Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Душо.. нема да дрдорам со клише муабети дека времето лечи се.. бла бла бла... ма да тие муабети се доста полезни за волја на вистината..само шо и самата сум во слична ситуација..и самата некогаш сум уморна од нив..
    Сакав само да ти пратам утешителна прегратка и да ти кажам дека не си сама. Остани силна и чувај се. :hug:

anel, kjukli, BurstBerry and 4 others like this.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Охриѓаниве се жалат од скопјани дека од нив живот се немало, а всушност, драги охриѓани, вие заработувате за цела година, до следното лето, од нив :lol:
    Сега буквално нема игла кај да фрлиш во Охрид, сите коли со регистрации ск ск ск ск ск, сите апартмани зафатени, приватни, државни, хотели, куќи, дворови, замоци, тврдини....се е зафатено...епа се тоа се пари :cash: Сеа ак не заработите од скопјаништаа кога?
    И слушај сеа им го мочале езерото...па ајде езерото само за охриѓани нека биде, пошто нели тие не го мочаат. Тие и да пливаат, ак им се примочат излегват од енѕероно, одат во вц, се мочкаат и се враќаат пак во вода.

п.с. Стварно видов со свои очи таква случка, само што не знам од кај беа....Мало девојче и мајка му таман влегоа во вода, тоа почне да се дере на цел глас АМА МАМООО МИ СЕ МОЧКАААА ама баш она дерење, цела плажа зјапа, се потсмеваат...и на мајка и незгодно и падна, ја извади од вода и ја однесе до вц да мочкала. :!: :clap: :?: Да беше татко и на девојчето сигурно ќе и речеше..па мочкај бре овде што чекаш? :fubar:

3. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Чуството кога и двајцата се уклучени а никој не се осмелува да пише прв..

samovila.red., skorpija123 and Rama like this.
  4. honey95

honey95 Истакнат член

колку ми беше само тешко да го пишам тој пост пред минута! :sweat:

5. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Сакам да кажам дека голема паника ме фаќа кога ке видам дека фемина не е достапна...:talk:

Kenya, eliesaab, Ketchup and 4 others like this.
  6. pipi123

pipi123 Истакнат член

Со теко на годините сватив дека од мајката подобра пријателка нема. Сите со текот на времето ќе се одалечат од тебе, ама мајка ко мајка секогаш ќе ти мисле добро и ќе ти помага во живото без разлика колку си во криво или во право. Едноставно светот неможам да си замислам без неа незнам како ќе преживеам без неа ќе ми фалат исте маабето со часови кафиња шали глупирања и моментите што смао таа знае како да ме насмее кога ми е најтешко i што знае на кој начин и како да ме утеше.
    Мајка фала ти за се што имаш направено за мене до сега, за секоја солза пролиена за секоја утеха дадена за секое :coffee: испиено и секој совет даден.

7. referentka

referentka Moderator Staff Member

СДК...кога одите на одмор со деца, не треба да се Ваше гајле, па и Вие сте на одмор !!..И Вие сте луѓе, дојдени сте на релаксација !!...

По правило за време на вечерата децата нека се истрчаат убаво околу масите, за да може да изгладнат и убаво да се најадат.

Непишано правило е и децата пред легнување да се истрчаат по ходниците и фоајеата на хотелот, Вие за тоа време може да се лакирате, да се истуширате раат, да се натапирате (ако се припремате за вечера)....урлале, врескале,цикаат ....нема врска..деца се тоа...

Ама затоа пак на маса сте први во 20.01 часот на вечера...тањирите ,,цуцка,, полни храна за три оброка...па платено Ви е во цената!!...море ќе се прајдеш, ќе одиш да ставиш два прста и ќе се вратиш....мора да ги пробаш сите сорти јадења..нема лабаво !!

На крај обавезно (според бон тонот) во салфетка сендвич (во средината не се знае уште од која салама нема, оти нели така дома секоја вечер вечеруваме околу 03.00 часот), едно сокче во шише (ќе се најде) и овошје(од јадење не ги проба праските, дињата...).

И на крај на секоја вечера, мора да се скрши некоја чаша во трчање и да падне псовка и ќотек(на терет на децата)

Утредента пак исто.

Наздравје одмор !!

8. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Во право си не велам не не сум до толку ситничарка,ама купував лекови и тоа повеќе,а аптеката незнам јас дали смеела да работи или не и на крајот дај 1500денари ама фискална нема па ти думај колку е кој производ ,и не сто пати ке кажам не сум ситничар почитувам луѓе кои чесно со го вадат лебот,ама се иритирам на пример одам на заболекар кој патем ми е матичен и ми зема плус 700денари за поправка и пак ништо?!?!!?!?!?

Last edited: Aug 4, 2015
  9. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Чуството кога сите ти требаат, а те оставаат само на seen, прајслес!!!

eliesaab, Edie.S, Ketchup and 5 others like this.
  10. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Вистинските мажи се верни.Едноставно... немаат време да сакаат други жени... зафатени се со барање на нови начини да ја сакаат својата жена.

AutumnRain, Candid, SV1911 and 31 others like this.
  11. poenta

poenta Форумски идол

Сте се запрашале ли колку пати сте се нашле во ситуација да сте изморени, а се уште сте на почеток? Неволно вегетирате пред непозната величина. Душевната просторија ја чувствувате премногу тесна за да ги собере сите натрупани и измешани сетила. Се фаќате во костец како ве гушат идеите и реалноста и размислувате да го затворите кругот на фантазијата. Влијанието кое го создаваат мислите за подобри сништа побрзо и почесто е заменето со магливоста на случувањата. Глумите невидливост и ја носите во заборав мечтата која претставува единствена трошка надеж за смислата за живот. Балансот ви претежнал и барате поинаква мрежа од постоечката фреквенција.
    Дали тоа е поради стравот да не го потрошиме умствениот капацитет или поради нестабилноста на нашата перспектива за иднината?
    Некогаш е неопходно да се исклучи мозокот и да ги ослободиме мислите од розовата или црната обоеност на светот, да не посегнуваме ни по радоста, ни по тагата, да го елиминираме победникот и да ги оставиме губитниците сами да се справуваат...
    Некогаш е многу полезно да сме сами со себе и да се препуштиме на влијанието на мудроста, отколку се да поставиме на фактот на механичко создавање на проективната слика за постоење.
    Се сместувме во лулката составена од нишало во облик на надеж и ги гаиме моментите за нешто сосема ново каде знаењето за успешноста има две страни. И токму тој збор составен од оптимизам и самодоверба ја одржува будна нашата свест подалеку од можноста за закржлавеност и заборавеност некаде на темните страни на животната илустрација.

Мислите немаат граница. Пред нас е распослана ризница на можности кои сами треба да ги ископаме.
    Во процесот на потрага, не кажувајте се што мислите. Но, затоа добро размислете пред да кажете нешто.
    Некои зборови немаат цена, но некои можат богатство да ве чинат.

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Сакам кога утрото ќе ми започне со голема насмевка на лицето. Има ли поголема причина за среќа од штотуку родени три мали кутренца. Машкото имам мало опавче, како израсточе исто како мајка му. Женските имаат долги опавчиња. Се радувам како мало дете. Едвај чекам да прогледаат и да почнат да се бркаат низ двор. Уште соодветни имиња да изберам и се ќе биде совршено. :inlove::l::inlove::l::inlove::l:
    Знаете како е кога некој вика дека ќе ве изненади, но вие знаете дека не може да скрие ништо од вас. Не сакам да бидам во исчекување за изнендувањето. Знам точно што е, само не знам на кој датум ќе ја имам честа изненадувањето, т.е. подарокот да биде во мои раце. Си викам за неколку дена. Пресреќна сум и за тоа.
    Другарка ми едвај чека да пристигне од странство и веднаш да ми каже датум за свадбата. Знае дека тогаш ми е сесија, ама ако треба ќе жртвувам еден испит за неа. Поважно ми е да сум покрај една од моите најсакани личности.
    Дефинитивно ова ми е една од најубавите недели :hug:

13. joy1

joy1 Форумски идол

Твоите постови во темата ми се омилени

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Многу убаво напишано. Потполно се согласувам.
    Вистинскиот маж е оној кој ја сака и почитува својата жена, оној кој знае дека таа жена му е потполна подршка во животот, дека заедно се посилни низ животот, инаку од кој би имал почит, подршка, љубов ако не од сопствената жена, вистинскиот маж никогаш нема да посегне по друга затоа што ја сака и пред се почитува својата жена.
    Кога градеш нешто со години...зарем би имало смисол да го урнеш за неколку саати сето тоа...ипак пред се љубовта е и неизмерно пријателство.

eliesaab, fallenangel, joy1 and 3 others like this.
  15. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Аман бе луѓе толку ли немате мозок па си ги ставате децата на фејсбук голи на плажа (facepalm):swear::headbang:

16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

И така додека дремам со едната рака во маслиново масло брцната, ми текна да пишам. Што да ви кажам, градот во кој се наоѓам моментално и од кој доаѓам си е ист. Еве после 4 години го осеќам , ист е бре ист како порано, мислам и после 16 години да се вратам , воздухот ќе биде ист, луѓето на истите места со истите пијачки... Нема некоја променливост во целото битисување во градов како целина. Помина и тоа распрашување, кај си до сега , кај беше , те немаше нигден...( иако сите знаеа каде сум, фала богу постојат социјални мрежи на кои сум достапна и "видлива"... Во изминатите години , си се враќав овде но е бев толку присутна во шемите и ноќниот живот, Али постоев, а тоа го гледаа сите. Ајде помина и таа фаза како вовед, нормално имаше и многу заинтересирани момци кои го користеа тоа како да стигнат до мене... Луѓе брее, многу сте површни, отупени со коментари со запознавање со флертување.. Како да ви кажам, како да ви помогнам .... А не можеш да му помогнеш на некому што не бара помош тоа ти е. Не можам да му докажам на некому дека на секој неговите проблеми се најголеми, и неговата планина е најтешка. Ама како ќе му објасниш , како кога тонат во глупави мисли.
    Абе М Е Д И Т И Р А Ј Т Е луѓе , шо да ви кажам. Да имаше друг начин да си ја закомандате главата, слободно пшравете го тоа, ама еве не најдовте .....малце потрудете се. Не ,не им се откажав, нека тонат така замислувајќи си дека 5 години немале дечко и тоа било многу тешко, оти еве не ја работеле работата од соништата..... блаблаблабла Нема ни да имате , со таа глава.

Во меѓувреме си внесов течен леб во организмот(пиво), а не требаше ... ама такво задоволство ми праве мислам во лотус се претворам. А јас сум за секој да го прави она што му создава задоволство, епа нека иде живот!
    Изгубив доста килограми, со супер режим.. Задоволна сум од себе многу,многу. За разлика од мислењето кое го имам , и го споделив за останатите , за мене имам друго мсилење како никогаш до сега. Од корен сум си сменета . Ама чувствувам среќа , најголема. А таа љубомора што ја осеќаат околу мене, не ја ни гледам акко таквља... сироти не им се лутам, им простувам .Оти ПРОСТУВАЊЕТО е најголема доблест.
    И саша Ковачевиќ ќе доаѓал, бре бре . Не се лутам, универзумот одма ми го скрои планот.. Оставив, не изреагирав, и оп ивент добив Morrissey на 16ти октомври во Скопјеееееее............ Мене Moz ми е прана, не ми треба ништо друго . Цела движечка сила ја имам. Ем па Скопје... Абе па, посреќна сум од се .

17. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Демек вчера ќе пишам, ама ништо. Еве ме сега, да си прокоментирам јас. :D
    Многу нешта знаат да ме извадат од такт, ама едно онака најпосебно: да се обидуваат и да настојуваат да ме направат среќна и да ме развеселуваат кога сум тажна. Начи остави ме да си тажам бидејќи татко не ми дава да си го гледам цртанот на телевизија! Се шалам за ова, иако стварно гледам цртани. :rofl:
    Ептен ми се напорни тие луѓе, па остајте го човека на мира! Не може цел живот среќен да бидеш, монотоно е така. :lol: Ќе се изнатажи и ќе му помине, така оди тоа. Разбирам дека сакаш да помогнеш и да покажеш дека знаеш да утешиш ти добро човече, ама воздржи се во таков момент, жити сè! Или кога ќе почнат да те тешат. (facepalm) Знам дека е така и не може ништо да ме утеши дека не е, тоа ми е влезено во мозокот и толку. Не можам да те слушам, не, не! (lalala)
    Ова барем за мене важи, кажувам од моја гледна точка запирка. :rofl:
    Доста коментирам, да се приберам јас. :wasntme:

vitamina and cresa-jagoda like this.
  18. Marossa

Marossa Популарен член

Што е со трендов „брада“ и бушава коса во реп? Па да ве известам господа,не ви стои баш |(
    Џабе сакате да бидете Кал Дрого :D

Captain-Omni, SV1911, Lella and 8 others like this.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Она чуство во стомакот....непријатност...кога знаеш дека нешто и после толку чекање, нема да излезе како што треба или како што посакуваш. Се чуствувам чудно, како што викаше еден психолог, " Некои луѓе потсвесно посакуваат пораз " , за да имаат оправдание за неуспехот...|(
    Мора да смислам нешто за враќање на оптимизмот...(fingers)

20. Аliсe

Аliсe Популарен член

Е значи нигогаш нема да ги разберам луѓево кои немаат пари самите да се прехранат или кирија да платат,а пушат по кутија цигари на ден и раѓаат по 4-5 деца.Убава работа се децата и се тоа,ама доколку имаш услови!!А не вака кога едвај имаш за основните потреби за живот!!Не е работата само да се родат децата,туку и добро да се одгледаат и да се изведат на прав пат!

samovila.red., eliesaab, Rama and 9 others like this.