Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Не си и јас иста сум κо тебее , во лето си ја сушам κосата со фен , ми се случувало и со долни долги пижами да спијам . Абе винтеρлејди :lol:

hermosa, joy1 and Tan4ence like this.
  2. Rama

Rama Форумски идол

На крајот од денот,секогаш си го враќам филмот дали сум згрешила нешто и на некого,не сакам да повредам никој,не велам дека не сум повредила некој,ама ете после тоа се каам и ми е тешко,едноставно не сум од онаа група на злобни луѓе кои после ги боли уво за се,нема врска..сакав да кажам после тоа добивам добра лекција и се каам што не сум била уште полоша и што сум доста сочуствителна,ама нема веќе да ве жалам кога не ме жалите ни вие,нема пази туку гази !!!!8)

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Глуп и поглуп, дел 34945945894. (facepalm)

Уште сме на метењето. Абе немам видено толкава група на 20 и кусур годишњаци што не знаат да метат. Еве сите по факултети се некаде, добро не метат ли дома во двор, не метат ли во студентски соби, не чистат ли луѓево? Ја не можам да разберам, која е таа филозофија и како може да не знаеш да метеш? Значи ниво на интелигенција пониско од ѕид, па очекувам да рипне некој од ѕидот еден ден, некој закопан, умртвен 100 години и да фане да измете како што треба. Пења ми фана устата и џааааааабе, џа-бе. Пафтаат ли пафтаат како клик-клак саати со метлите. Мореееее притисни, полека, тап, тап, тап, и си го влечеш купчето со тебе... почни од крајчето и враќај се назад. Уорк јур уеј бек.... фана накај дома да си оди. ОТИ ГОСПОДЕ вакви ми праќаш? Е тука кога не ја фанав за коса и во базенот, ако ништо друго да ми се мавне од патот и да си сработам на раат. Неееееее мори, не, не, не, аааааааааа, нервен слом, ајде тарзан инглиш, ФРОМ ХИР ТУ ХИР,...... ти и покажуваш, се шеташ од ќош до ќош, она по тебе оди, ја одам, она оди, ја стојам, она стои, мети мааааа, елееелеее....

]:)

Иде генералка, ти трчаш, се улавееш, уште да фанам стој на раци да правам и со нозите да собирам пајажини од таванот, она зела едно парталче и трие една точка. Ај си викам, не и викај одма, не претерувај и ти, греота се, само се дереш по некој. Цакум-пакум средувам купатило, море со толкави кади внатре, со туш кабини, со стаклени врати, та огледала цел ѕид, идам и очекувам да видам нели, напредок..... она уште трие кај точката. Доброооо,може стварно било нечисто, ај викам оди работи си. Одам и средувам уште едно, она уште трие. Море моме, што правиш, аааааааааа ептен е нечисто, дамки има, флеки, еве ја вадам. Си викам немам време за срањево нејзино, ако сака нека рипне и нека се удави во умивалникот, мене ми стојат над глава после, налет, завршив 80% од едно куќиште колку просечна македонска зграда (жими мене со толку вц и со толку спални е), она средила кај точката и околу точката. Арно се најде една од мајка родена, па помогна 19%, а ете точката од 1% уште не е падната.

После па лошата бев оти сум и рекла дека е бавна, мрзлива и дека лошо работи. Во фаца, мртва сериозна и го реков ова. Па оваа работа сестре ако не ја знаеш, што да ти кажам, и домаќинка нема да те биде, 5 деца да имаш ќе не знаеш што да им правиш. Срамота е ма, постара од мене, крава толкава, деее, де. Ми викаат плачела после работа, не знаела дека толку сум строга и сакала да имам убаво мислење за неа. Работи како што треба и ќе имам, не ми забушавај и ќе имам, труди се и ќе имам, ама ако ми плачеш, е тука ме погоди ептен... А ја кај да плачам што носев на мој грб двајца, тројца, петмина? Ама овоа ти е тип на човек кај што сите други му се криви, некна слушав како тоа една прилично развиена земја не нудела никакви можности за млади, ахаааааааа, она немала пари, она не можела да работи претходно, она не можела да положи испит оти многу биле строги на факултет, они многу барале, она не можела тоа, она не можела ова.... Ееееееее сите сме лоши, аман од нас лошите. Сесре такви како тебе во Македонијава со лопата да ги ринеш, тие приказни и бајки ги знам во сон да ги кажувам, него фани потруди се како што треба, дека ако за една ваква безвезална работа не те бива, дека не се трудиш ама ич, за на факултет па, за некоја посериозна работа, за нешто плус во животот.... ќе се крстиме.

Немале работно искуство, прва работа, млади биле, да сме имале трпение. Наредби од горе. Шефе имам трпение ама она сирота постара од мене, ами за ова ли да се учиме.... плати ми ти мене дупло од неа, па она нека си трие во точката цел ден, нека ми се тргне од пред очи, ја на раат да си работам. Дека вака како бејбиситинг услуга, мораш позади да одиш, да проверуваш, добро ли е, не ли е, па зошто се чисти умивалникот да нема паста за заби, па ајде им покажуваш како да затријат, а не не, нема да падне ако го допреш со крпата, ааааааа, тука кај пастава исто проблеми имаме, многу јаки овоа пастиве амерички, ете. А влакната ееееее, во кадата треба да се поднаведнеш па да ги видиш. Ами ние не ги гледаме, ами застани уште малце подалеку ќе ги видиш, ќе ти донесам двоглед за твое преосвештенство.

И еве бегаат од мене тајфава високо интелигентни..... Најголем кошмар им е ако ќутенка ги погледнам и ако го ,,поправам,, тоа што го сработиле. Е да, бич фејс имам... Ако ме видат дека идам, се кријат. Де, де, ни јадам, ни апам, ни блујам огин... За да ми објаснува после дека имало луѓе што имале среќа во животот и луѓе што немале среќа во животот, ете ја сум имала среќа па ме сакале шефовите, ми давале саати мене и на уште една одбрана екипа од 3-4 души, ете ние среќлиии, значи еве три години по ред среќа имам.... Не сум знаела, после еве ми кажа и на факултет сум имала среќа шо сум имала убави оценки (дека на лотарија ги влечеме, видиш8)), и што сум пропатувала, аааа, ју ар соу лаки, лаки лаки, ама со мои пари и со мој труд лаки сум, не со туѓи. Ако си го испотиш газот сестро, ако работата, и најмизерната работа на светот и најбаналната, ако на едно вакво работно место, со одговорност 0, ако знаеш да си ја сработиш како што треба, сите врати ќе ти се отвораат. Гајле му е на шефот кој ќе викне, ќе го викне тој што ќе му сработи најбрзо и најдобро, и он раат и ја раат. Иначе ќе лупаш со дршката од метлата по затворени врати, кај и да одиш, секој ден.

Иначе, од друга страна, ги имаш америчкиве не знам што се, будали, идиоти, тука нешто.. Батето има кола поголема од собата моја дома, телефонот озбилно почињам да мислам дека му е позлатен со вистинско злато, има куќа од НЕКОЛКУ милиони, не од еден, има фамилија зад него, грб толкав, избор не можам да ви опишам колкав, студира на еден од најдобрите факултети тука, и наместо да диши бре со полна плуќа на сите можности и опции што ги има и што може да бира што сака и како сака да прави во животот... Батето си купил кутија Занекс (таблети за смирување), испил 11 во една вечер, наеднаш, пиел после тоа некоеси таму виски или што ти знам, паднал во несвест, се изгубил скроз, наредниот ден повраќал, и еве три дена слушам колку топ провод имал во петокот вечер. А оти ми вика и ти не дојде? Па на работа бев му викам, и вечерта, а и наредниот ден сабајлето. Де ма па ти, само работиш.... Е работиш, кога телефонот му е поскап од мојата неделна плата, работиш, работиш....

Некој не е нормален, ама изгледа ја не сум нормална. Златни деца лани, кај се погодија вакви дебили на едно место, од крајност во крајност се оди. Ја само со пуканките, со едно пивце и сеир да фаќаш, заедно со една обрана екипа што се брои на една рака...:yawn:

4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Ne se razbiram mnogu od medicina, ama spored nasive filmovi I serii, se sto e potrebno da se spasi covecki zivot e Atropin. 8-|

5. SuperGirl8

SuperGirl8 Истакнат член

сакам да кажам дека многу ми е жешко и неможам да спијам а треба да станам во 8, неможам да се контролирам, паничам на глупости, и комшиите кршат чаши се веселат појма немам зошто. и капак ми е машината за перење во соседната соба.
    си се исповедав.
    фала.

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Цел ден налетувам да поракава.. На памет ја научив веќе. Ми дава одговор на едно важно прашање...

IMG_143997765110740.jpeg

bittersweet, Mama25, kala21 and 15 others like this.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Читам Николче заминал во Израел со семејството на одмор, па триста узбуни се кренаа колку му вределе наочарите....Под таа вест читам работниците без К-15, без дополнителен наплатен труд, со 300-400 денари дневница, а работа до онесвестување...Добро бе Никола златен, знаеш ли дека тркалото се врти?
    Ајде, ќе ти ги видиме ќеркичките....
    Само кога ќе ти текне кај живееш, автоматски ти доаѓаат нагони за самоубиство....

8. Anja98

Anja98 Популарен член

Прв пат во животов го сфатив вистинското значење на зборот те сакам. Прв пат ја запознав,таа длабочина,таа искра,таа топлина кога некој вистински ќе ти го каже тоа. Кога мислиш на некој додека јадеш,додека спиеш,додека си излезен,додека седиш и ништо не правиш,додека си во диско.... знаеш дека нешто се случува. Не можам да го тргнам од главата. Ме исполнува,ми го лечи срцето,ми ги опседнува мислите. Ми даде се што никој досега не успеал,ми ја пружи цела љубов што ја има во него,направи да се чуствувам најсиурна и најсакана. Не пишувам во минато време пошто завршило,туку сега е во друг град и толку очајно ми фали не знам веќе што да направам. Ама затоа сте вие тука драги феминки да ми ги ислушате радостите и маките.... :inlove::*

9. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... Стравот од висини порано за мене беше чест придружник. Сега, висините ми се се' почести придружници. Едноставно се' повеќе уживам кога сум на места повисоко и повисоко. :)

10. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Сдк си се наполнив со голема позитивна енергија за денес :inlove:
    Си отворив Фемина - Забава, си извртив едно добри 6 страни си се изнагледав смеши видеа и се изнасмеав. 8):lol:

11. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Не сум била на одмор добри 10тина години, не жалам не кукам,,ќе се надоврзам само на некои мислења овде како тоа некои луѓе не се помрднувале од една точка и мал радиус околу кога станува збор за шетање.
    Е па ете, моите не биле во можност да ми дозволат одмори, но се мачеле да изградат кров над глава,да не школуваат,облекуваат со брат ми.
    И тој еден одмор преку школо што го имав си го паметам како лани да бил. Тогаш горев на сонце а сега од ееден ден на базен јас поцрнувам одма :x
    Си мислам каква ли ќе станам ако се испржам 5дена ете немора повеќе :)
    И толку многу ми е жешко сега, цело тело ми гори, два пати се туширам од сабајле.
    Ама ако, лето е, си личи :)

12. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Мене никако не може да ми се разјасни зашто мајките по темиве зборат множински, се викаат мамичкии, мешиња, бебушко и остало..

"Мамички ние денес не какавме во 2 саат. Што му е на бебушко?? " (facepalm)

Јасно ми е дека се мајки и се, ама смешно е ваквото зборење. Сега гарант сите мајки ќе ми се нафрлат да ме истепаат ама морав да си кажам :D :D :D

13. Madam-A

Madam-A Популарен член

^ ете кoлку сме сите рaзлични. Мене пaк мнoгу ми е милo и слaткo кoгa збoрaт тaкa :)

Инaку другo ми беше муaбетoт, сaкaв дa ви кaжaм декa ми фaли кoристење железнички трaнспoрт вo Мaкедoнијa. Еве јaс никoгaш не сум пaтувaлa сo вoз низ мкд, a мнoгу филмскo си гo зaмислувaм тaквoтo пaтувaње. Убеденa сум декa низ светoв пaднaле интересни дружби и муaбети сo рaндoм пaтници низ вaгoните.
    Секoј сo свoјa прикaзнa, свoи тaјни, свoи чувствa, вистини, лaги, испoведи...

aјт oтидoв дa бaрaм дo кaде мoже дa се иде сo вoз, пa мoже и ќе си гo истерaм мерaкoт :sun:

Вaшa М, :makeup:

14. kjukli

kjukli Форумски идол

@Ivy89, morav da ti repliciram, ocigledno pogresno sum sfatena. Razbiram sto znaci da se nema, i razbiram kako e da ne mozes da si priustis nesto.
    No jas zborev nesto potpolno razlicno, mislev na onie koi mozat da si dozvolat da prosetaat, da se pomrdnat od kade sto se, a ne sakaat i se zaglaveni na edno mesto samo zatoa sto ne sakaat da izlezat od svojata komfortna zona. Niv jas ne mozam da gi razberam..
    Ni mene ne mi e bajka zivotot, nikogas ne ni mi bil. No sama i so pomosta na mojata majka se trudam i se boram za povekje. Zatoa sto ne sakam da ostanam na sto sum go postignala i se trudam da celam se povisoko.. Nekogas i ne e se do imanjeto ili nemanje na sredstva. Tuka zapoznav edna licnost koja otvoreno mi go ponudi svojot dom, besplatno ako sakam da ostanam uste. I ubedena sum deka ne e samo taa licnost, tuku deka se mnogu onie koi gi sirat racete za ostanatite bez da ocekuvaat nesto za vozvrat, samo za da razmenat novo iskustvo i da steknat novi prijatelstva. No vistinska srekja e potrebna da zapoznaes vakva licnost.

Salome, Dust, samovila.red. and 4 others like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

И ден денес, после толку време не можам да сфатам како може некој да не знае да го зборува официјалниот јазик на земјата во која живее. Родени тука, израснати тука, збор не знаат да бекнат, уште помалку да разберат нешто. Дома зборувајте како сакате, изборот на јазици кои ќе ги зборувате е ваш, ама учете го и официјалниот јазик на земјата во која живеете, не сите се така „паметни“ како вас!

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Za moment se prevrte se,za moment site moi sakani na toa mesto,se pocustvuvav najtesko i bez sila bez nisto.
    Vo ist toj moment se se vrati vo normala,tie se so mene najubavotot sto mozam da go imam se site tie sakani moi.
    Ti blagodaram gospode sto gi cuvas moite sakani,ti blagodaram sto site sme dobro i spreci da se sluci najlosoto,BLAGODARAM STO GI CUVAS SAKANITE MOI,CUVAJMIGI I NATAKA-TE MOLAM I TI SE ZABLOGODARUVAM.

cresa-jagoda, Petar80, anel and 2 others like this.
  17. mime87

mime87 Популарен член

Велат дека ако вистински и доволно јако посакуваш нешто целиот универзум ќе скрои заговор за да ви ја исполни желбата(така нешто беше),изгледа дека во мојот случај или цел универзум ме игнорира или цел универзум заспа или незнам што алоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо

18. Bridget

Bridget Форумски идол

@Doozy камо среќа и ти да не си знаела метла како се користи, што е тоа лопатче и за што служи. Нема што да се чудиме, тоа се тие разлики, така се пораснати, не метеле, не печеле пиперки за ајвар, не миеле рачно садеви, не готвеле. Мајките нивни дали знаат не па тие.Од кај да знае јајце како се вари, ќе оди ќе си купи, нит ја интересира нит има намера да се мачи.
    Исто и некој од Мк сега да влезе во нивните автомобили какви што возат уште на 16, нема да знае прозор како да отвори не па друго. Можеш да замислиш нив колку им е смешно што некој не знае како се отвара прозор или се пали кола? Епа исто.
    Инаку те разбирам, гледам слични работи околу мене и си мислам колку не се свесни што имаат а се жалат и се несреќни. Од друга страна па и ние се жалиме а постојат држави во кои луѓето се среќни ако покрив над глава имаат и еден салам оброк на ден.
    Не е фер, ама тоа е реалноста во светов.

19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

На секој канал едно те исто. По цели денови турски серии, а за да биде трагедијата поголема - синхронизирани од страна на нашиве „многу способни и талентирани“ актери.

Во ред е, ако мора секоја телевизија малтене иста програма да има, немаше потреба серииве што одат по цел ден да бидат малоумно синхронизирани, па кога ги слушам од соседната соба, да се чувствувам непријатно зашто звучат како на порнич. (facepalm) Можеше да биде како порано - со превод долу, па барем некој јазикот ќе го учеше гледајќи ги или ќе им ги слушаа вистинските гласови.

Или тие актери што не успеале да станат градоначалници ќе останат без работа ако не им се синхронизацииве?

Ау, да, заборавив, па повеќе од половина од народов во државава го сочинуваат пензионери што не догледуваат... 8-|

Разумен компромис...

(П.С: Само чекам кога ќепочнат да ги синхронизираат и индискиве серии... Или можеби тие се преголем залак за било кој од нашиве т.н. актери и тие што им ја даваат работава бидејќи имаат по минимум 800 епизоди... :x)

20. marama

marama Форумски идол

Месец дена потрошив во разговори со другар зошто можеби неговата мала згрешила, барајќи оправдувања за нејзините постапки и убедувајќи го да се види со неа, а таа плука по мене. Што е најлошо не ме ни познава. Не ја познавам ни јас, но никогаш не плукав по неа иако прекинавме да се дружиме затоа што и пречев. Не знам дали ќе сфати дека со нејзините постапки повеќе го брка од себе ама знам дека веќе нема да кажам ниту едно оправдување зошто можеби направила нешто.

Д. решил да се пресели тука. Во исто време радост и страв. Јас и тој во ист град, можност за многу заедничко време. Го гледам и се топам, а и тој, љубов му зрачи од очите. Па ќе почне да ме нервира зошто се замарам со блогот и ќе почне да ми објаснува дека сум најубава природна, без грам шминка и во пижами со него на скајп. Знаеме дека секогаш ќе има нешто меѓу нас, но знаеме и дека заедно не можеме да функционираме. Различни светови сме, се допираме за момент, но на крајот сепак се двоиме.

Пред некој ден точно 23 години како е починат татко ми. Деновите пекол, бевме како утепани по дома. Колку и да учиме да живееме со тоа дека го нема, сепак фали, страшно фали.