правилната одлукааа ? Како да постапам а да не погрешам ?! Ах немам ни патоказ ни ништо а времето гази и гази ........
Денеска беше многу важен ден за мене, ти го знаеше тоа многу добро, но не беше покрај мене, не ми беше подршка само една сушалка да кренеше или една порака, ама не ми е потребна повеќе твојата подршка можам сама и кога ми е тешко и кога ми е прекрасно,едноставно навикната сум да поднесам сама се, а денеска многу се гордеам со себе, се чуствувам исполнето.
Дали јас нешто се трипам или огледалата во секој бутик во сити мол (особено Њу Јоркер) се како дизајнирани за да го вадат најгрдото од тебе, и да ја истакнат несовршеноста на вашето тело? Жими се ви викам, долго се мачев за да се здебелам и бев уверена дека немам ич, ама ич целулит на себе, а кога се погледнав, кожата релјеф Секоја гребаница, бемка, црвенило.... се се познава. Јас не знам што е работава
Абе добро немате сопствени чувства, желби, копнежи ? Толку ви е тешко да составите три четири реценици? Толку ви е тешко да ги испишете вашите чувства? Или полесно е да се превземе/копира Е па сеа кој ќе измислува у еден саат ноќеска пораки, ќе си напраам copy-paste и гајле ми е.. Нема да бидам толкав идиот и да ја издадам феминката и напишав ЛП и се надевам дека нема да и се повтори повеќе.
Ја манијачев новата на бившиот, и и удрив Follow на фејсбук по грешка. И тоа не приметив се додека не ми стигна на почетна што објавила.. Дајте сестри кажете место кај да се скријам. Ме изеде срам, ми иде фејсбукот да го избришам.
А бре женска радозналост, шта чеш, не можев да се воздржам да не прочепкам, да разгледам... Ама ете очигледно на мојата трапавост и нема крај.
Мене така бивша на еден мој бивши ми имаше лајкнато сигурно по грешка песна која сум ја ставила во 2013 За „возврат’’ и лајкнав и јас објава од 2010.