Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Magnolija

Magnolija Популарен член

Старите дремачи по социјални мрежи кои дури мислиме и дека се претвориле во мит, стварно не ми е јасно дали вистински постојат, дури и кога ќе ги сретнам на улица ми се како холограм, некоја грешка во програмата; е тие се нашле да поставуваат стандарди за како овие, некои нови деца да се понашаат по социјалните мрежи.

Јас гледам тага, не знам за вас.

2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Има едно турско кафе, ама грчко. Го обожавам со сета своја чистина и разноликост од другите кафиња. Посебно во вакви напорни денови .
    Не знам кое ми е по ред, трето? четврто ?
    Не, нема да ми здосади , колку и да не обожавам кафе без млеко . Колку и да ми е одвратен мирисот на турско кафе од оној пилингот за целулит. :coffee:

Е ваков mood имам периодов
    e94d655ef7d6079a26b1cda0134c867e.jpg

Не смета , баш уживам :bandit:

3. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Шала на страна имав прилика да ја запознаам(лично), ама не отидов :D

crimson likes this.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Отсекогаш мислев дека сум down-to-earth личност и многу посветена и внимателна на тоа што го правам. Дури понекогаш и ме нервира што сум толкав перфекционист бидејќи ништо не може целосно да ми биде совршено и по ќеф. Ама денес не знам што ми стана, дали бидејќи прв ден од школо, можеби и бидејќи ми е „последен прв ден“ од ова школо, или пак поради нешто друго, ми се случи да се избрукам за сите пари во книжара и патем да ги промашам тетратките.:@
    Можеби ви изгледа себично, ама многу мразам кога мајка ми или сестра ми купуваат тетратки, бидејќи не ми ги погодуваат, а мене тетратките ми се многу важни. Значи, ептен, премногу, повеќе од нормалното. :|Затоа, поминувам пола саат в книжара да си ги одберам сите тетратки, па некои ми се тесни редови, некои многу црни внатре, некои вакви, некои онакви, абе прав лигуш, шо да ви кажам. |( Не знам како ме трпат луѓето околу мене.
    Како и да е, дури кога се вратив дома сфатив дека сум промашила ептен. Од 6 тетратки со линии, јас сум земала само 2, другите со квадратчиња. :@
    Сите ми викаат, па пишувај во тие де, не, луѓе, разберете, не можам, со линии ми требаат. ;( Како не ми е срам значи, некои деца немаат ниедна тетратка јас сум запнала за квадратите, за ќотек сум некогаш навистина, еве се мразам себеси, ама не можам да се сменам. :headbang:
    Уф, ептен забегав, денес нешто не сум со сите, ај чао, ќе се вратам во нормала, ветувам. :party:

5. angelche16

angelche16 Популарен член

Сакам да им посакам на тие што одат на училиште добар успех да ги следи да добиваат само 5 и 10 на факултет, само среќа здравје во новата учебна година :*:*:)

kjukli, eliesaab, Avokado and 2 others like this.
  6. presiosaP

presiosaP Популарен член

The woman is the reflection of her man..................:inlove:8)

joy1 and kjukli like this.
  7. Marossa

Marossa Популарен член

Мојава генерација се мажи и жени,а јас само што си инсталирав Симс 4 :clap:

8. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Колку ќе беше убаво да бидеме заедно..:) а знаеш колку е лесно?Кажи ми само те сакам,толку:)

hermosa, angelche16, kjukli and 2 others like this.
  9. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Немам каде,па овде ќе се пожалам дека сум многу уморна,ненаспиена, немам време за ништо , нема ни кој да ми помогне нешто... Не можам да седнам
    на раат и да јадам ниту пак да му зготвам некоја убава вечера на мм.Човекот се убива од работа,но што можам јас тоа е толку можам сама со бебу.
    Ајде добра ноќ.

angelche16, kjukli and eliesaab like this.
  10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

@Lella Поубаво се пишува во квадратчиња, барем според мене. :)

Аliсe, Lella, angelche16 and 2 others like this.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Искрено?
    Ми фали широка прегратка во која можам да се стуткам како маченце и да се чувстувам заштитена од надворешниот свет. Барем за миг сакам да ја осетам топлината.

Си признавам себеси.... Ми треба некој.... Сигурен....
    Добра ви ноќ :*

Last edited: Sep 1, 2015
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Еве, ова.
    Во контекст на муабетот, you're gonna love it :nod: Happy simming :*

13. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се прoнaјдoв вo пoстoт нa @Lella . И мене oд секoгaш ми биле вaжни тетрaтките вo шкoлo. Уживaв купувaјќи ги нaјубaвите. Мнoгу пaти дури oд штo ми биле убaви дури и не сум пишувaлa вo нив, ги чувaв зa кoјзнaе штo. Ги нaјдoв пред некoе време, aмa дoдекa студирaв не видев белешки и пaк не дoјдoa нa ред дa бидaт искoристени. И сегa штo? Ги рaздaдoв. Кoи нa брaтучеди, кoи нa внуци, некoи дури и пo бaби зa брoеви дa зaпишувaaт.
    Еееее :fubar: мери ми гo пaметoт... (facepalm)

SV1911, Giovanna, Lella and 10 others like this.
  14. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Убави работи се случуваат...
    Блискоста со партнерот,ммм ... Убаво се чувствувам :)
    Дознав дека @SelinaKyle ја донела на свет својата ќерка,честитки :* .се радувам на вакви вести многу
    Ви посакувам добра ноќ :l::) .

15. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Секогаш ми е мило и драго за туѓ успех и среќа. Баш се радувам кога гледам дека некој си ги исполнил зацртаните цели, кога доживува среќни моменти и сл. Исто така сакам и луѓето кога сочувствуваат со мојата среќа. :)
    Но, секако има и такви кои скришно гледаат, нема да кажат ништо ,но очите ги издаваат колку ги јаде тоа. Туѓиот успех и среќа. Па како гладни чекаат тоа да ви помине. Ги труе омразата и љубомората. Ако, секој сам си е одговорен за тоа каков е и каков решил да биде. За последиците од тоа никој не им е виновен.
    :)

16. crimson

crimson Форумски идол

Ако некој го интересираше дефиницијата за божица, скроз е доволно да ја погледнете девојкава.

17. kjukli

kjukli Форумски идол

Во некои моменти стварно си ги трошам и последните пари како да имам уште цел милион. Што ѓавол ми требаше да купам четири пара чевли денес а? Објаснување? Ма не. Потребни ми беа. Ех, колку некоја глупост може да ме натера да си се потрошам беспотребно и без мерка. Тргнуваш со една намера од дома, арно ама налетуваш на сопка и оп ај на шопинг да се орасположиш. (y)

18. loverangelx3

loverangelx3 Истакнат член

СДК дека кај мене во животов се ми е испомешано. Секогаш. Во исто време ми иде и да се смеам и да плачам.

angelche16, presiosaP and anel like this.
  19. IronLady

IronLady Форумски идол

Одвај чекам да идам на планина, да си го излуфтирам мозоков :whew:....
    FB_IMG_1441152374626.jpg

Last edited: Sep 2, 2015
    Ivy89, eliesaab, Valerin and 8 others like this.
  20. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Живеам за љубов, од љубов; баш ко онаа дамнешна песна на Каролина - и мене ми е (ко) религија.
    И ме боли како жива рана, кога гледам како извесна љубов умира угушена од нечии хирови или пак бетер - каприци.

Уште полошо е тоа што, ужасно многу се приврзувам со мили парови кои ми се баш како створени еден за друг, но најчесто, на крај остануваат само фино сеќавање на кое со задоволство се навраќам и притоа си отварам „болни“ и депресивни теми.
    Еднаш, во некој таков излив на емоција, му спомнав дека некои кои ги познавам подобро, се толку прекрасни и совршени од секој можен аспект, што дури и со закон треба да им се забрани да прават будали од себе и од она заедничкото. Или пак, со закон да им се забрани да заедничарат додека не созреат, макар траело години и години.
    Нормално, се изнасмеав на сопствената „мудрост“ откако сфатив какви бисери изнакажав и откако ми рече: „А ти сигурно си плачела повеќе од нив двајцата, кога си сфатила дека повеќе не се заедно.“
    Ма не, само ми е ужасно криво, зашто ме боли како за себе кога гледам како банални глупости земаат замав и во она најпрекрасното и најневиното.

Не знам дали така сум воспитана или сосема случајно ми се паднало такво окружување, но откако знам за себе, живеам со вистински и безвременски љубови во разнолики форми и големини околу мене.
    Ве молам од дното на мојата душа - не ја силувајте љубовта; не може да умре туку-така за минута или можеби едноставно не сакам да признаам и не прифаќам таква опција, којзнае...