Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Dust

Dust Game Over

Денес е првата свадба на која воопшто немав желба да одам.
    Кога кажав дека не одам пред некој ден, како некој камен од душа да ми падна..

marama, Eli23, girl-miri and 3 others like this.
  2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Денов ми беше поразличен од изминатите и не знам за што попрво да пишувам.
    Денес е вистинска реткост пријателството да трае подолго од три години а не пак триесет и повеќе години како што е пријателството на мајка ми со една нејзина другарка од средно училиште кои иако мажени и од различни градови секогаш наоѓаат време да се видат, да пијат кафе или како што беше денес случајот заедно спремавме јуфки и имаа толку многу да си кажат, да се потсетат на деновите кога заедно учеле, патувале. бегале од часови и оделе во кино, театар, секогаш си имале обичај со заеднички пари да си земат 10 ќебапи, чоколада и цигари итн.
    Друга ситуација после припрема од јуфки и одмор беше една толку непријатна случка што се чудев како на светов постојат толку не знам дали да ги наречам налудничави, перверзни или целосно извитоперени родители.:x Се случи толку засрамувачка работа што не знам како да кажам па за мене тоа што го видов беше нешто слично гнасно како педофилија, инцест значи најболна работа . Додека се одмарав со добра книга наеднаш слушав пискање на дете иако мислев ми се причинува по некоја минута нормално како секој совесен граѓанин излегов на тераса да видам што се случува со некое дете и да му помогнам, помислив може куче го нападнало или паднало од велосипед или се степало со деца абе се што може да се случи ама па не и тоа што го видов замислете во автомобил со отворен прозорец татково на некаде 5 годишно дете се смее и го пофаќа дете за половиот орган и му ја прави онаа работа:puke:, а мајката назад со бебе во рака се смее а детево писка:fubar::puke:. Не можам да разберам што им беше филмот и задоволство да го прават тоа што го правеа бев спремна дури и да повикам полиција но на убедување на мајка ми да си влезам и да не се мешам оддеднаш си размислив и си помислив сигурно и чекаат некоја жртва будала да им се најде на патот па да го направат некој педофил и да си заработат некој денар на сметка на своето дете и некој си таму што меѓу другото и ќе заглави во затвор затоа што дури сега се уверив и ми се потврди дека најголем дел од вакви ситуации и се исценирани за да се земат пари. Инаку како некое дете би западнало во раце на педофил па дури и последниот случај што слушнав за дедо од 80 години (што се вели со едната нога во гроб, со другата до пола па дури и слеп не може на мочање сам да отиде) доколку родителот води грижа за своето дете? Во случајов кога ова тие сами му го направија на своето дете и мислат дека е во ред што да се очекува од некој друг на кого малку му е гајле за туѓите деца. Искрено ми олесна кога видов дека се заминати и се чудам како може такви луѓе да бидат родители.:puke::fubar:
    Откако ми е деактивиран фб не знам какви се слики се објавуваат од деца на одмор но од тоа што го прочитав од постови на некои феминки за објавување слики од деца голи на одмор мислам воопшто ниту е здраво ниту нормално да се прикажува на јавност нешто што реално невкусно изгледа, голотијата на секого па и на дете дури и Бог да чува ако се најде некој манијак и те како голи слики ќе му делуваат поттикнувачки на правење на одвратни работи и повторно се враќаме на тезата родители и баби и дедовци сами си ги фрлаат децата во оган.
    Трета и последна ситуација која дополнително ме извади од кожа е моментот кога во куќа ќе ти се соберат пијаници кои пијат ракија и гнетаат џигер, цревца и не знам ти таму што. :puke: Е ова најмногу го мразам и да не ми даде Господ ваков маж што ќе ми прибира ојлевци-дојлевци и ќе мора некој да ги служи марш те таму има кафани, биртии скршете си глава, пијте до утре сабајле и јадете гнасни работи и не се враќајте ич дома. Не можам да разберам зошто јас морам да служам, да собирам ко да се мои гости а не се:fubar:, зошто да мијам гнасни мрсни садеви од такви грди месишта од чија миризба мене ми се превртува нешто во желудникот:puke: и не можам ни вода да се напијам од што ми е се толку гадно.
    Заклучок на денот: Вистинско пријателство е вистинска реткост. Vнимавајте како се однесувате со вашите деца и грижете се за нив, за секс како се прави и последици од нив или различни облици на сексуално насилство може да им објасните кога ќе имаат соодветна возраст да ве разберат. I да ако имате маж пијаница или било каков маж што сака да се напие со друштво избркајте ги во кафана не сте должни некого да го служите, да миете гнасни :@садеви, wc од измочан капак па дури повраќаници по плочки. :@:puke:

3. calliope

calliope Популарен член

Немој никогаш да бидете од оние родители што своето мислење за некое детенце го наметнуваат на своите деца. Битно е да им оди играта кога се мали, а за натака сами ќе си видат. Вашата ограниченост е сосема непотребна.
    На ова мајка му не чинела, другоно дете смрдело...и после првово ќе му рече „Неќам да си играм со тебе оти смрдиш“, а дотогаш едвај го знаело зборот „смрдење“ ко поим...и се растурило штотуку почнато другарство, а вие сте го фатиле Бога за ташаци.
    Ма, браво, гуско една.
    Да повториме - ако ве оплодил некој, не сте автоматски Богородица, ниту па детето ви е реплика на Витрувијанскиот човек. Зачудувачки, знам. :o
    И вашето дете имало мрсул во носот некогаш, му смрдел здивот на кученце насабајле, и тоа се презноило, и тоа до вчера какало во гаќи и смрдело некому, па не сте го фрлиле.
    Али деца се, нивното ќе мине...ама тие ваши бедни, скапани душички, нема ветер што ќе ги прочисти.

kjukli, Salome, eliesaab and 31 others like this.
  4. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Ви се има случено сами да се смеете ко нетокму или само мене ми се случува? Обично ова време ме фака смеа за ништо. И тоа секогаш е навечер.

5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Да мене ми се случило и не е без причина сигурна сум во тоа.
    По мене најчесто ова се случува кога си заљубен или дефинитивно после добар секс:lol:Процени си сама од овие две што ти е дијагнозата. :rofl:Ова е позитивната страна на лудило а негативната е ако веќе стварно си одлепил во смисла на изреката " Добро е да си играш со кукли се додека куклите не почнат да ти зборуваат, да ти шетаат или играат по собата".:lol:

kjukli, cresa-jagoda and CrazyOne like this.
  6. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Ептен ме нервира кога во форумската игра "Што би и кажале на форумџиката над вас" ќе му кажам нешто на членот врз мене со очекување дека следниот член нешто мене ќе ми каже. А потоа што следува? Следува некој што, како да кажам, ќе ја расипе играта и ќе тагне некој во коментар и ќе му каже нему, а уствари играта е за членот што се наоѓа над него. Има други теми каде можете да си ги кажете сите тие работи. Не напаѓам никој, но чисто онака го кажувам моето мислење.

7. TaMaRa80

TaMaRa80 Активен член

Истоо|-)

8. NightBreaker

NightBreaker Активен член

Моментално сум во моја зона кога го достигнувам максимумот на енергијата и концентрацијата... from dusk till dawn... оууу јеаааа добар feeling e. Цел ден ме болеше нешто глава, пред 2-3 часа ми помина и одма подруг осеќај е. Колку многу малку го цениме здравјето кога го имаме а колку повеќе кога ќе го изгубиме макар и на пар саати, но затоа кога ќе си го вратиме назад чувството е преслатко, небаре се возам во мерцедесот на Грујо и масажерите на седиштата ме масираат. :D

9. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Unless you are Jason Statham, DON'T WEAR SPIDOS!

kjukli, Captain-Omni, mims-89 and 4 others like this.
  10. referentka

referentka Moderator Staff Member

Господо и Госпоѓи
    Во црква и манастир НЕ СЕ ВЛАГА ПО КРАТКИ ПАНТОЛОНИ И ШОРЦЕВИ !
    Не значи ако свештеникот не е во моментот таму и не те види дека ако си влегол си направил голем подвиг !!
    Свештеникот НЕ КАЗНУВА...нити ќе ти стори нешто ако те види.
    Основна култура се нема.
    Осет.
    А ваму - академски граѓани...интелектуалци...шетани биле немало земја каде не стапнале...
    Џабе е...на опинокот уште кал има..

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

12. poenta

poenta Форумски идол

На светот нема грди жени. Постојат жени кои не умеат ниту со малку труд да бидат убави.
    Но се повеќе има такви кои во обидот да привлечат и задржат внимание, трудот го поистоветиле со изопачена нарцисоидност и сопствената убавина ја претвориле во нагрдено ремек-дело.

П.С. Идеалната убавина за жената е жена.
    Ако не е придружена со умот, таа е нешто животинско.

13. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Прегратката е создадана за да му докажеш некому дека го сакаш без притоа да изустиш ниту еден збор.

14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Вашата мизерија не се мери ни со километри, кога ќе се земе во предвид дека не сум ви згрешила ништо, а постојано фрлате отровни стрели од Вашите очи со кои ме пецкате, ме болите, ме труете. Секоја моја болка, ме прави посилна, а секоја Ваша голтка е грутка полна со ѓубре со кое си ја труете душата. А, јас, се што можам да направам за Вас е да ви бидам другар секогаш. Тоа ќе ве убие!..

15. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Денот не е ден ако не почне со вкусот на турско кафе.
    Убав ден, добро ми тргна понеделнички вака, со убави вести. Се надевам и убаво ќе тера до крајот на неделата.
    Добро ви утро добри луѓенца! :*

eliesaab, Lella, kala21 and 4 others like this.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Од сабајлечки со мајка ми по работа низ град.
    Што да ви кажам... жени.. тргнати по една работа, парите ги остаивме на друга. Не привлече излогот од една продавница де! Па се дешава.. :wasntme:
    И жени ко жени... удривме на квалитетен понеделнички шопинг. Ама викаат.. како ќе ти почне неделата така и ќе тера до крај. :lol: Ај да видиме... :) Од се што купив.. највеќе на ташните се радувам... и на сандалите.
    Едит: и на марамите за на глава.
    Едит 2: и на фустанчињата.
    ОК ДЕ!!! НА СВЕ СЕ РАДУВАМ!!!!!:rofl:

Ви посакувам убав почеток на неделава:sun::coffee:

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Поточно АМИН!
    FB_IMG_1439204690870.jpg

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Добар ви ден дами убави и фини :sun::inlove:
    Јас така понеделнички станав уште рано, чуството на испиено горко кафе на тераса придружено со свежо ветерче, незаменливо.
    Расположено понеделнички...
    Раскревам по дома, де ова, де она!
    Милина ми е на душава, чуствата и мислите ми се освежени, чист воздух, мир, средено, скоцкано, преубави панорами, планина, море се наоколу.
    :!::lol:
    Денеска ми е посебно специјален ден...
    Годишнина си славам со мојата љубов:f:...нека ни е за многу години, иако ми се распарува душава ;(:sweat: , ехх што ти значи љубав из даљине, ајде здравје наредната ке ја прославиме како што е редот.
    don_t_worry_be_happy.jpg ☝Моето мото во животот, Не ни дава ништо на послужавник.. за се се трудам сама со мој труд да постигнам.
    Си имам некои цели и се држам до нив да ги исполнам.
    Здравје..порано или покасно се си доага, се се мести, трпение спасие.
    Еве и да ве почестам сите
    image13.jpg slatki-skolki.jpg
    Имајте убав ден најмили..

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Добро бе кој ве заеба со тоа цвеќињата на глава да се шетате? :x
    Поглупо нешто нема дефинитивно :tmi:.

20. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Вчера имав многу интересна дискусија во доцните вечерни часови.... Сфатив колку ми недостигала едноставноста.

Едноставно. Отсекогаш сум поборник за креативност, иновативност, уникатност... И никогаш не би помислила дека ќе се пронајдам себе си токму во простите нешта... А и не се баш прости.

Сакам да кажам, секој ден ми е нова лекција. Се чувствувам хаотично, расположение варира, ПМС ме маваше и добри луѓе.:drunk: Неделава така квалитетно ја искористив што едвај сфатив што правам.

Не се чувствувам радосно, среќно и полетно. Ама се чувствувам убаво. Учам од светов, од луѓето и муабетите.

По малку сум и збунета... И еве додека слушам музиче и се крчка ручеков, се обидувам да си ги средам мислите со кафенце... А стомаков ме умира од болки... :doh::coffee:

Не сакам да се жалам. Ама не сум ни среќна. Толку настани, толку болки и толку убави моменти... Не знам ни што е реално, дали јас сум вистинска ?

Постов ми е хаотичен хаос, баш во каков и што ми се наоѓаат мислите...

kjukli, eliesaab, sparklie and 11 others like this.