Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Аман луге не облекувајте сандали или влечки без притоа да си ги средите ноктите и петите.Грозно изгледа .
    Па уште и на работа така гордо си идат :envy:

Viktorijaaa5, Salome, Mama25 and 31 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Морам да те дополнам.
    Аман не облакајте сандали со висока пета ако не Ви стои или ако нозете многу Ви потекуваат грозно изледа
    upload_2015-7-20_15-18-33.jpeg

Salome, Arthur, Ketchup and 9 others like this.
  3. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Како ли по ѓаволите мртов владика со крст во рака сликан на Фб ќе ви помогне цела година да имате среќа ако го лајкнете???

4. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

@Marjan007 Имаше едно време исто со светциве сподели jа сликата и види што ке ти се случи. Така нешто беше. Го немам начекано тоа во скоро време

5. poenta

poenta Форумски идол

Самоконтролата врз вербалната брзина е најголемата моќ со која може да располагаме во секоја ситуација. Господариме со зборовите што не сме дозволиле да ги изговориме, а им робуваме на оние што не совладале со својата нетрпеливост и излетале од нас пред да им дадеме зелено светло.
    Не зборувајте пред да дознаете.
    Не донесувајте одлуки пред да проверите.
    Не приговарајте пред да се уверите.
    Навреме стапнете на кочницата и возете ги зборовите како што налагаат моментот и личноста.
    Знам... Не е едноставно...
    Но, кога еднаш ќе пробате и ќе се уверите во подобноста на ситуацијата за ваше добро, ќе научите да ја регулирате брзината и натаму ќе знаете кога и како да управувате со зборовниот фонд.

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Познато му е некому кога се прави муабет за штикли? Ако најдев некогаш број за балетанки, исто ко штикли да сум купила.Што знам, обично купувањето чевли ми е една од потешките нешта.Ем што нема број, ама нема ни избор.Неколку дена веќе се шетам низ едни исти продавници, а душата ми се кине.Абе пусти мерак..Не знам како се најдов, ептен непланирано кај една наша роднина, па оп, продавница да ти имало таму.Си викам кога веќе и онака крш ми е ова како и секогаш, нека иде до крај разочарувањето.

И до тука кратка хорор приказна.
    Не оди десет минути, излегувам со штикли (внатре ме удави страв дека нема да можам да одам, ама исто како патики кога си носам.Значи убавини) и шестка до шестка насмевка.
    + попуст, а уште и ми велат дека редовно си носеле и од помалите броеви. (lalala)

-
    Друго, не памтам кога сум била вака внатрешно и надворешно исполнета.Нема никаква причина, само почнав да ги исполнувам полека нештата од списокот.Списокот кој остана заборавен таму некаде, со оглед на тоа што секогаш мислев дека може да остане за подоцна.Не, не..зошто пак да биде за подоцна?
    Ако не‘ прават среќни, подоцна ќе премине во никогаш.

Патем, обожавам кога ќе видам несебични луѓе што без разлика колку и да им бил лош денот, делат насмевки.Само што, се во доста мал број.Таквите, со позитивна енергија, ведрина секогаш ги сакам покрај мене.
    -
    Мали дела, мали добрини.Без никој да знае.Поубаво нешто, здравје. :)

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Луѓе кои не ти дозволуваат да бидеш нешто што си, а си дозволуваат да се прават дека се нешто што не се.

Абе, ви се дешаваат моменти на просветлување или само мене ми се дешава тоа периодов? Сигурно ви се дешаваат, ама баш периодов има некој сирот како мене? Да се потешиме. Онака се соочуваш сам со себе, се гадиш сам од себе како можело да си така одвратно злобен со себе си и што всушност си дозволил другите да ти прават. И не се они криви, туку ти самиот.

И ја согледуваш човечката лукавост и простоќа, колку се незиградени и неспособни, но вешто се кријат зад титули. А најубавиот момент - како лесно можеш да ги згазиш и срушиш и да дојдеш на нивното место. Онака баш, ама баш нескромно... дури и имаш право на тоа, кога ќе ја видиш целата вистина за тоа што ти го направиле...и како прав идиот - се колебаш и викаш - не бе, не сум јас таков. Демек злобен? А не, драга моја, злобна си према себе, а не према нив.

Ама у пичку матер убава е позицијава... лесно ми е, не се сомневам самата во себе.

8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Не знам каде е душата, ама знам дека боли по цело тело. Те фаќа и те стиска, те гуши, не ти дава мир. Мозокот ми врие, сите можни комбинации ми ги измота, се преморив веќе.
    Аман животе. Едно даваш, друго земаш.

9. fighter

fighter Популарен член

Леле ве молам...значи ве молам...
    Ако сметате дека
    1. Скопје е велеград и најголемото достигнување што сте го постигнале во животот;
    2. брендирани парчиња од типот МОНА,ПЕКО,Мотиви,Бершка ии сл,се врвот на вашето модно достигнување;

Верувајте дека местото на живеење не ве прави помалку или повеќе "граѓани" , а инвестициите во брендирани "партали" пренасочете ги кин себе духовно наградување.

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Абе Мона и Пеко и да речеш, си држат до квалитетот и традицијата. Се што сум купила/подарила од таму било трајно без збор.
    Ами оние глупачкине што паѓаат во несвест за парталине од Зара и Манго што 90 проценти се полиестер и за цената се со дупли раб, а не троен или па и повеќе? Ау се извинувам, за некои тоа е свила.
    Кое ниво на модно достигнување и префинетост е тоа? Па уште кога ќе видиш дека чевлите од таму ги купуваат (да се разбереме, не вредат за цената, тој квалитет го има за далеку пониска цена)? Мајко моја...

Last edited: Jul 20, 2015
    mssuniquee, Mama25, SV1911 and 11 others like this.
  11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

не се трпи ова жешково значи, +40 е....
    ама па кога ни е ладно бараме вакви температури, а сега сакаме ладно....
    Таксистиве барем има за што муабет да праат кога првезуваат патници :lol:
    Ја зимско дете си сакам ладно време, снегче, облечена во топла облека, милина
    Ама мора да се издржи....

Rama and Oscar Lady like this.
  12. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Ах на ова убаво и топло време јас болна .. шлагот на тортата , не смеам да пијам ладни сокови па и сладолед не смеам ..Па ако не сега на лето кога ? ... :(:(:(:envy:

13. galapce

galapce Форумски идол

Taman vlegov i jas da pisam nesto za "brendovite",citam denes aktuelno niz temava....
    Nikogas ne sum mozela da razberam zosto koga nekoj nesto si kupuva mora da naglasi..
    "Adidas trenercinja,100 Evri ama na popust".
    Koe e znacenjeto so toa popustot posebno?

Kupete si sto ke si kupete,cuvstvuvajte se vo toa parce udobno,sexy,moderno..kako i da e,ama nisto ne vi menuva naglasokot na "markata"i popustot.Moze mu menuva na vasiot djeb,no ne i na toj sto postojano gi slusa vasite naglasoci.
    Moze da prestanete so naglasok i na humanosta.
    E tek togas nema da me potsetuvate na Melita i Esma Redjepova.

One.Moment, SV1911, Glasna and 13 others like this.
  14. presiosaP

presiosaP Популарен член

и да сакаме да си купиме од др светски квалитетни марки ги нема кај нас и затоа мора да се задоволиме со зара и манго....

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Тој што знае што е квалитетно и убаво не влегува и не се задоволува со Зара и Манго и знае каде да го најде тоа другото, квалитетното, а тоа не се купува во продавница...

А ќути па со стандардов... што не влезете во Масимо Дути или што не ги знаете тие другите продавници со квалитетни парчиња кои немаат марка? Ама нели, до марката е, зошто не сте го купиле тоа што не се купува во продавница, не е за квалитетот, да бидеме искрени.

Уствари, ти може не мислеше за себе, сфати ме општо, не мислам на тебе конкретно, да не не се разбереме.

16. kjukli

kjukli Форумски идол

Lezev na plaza popladnevo, i dodeka me pecese sonceto i si ragleduvav naokolu naednas se zamisvli. Mi zastana mislata na toa kako nekoi lugje nikogas ne posakuvaat da izlezat od svojata komfortna zona, od svojot dom i da se vpustat vo nesto novo i neotkrieno.. Da istrazuvaat, da patuvaat neumorno na interesni destinacii, da zapoznavaat novi licnosti, novi kulturi, tradicii.. Ne mozam da si ja stavam vo glava taa slika.. Da sedam celo vreme na istoto mesto, da odam na istite mesta na odmor i so istite lugje, i nikogas da ne zacekoram edna skala povisoko i da dostignam novi visocini. Ne sum sposobna edno mesto da narecam doma, svetot e moj dom. Sakam novi dozivuvanja, avanturi, novi prijatelstva, spomeni, novi iskustva.
    Sebe si se dozivuvam kako neumorna ptica koja saka sekoja visocina da ja dostigne. Sakam da vkusam sto e mozno povekje razlicni kujni, specijaliteti.. Sakam da zapoznavam razlicni lugje, da razmenuvam neverojatni iskustva. Bi se osudila sebe si na propast ako ziveam na edno mesto celiot moj zivot i ne se nadograduvam kako licnost. Iskustvata, patuvanjata, toa e ona koe me pravi srekjna i ona bez koe ne mozam.
    Bev zaglavena dolgo vreme, bev zaslepena i se zapostaviv sebe i moite zelbi koi me pravat srekjna.
    Zatoa oficijalno od denes proglasuvam edna nova etapa, eden period koj kje go posvetam na ljubovta na moite nesta koi me pravat da se cuvstvuvam ziva, ljubovta koja ja zapostaviv.

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Дефиниција за иронија - јадев хамбургер од 7ца, пица од Доминос, 2 чаши Кока Кола, кафе со млеко и шеќер, Сникерс сладолед и сега пијам вода со овошје и билки за детоксикација. Сигурно треба да испијам цела цистерна за да ми се детоксицира организмов од сиов џанк фуд.
    Нема врска, еве од утре се ставам на режим ветувам пред сите мои читатели. :)

Периодов многу луѓе кои ме опкружуваа си ги покажаа вистинските лица. Поради тоа незнам дали сум тажна или среќна. Тажна затоа што не ги сакам нивните лица или среќна затоа што сега знам од кого да се држам понастрана... Хмм, секогаш е така, вистинските лице кад тад ќе си ги покажете сите, порано или подоцна, мислам неможе да се крие злобата бе, премногу е силно за да се маскира. Премногу е силна и ве јаде од внатре, мора да искочи некогаш на површина... Жално што морам да правам селекција и да си ги скратувам комуникациите со луѓе за кои сум имала тотално погрешна претстава.
    Многу сакам да се дружам, да помогнам на некого, да му направам услуга, да збориме, да разменуваме искуства и мислења и вака кога ќе ми се случи желудников ми се превртува. Ок, сега барем знам кого да шкртнам од списокот на лица за дружење. Така учам уствари кого не го сакам до мене во животов.
    Продолжуваме понатаму...

П.С. Манго баш има квалитет, фармерки купени од таму ги носам по неколку години и уште немаат мрднато, се што сум купила од Манго ми се погодило со супер квалитет, а и материјалите ми се погодиле пријатни за носење. Секако треба само на попуст да се купува зашто многу претеруваат со цените. А дека е некој си фамозен бренд по кој треба да паѓаме во трансови не е воопшто, просек да кажам... Ама фармерче за 1500 од таму не се пропушта, зашто за таа цена во другиве продавници нема да најдете поквалитетно. :)

Monroe, kala21, Lella and 11 others like this.
  18. Nevermore

Nevermore Популарен член

Времево Ноември. Таман решив со точакот да возам, истури дожд. Ама не се откажав и извозив 20 километри. Ова не е лето ова е есен, џабе сум покрај море кога истура дожд нон стоп.
    Го изненадив и му го светнав станот додека беше на работа, затоа што знам дека нема ич време и е изморен. И ја можам да бидам балканска домачица кога сакам :DТаман се израдував дека потрошив некоја калорија гледам на врата достава пица фамилијарна и 2 пива. Додека се разбравме, не порачав ништо, за мене се не се, изгладнев :D Да не остане покус па и он мене да ме изненади :)

19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

си се чудам бе...единствена ли сум на светов што (до некаде) мрази лето и повеќе сака зима?

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Разгледај му ја на човек омилената плејлиста која си ја пушта во онака вечерно носталгично расположение, и ѕирни му во душата... :nod:
    Текстовите во кои се пронаоѓаме, временскиот период во којшто сме ги слушале и ни даваат чувство како преку мелодијата да се враќаме во истиот... Ни самите не сме свесни колку оние за нас посебни песни, кои не' погаѓаат во срце и ни го даваат оној goosebumps филинг, се огледало на нашите чувства и спомени. :music:
    Добра ноќ! :hug: