Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Море постојат, ретки примероци ама ги има. :bow:

2. Lavina :)

Lavina :) Истакнат член

Бидете оптимисти и имајте убав ден:D

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се наоѓам во тежок период, период кој ме исцрпува.
    Премногу мисли и тешки ситуации, главата ми пука, срцето боли.
    Храброста ја изгубив некаде попат а борбата замина на непозната страна, се вртам и ја барам, но не наоѓам ниту една искра од онаа светлина која ја поседував.
    Само сакам да избегам од се и да имам малку мир, и време за самата мене.
    Да си ги средам мислите да се приспособам на тешките вистини.
    Од животните шамари веќе како и да отрпнав,не ме здоболува ништо повеќе, не допира до мене.
    А сепак тажна и збунета, се вртам насекаде да го пронајадам мојот пат, но среќата и светлината како да ме оставила...
    Надежта бар е тука до мене секогаш, се надевам на мир и спокој, ништо друго не сакам.
    Доста ми е од малограѓанштини и малтретирање доста ми е!
    Очекував и култура, но и таа отишла во неповрад, кујзнае шетаајки лутаајки дали ќе ја најдам и најзе....кујзнае...

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Најглупио муабет шо одамна го слушнав. И малце ме навреди, оти немам дечко, а размислувањата на машкиве кои се(facepalm)
    Онаа, нема одамна дечко. Којзнај кој и е***ч.
    Молам??? |(
    Извини, не слушнав убо...
    Еден е Прилеп......
    Малограѓанштина.......
    Од тоа си патиме......

m.i.g and Rama like this.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Мажи...
    Машкиот мозок е многу уникатен.
    Тоа што жените неможат да разберат е дека, без разлика дали имаат секс или гледаат спорт, нивниот мозок е составен од многу мали кутии.
    Тие имаат кутија за се.
    Кутија за колата. Кутија за пари. Кутија за работа. Кутија за тебе. Имаат кутија за децата. И дури кутија за мајка ви, оставена некаде во позадина.

Тие имаат кутии насекаде. Правило е кутиите никогаш не смеат да се допрат.

Кога мажот дискутира за некоја одредена тема, тој оди до таа определена кутија, ја вади, ја отвора и дискутира само за тоа што се наоѓа во таа определена кутија. И кога ќе заврши ја враќа на место, и внимава да не се допре со останатите.

Женскиот мозок е многу поразличен од машкиот.
    Тој е составен од големо клопче жица. И се е поврзано со се. Парите се поврзани со колата, колата е поврзана со работата и децата се поврзани со мајкати и сеемеѓусебноповрзано.
    Како да станува збор за интернет а брзината да доаѓа од енергијата наречена емоции.
    Тоа е причината жените да имаат тенденција се да паметат.

Бидејки ако земеш еден настан и го поврзеш со емоција, тој се врежува во твоето сеќавање и можеш засекогаш да го паметиш. Истото им се случува и на мажите, но многу ретко бидејки најискрено..не им е гајле.

Жените сакаат да се грижат за се, просто го обожаваат тоа.

Мажите имаат една кутија за која во најголемиот дел од жените не се ни свесни за тоа дека постои.
    Оваа определена кутија во себе не содржи ништо. И од сите кутии таа кутија им е омилена.

Штом на мажот му се укаже шанса, тој оди кај оваа кутија. Затоа мажот може со часови да прави некои работи кој воопшто не бараат размислување. На пример рибарење.

Мажите имаат способност, апсолутно да не мислат на ништо, а сепак да дишат.
    Додека жените не го можат тоа, нивиот ум никогаш не запира. Не ја разбираат "кутијата ништо" и таа ги полудува зошто ништо не може повеќе да изнервира и изиритира една жена од глетката како мажот не прави ништо.

6. fallenangel

fallenangel Популарен член

Велат дека тагата е помала ако ја споделиш со некој додека радоста ако ја споделиш е поголема но понекогаш добро е да се молчи и тој што те познава доволно ќе ти прочита од очи како се чувствуваш.
    За љубовта, среќата, тагата и несреќата не се зборува туку очите кои се огледало на душата ја издаваат вистината само што денес ретко кој е тој ој што знае да препознае што навистина чувствуваш и да те разбере за одредена ситуација.

Dreamer-V, eliesaab, m.i.g and 9 others like this.
  7. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Дојде крајот на летото, не можам да поверувам колку бргу помина. Ова беше едно прекрасно лето, исполнето со многу прекрасни моменти, со многу работа,многу насмевки и многу позитивна енергија. Едно прекрасно лето кое многу ќе ми фали и кое сигурно нема да го заборавам. Зошто завршуваа па... Сакам уштеее и не, ич не сум спремна за новата учебна година, сакам лето,плажа,уживање..

8. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

СДК би сакала да имам водоотпорни слушалки, за да можам да слушам музика додека се туширам.:D

9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

.. Среќен роденден на хероината на мојот живот.
    Иако не е меѓу нас веќе цела деценија, засекогаш ќе биде личноста која ја сакам повеќе од се.
    Ми недостасуваш мамо.

10. hermosa

hermosa Популарен член

Negovata sreka e i moja sreka:hug:konecno mozam da kazam deka stanuvam srekna,deka go ziveam zivotot koj go posakukvav.Blagodaram Boze sto gi uslisi moite molitvi

blackstyle, galapce, faye and 21 others like this.
  11. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Ne znam dali e do provejuvanjeto i promenata na vremenskite uslovi (posho neusetno si preminuva vo esen vekje) ali denes sum strashno nervozna.
    Do krajot na denonokjievo nekoj (po sluchaen izbor) kje si go jade :swear: :envy:

Last edited: Aug 30, 2015
  12. Lella

Lella Форумски идол

Денес одличен ден ми беше. Освен утрото, кога ме разбудија насила рано. Не, искрено, едвај чекам да тргнам на школо и да почнам да се будам со кокошките. Call me crazy, гајле ми е. :D
    Со сестра ми направивме комплетна генералка на горниот кат. И, guess what? ^_^ Им ја најдовме финтата на едни стари, прашливи звучници и да, комшиите подоцна коментираа за гласната музиката. |( „Па едни англиски песни, хехе, како ги разбирате, хехехе.“ :headbang:
    Како и да е, зборот ми беше дека убаво е чувството дека си имал некој продуктивен ден, по цело лето само со излежување, филмови гледање и пак излежување. :D По генералката, излегов надвор да присуствувам на полнењето тегли со мармалад од сливи. 8-| Среќа, не ги ставија сите сливи што ги имаме, така што можам да се фатам за работа. :sun: Обожавам сливи. Потоа кога ја пуштав чешмата да го измијам дворот црвото срипа и лом ме направи. И на крај, денот заврши со филмче за релаксирање. (Не баш, бидејќи цело време кочеше, сè додека не решив да го гледам без превод. :D)

Патем, заборавив да кажам во претходниот пост, моето душиче пред некој ден си играше со нешто, држеше в раце два предмета, не знам што беа. И му велам дај да ги видам, дај ми ги мене, а тој само квичи, ми ја кубе косата и бега. И му велам е сега ти се лутам. :D Се тргнав настрана и ги скрстив рацете. Тогаш тој само е врти, трча кон мене и ми ги гушка нозете. :sun: Душичка моја слатка :inlove: Го сакам најмногу! :inlove:

Salome, SV1911, Kukla994 and 9 others like this.
  13. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

:clap::clap::clap::clap:
    Огромен :clap::clap::clap::clap: за постов. Толку точно напишано што заборавив на времето и се внесов во текстот дури го читав. За жал се е вистина и денес сите живееме во такво општество.

14. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Знам дека почесто мрчам во темава ама морам пак.

Една од поомразените работи е раскажуванjе на мои зборови во мое присуство. Страшно од такт ме вади. Значи тука сум можам да го кажам самата тоа. И неизбежното од се другиот соговорник после кажаното секогаш се врти накаj мене и ми вика стварноооо?

Друго не иде на секое тело хеланка и кратки панталони, посебно ако некоjа има вишок килограми. На неколку пати низ Скопjево имам начекано млади кои имаат повеке килограми со ептен кратки панталони. Разбеерете не е убаво на изглед. И jас имам вишок на килограми, не сум идеална, ама се обидувам да го прикриjам тоа, не цело сало надвор да ми е.

Туку денес правев мафини за прв пат. Сама да си се пофалам ко за прв пат арни беа :D

blackstyle, eliesaab, m.i.g and 4 others like this.
  15. mirandaa

mirandaa Форумски идол

До вчера немале пари ни за основно нешто, а денес нашле дечко да ги финансира и да им купува и веднаш работите порано што ги имале и местата на кои што оделе се понижување за нив. Не само тоа, туку како и "попаметни" да станале, се кренале до плафон, а кога ќе ги видиш по ниски никогаш не биле. Не ги знаат вистинските вредности на животот. Кутри се и јадни.
    Мисли некој им завидува, а уствари паметен човек ги жали.
    :)

16. fff3

fff3 Активен член

Да им се исушат раце и се најлошо за оние што крадеа 28-ми вечерта од нашите блиски....СРАМОТАА!!!!
    Каква се овие закони.Како некој ти провалил дома се ти е наопаку и немаш динар да си купиш леб а полицијата и сите вештаци сеуште немаат ништо. Немам ниту збор повеќе за оваа наша земја тотална катастрофа е ова!

hermosa and kjukli like this.
  17. Marossa

Marossa Популарен член

Срање е Вале,изгледа ни се собрало.
    И се смееш како будала,и се може да оди по ред,и комуницираш најнормално,а всушност си заебан до срж.Несоница,главоболки и други пореметувања на организмот,омалаксаност и умор,сакаш да спиеш,а не можеш.Депресија,меланхолија,не знам која е дијагнозата ,ама лошо е.

Jenniffer, Salome, eliesaab and 7 others like this.
  18. kala21

kala21 Популарен член

Внимателно возете ве молам...
    Фала ти Господе што не чуваше сите,што сме живи и здрави,се останато се купува со пари...
    Останете ми со здравје :l:

faye, Salome, eliesaab and 11 others like this.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Зошто некои мажи не разбираат дека ако се тепаат, ако пцујат, ако кршат или ако не дај боже кренат рака на женско не ги прави да се поголеми мажи, туку ги прави да се идиоти, сељаци и кукавици?
    Машкоста не се покажува ако правиш будала од себе и ако изигруваш кловн кај ќе стигнеш...машкоста се докажува ако единствено важна ти е девојката до тебе, ако нејзината тажна фаца најмногу те повредува, ако нејзината насмевка ти е најголема слабост, ако си џентлмен, ако и отвораш врата, ако и дозволиш таа прва да нарача јадење во ресторан, ако и го дадеш палтото кога и студи, ако и помогнеш да си го облече платото, ако и подариш една роза без причина.....е тогаш си право машко, тогаш ја покажуваш својата машкост...нека сфатат еднаш луѓево...
    А ако сакаш да си идиот, сељак без култура тогаш викај без осет, крши, мавај, тепај се со кого ќе стигнеш, фали се со колата, со моторот и каква марка цигари пушиш...

20. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Ептен си наслабналаааа?!:o
    Ејј диета држиишш??!:o
    О па колку си слаба бе?!:o
    Добро јадеш ли ти воопшто?!:o
    Да не те мачи нешто, а, ептен си ослабела?!:o

Доста ми е од овие прашања деновиве бееееееееееее:@
    Јадаааам како нееее, иначе од кај живот во менее???
    А даа на диета сум, и тоа на двее, една не ме најадува (facepalm)
    Зар на човек се му е рамно во животот а??
    Не фала не споделувам со никој..поарно ке ослабам па ке се здебелам пак, отколку да се доверам на недоверливи луѓе и да ми солат памет а знам шо е убо а шо не, ама кога нема шо да се прајт ке се помириш со тоа проклетство и ке поминит или ке се навикни човек;)
    Ма да првиот ден е тешко, после човек се навикува!
    :talk:

Kenya, Esmeralda-MD, Salome and 12 others like this.