Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Сакам вечерва кога ке ме види да дојде докај мене,како што бевме за минатиот пат да договорени да се видиме,да се видиме сега - нели минатиот ништо не испадна,зар го засакав јас него ? :^)

2. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Незнам дали само јас сум таква личност или има и други? Не можам никако да поднесам такви личности кои се прават многу паметни и нашле мене да ми кажуваат што и како да правам.ама со мене нема да можете да излезете на крај,зошто јас имам свое јас,а вие како сакате! Пријатно !

eliesaab, vitamina, PiaMia and 2 others like this.
  3. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Биди задоволен од себе,верувај во невозможното но и во себе, надевај се на добри утра тие се тука секогаш ,само до нас е дали сакаме да ги видиме или не,животот и убавините во него ги има и се многу но нашите очи се огледала на се,и само ние можеме да направиме да ги гледаме онака како што сакаме :)
    Убав ден феминки најубави !

Dream-Girl, eliesaab, julie77 and 5 others like this.
  4. fff3

fff3 Активен член

Многу се нервирам кога сум на одмор и во вода некои двајца без престан ќе ми се лигават колку ли се заљубени ... :@

5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Добро бе само јас ли се нервирам кога ме споредуваат со други? Уште мала ко бев многу ми сметаше тоа споредување и еве сега пак продолжува. Оваа постара е една година од тебе а веќе има маж и дете, онаа помала е од тебе а сама работи и се школува, оваа колку тебе е и заминала во странство (facepalm)(facepalm)(facepalm) Добро, мене ама ич не ми е гајле која што правела и како праела.
    Јас сум каква што сум и зошто да копирам други?
    Ајде сега таа странство заминала, ајде и јас ќе одам :headbang: Многу амбициозни бе стариве мои :punch:
    Па и баба ми капак, ми вика еее јас на твои години ја имав родено мајка ти, а и мајка ти на твои години те имаше родено тебе :o :clap: Што им е на сите? Јас сама се сметам за дете, а тие што ми кажуваат...
    Море ич не ги приметувам веќе. Кој што сака нека кажува и нека коментира...мој живот, мои одлуки и мои правила :muscle:

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

А зошто тоа те нервира,си се запрашал/а ли ?
    Не се нервирај за туѓата среќа и љубов ,можеби не си се почуствувала досега така и затоа тоа те нервира. :)
    Нека си се сакат и љубат луѓето каде и да се барем во тоа нема ништо лошо.

Јас на пример се радувам кога гледам заљубени луѓе :inlove: што и да прават прават од што сакаат а не од што мораат :)

SV1911, 1209, mims-89 and 15 others like this.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Некои тагата ја лечат со алкохол, некои со благо а јас со порција помфрит со сирење и кечап..

На здравје..

Dream-Girl, Daydream, Lella and 8 others like this.
  8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Низ животот направив чекори потешки од оние кога прв пат проодев. И уште стабилно стојам на нозе, чекорам брзо и одучно.

Be-yO-nCe, Pirana, Salome and 24 others like this.
  9. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Секој ден читам сѐ повеќе и повеќе постови од типот 'многу мразам ', 'многу ме нервира '.

Зошто се ограничувате на одредени поими кои вам навидум ви се бесмислени?
    Зошто воопшто си го трошите времето првин перцепирајќи го поимот и следно етикирајќи го како нешто што вас ви го уништило денот или пак ужасно ве изнервирало?

Кога и да сум наишла на нешто што не ми одговара, не сум го критикувала на јавен форум, туку ако сум била директно засегната -сум пробувала да го корегирам, но ако поимот воопшто не ме засегал - не сум му придавала никакво значење.

Живејте си го вашиот живот и доста се обидувате да ги смените туѓите, зошто напразно се трудите.

Имајте убав ден!

10. Valerin

Valerin Популарен член

Значи вака добро се немам изнасмеано којзнае од кога. Случкава ја потврди онаа народната дека на лагата и се кратки нозете.

Гејмаме кај другар, и овој ми вика Пеер дај бе предлог како од татко ми да изгребам некоја стотка, ми снема за кондоми, а ја мртво ладно му одговарам - Па кажи му демек вечер праиме журка, а ти треба да частиш кафе и чипс. Ја прифати идејата, и после некое време, стануе иде у дневна и му вика на татко му - Стари, дај две стотки, и човеков го прашува За што ти се бе? и овој - Па треба да частам чипс и кофондоми. Кој феил еј, страва! :D .. Иако не му ја видов гримасата на човекот, гарантирам дека бeше priceless. После пет секунден молк се враќа ко попарен, џоа леген топла вода му фрлиле. И ја уште толку иронично го провоцирам, Колку стотки ти дае? а овој - Ќути, заебав работа..
    Бидна што бидна, се враќам дома и гледам ми ѕвони. Кревам и ми вика - Абе овој пушти срце ми фрли некој денар. Па како нема да ти фрли викам, те гледа загорен. :rofl: :D

Last edited: Aug 23, 2015
  11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Сакам да кажам дека никогаш не треба да си заминете од некој тукутака, без збор. Кажете си, дека веќе не се враќате, не оставајте надеж некому, не дозволувајте тој некој да ве чека напразно оти боли, боли и после многу години...

12. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

13. Rama

Rama Форумски идол

Постојат некои непишани правила дека ако се сака се се може ,дека надежта последна умира и сл...јас ќе речам дека не секогаш е важно сакањето и силната желба ,за да го оствариш тоа што го сакаш,некогаш судбината и универзумот ти коваат таков загор против тебе,што од земја акај се како мало дете нема да успееш, или пак на крајот колку и да е мала надежта и да постои,баш ќе умре кога ќе ти притреба тебе...чекај малку овде да не замешува прсти и Марфи некако? ахам да,каде без него бе,па тој ми е најверно другарче цел живот:x

2212, Dreamer-V, eliesaab and 13 others like this.
  14. Cka

Cka Форумски идол

tessie, mims-89 and Аliсe like this.
  15. calliope

calliope Популарен член

Ај не можете да ставите 80 инчен телевизор со тричасовен филм во потпис? :drunk:

16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

ете КОНЕЧНО дојде и нашата т.е. мојата црвена тетка
    што мајка ми најверојатно се сомневала дека излегувам со некои вирдо типови
    а излегувам со најнормални луге што баш се супер -ете мамо да си знаеш:!:
    само што тетка ми попречува во анализите за шекер што ке ги правиме за некој ден(ке покаже погрешни резултати)
    оф кој ке се врака на тој ОДВРАТЕН клинички центар па уште ако налетам или на бившиот или на тој манекенот од партија ке биде ептен весело(facepalm):rofl:

17. Lella

Lella Форумски идол

„Совршени“ сезнајковци и мултиталенти од типот „абе мене многу ме бива за свирење, на приредби постојано ме бараа, ептен добро свирев, ама не сакав, ме мрзеше...“ и сл. ме вадат од такт.
    Обично со некои познајници со кои сте на здраво, пробувајќи да врзете некој small talk, прашуваат:
    „И што правеше викендов?“
    „Па, читав една книга...“
    „Ау, да, книги. Ех, јас колку книги читав, ептен сакав да читам, сега немам време нешто, а со пари не сум баш, инаку ехеее...“
    И тогаш само ќе искривам една насмевка непријатно. Прво, не ми е јасно како може за сè, ама буквално за cè да те бива, сè да знаеш да правиш, ми се чини некој да рече НАСА лансира ракета, тие ќе речат еех, се сеќавам јас кога бев на Марс... Второ, немаш време и пари за книги? Како бе немаш време? Ама ти сакаш да читаш секако, обожаваш, имаш прочитано илјадници книги, знаеме, ама ете нешто немаш време во последно, аа чекај заборавив, зафатена си од патувањата во вселената, драмската секција за која многу те бива (роден/а актер/ка си, нели) и натпреварите во секој спорт. Како можам јас да имам време и пари за книги? Ете, баш за време на распустов секои излегување в град се враќам со барем една книга. Не можат да сфатат дека за нештата кои ги сакаш несвесно си наоѓаш и време и пари.
    Абе можеби е до мене, или еве не знам што му стана на светот? Ако имаш потреба да ми се правдаш зошто не читаш или што било друго тогаш имаш сериозен проблем. Што стана ова, сите насекаде се фалат, си го билдаат егото само за сите да мислат подобро за нив? И која е целта? Некогаш ми доаѓа да им речам браво, разбравме дека си најдобра, најначитана, најобразована, за сè те бива, ај сега престани.

Отидов предалеку со постов, ама тоа ми се врти в глава сега. :yawn:

SV1911, Salome, eliesaab and 9 others like this.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

5 години на форумов! :^:
    Не ми се верува, тука пораснав, тука се оформував како личност, тука учев. Многу убави мемории од многу убави времиња.
    Ехх.. „остарев“. (waiting)

19. vendiii

vendiii Популарен член

Еве ме камбек после цели 2 години ...

Форумов не го препознавам , сеуште гледам аватари на познати лица , но јас не можам да се снајдам леле се е поинаку :D:o ,
    Дечки оние што ме знаат и што не ме знаат сакам да ве поздравам , видов ваши пораки се прашувавте кај бев . Малку ми требаше време да си го средам Животов ми дојде преку глава од се , не бев лута на Фемина:D. Луѓенца виртуелни без тронка лигавење , искрено ми фалевте ... Тука сум ги добила најискрените совети , поминала најтешките моменти и разочарувања. Бев спречена од вас да не ги направам најголемите грешки и ќе ви бидам благодарна вечно . Најголемата трагедија после 2 години отсуство од тука е што не добив ни бар половина искрен совет и подадена рака кога тонев , кога паѓав , кога ми беше најтешко. Колку и да звучи трагично искрен совет во денешно време можеш да добиеш единствено од тотален странец.

20. Valerin

Valerin Популарен член

tessie, SV1911, Peppermint and 8 others like this.