Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Некоја девојка се запишала на Европски факултет (без стипендии, без попусти) и на сите кажува дека годишно ја чинело околу 2000 евра, а сместена е во студенски дом како социјален случај, ослободена од плаќање :^)

Друга девојка не ја примиле во студенски (бог знае зошто), а три деца се дома, мајка и не работи, а татко и само привремено ако најде нешто приватно...живеат од пензијата на баба и која изнесува неверојатно 6000 денари....

Да# живее#Македонија#вечна#да#е

Живеам за денот да си заминам.

2. Adina

Adina Популарен член

Taa bese vinozito, a toj daltonist... :/

Esmeralda-MD, Cka, Candid and 26 others like this.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Овој град никогаш не ме прифати како своја,ниту јас во него се чувствувам како дома.Како да не ми е местото тука.Никогаш не видов некоја убавина во него,можеби само големите листови на костените кога ќе паднат на земја.Град без ниедна доблест,сивкаст и тмурен,со класни разлики како и секаде.Град во кој не можеш да излезеш да земеш воздух,град без убав парк иако на времеот во бивша Југославија имал еден од најголемите и најубави паркови,град без градска чешма и фонтани.Додуше има 4 ама 2 не се исправни.На градскиот кеј е уметност да најдеш празна неискршена клупа и канта за ѓубре.На улиците ти требаат акробатски способност да поминеш покрај паркираните автомобили.Иако и луѓето ми се во глобала неквалитетни,верувам дека постојат и квалитетни само што јас не сум имала чест да ги запознаам.Кога бев млада му давав безброј шанси,да ми се покаже во поубаво светло.За момент можеби клупата под липата ,ми носеше убави спомени,сега и неа ја исекле.Браво,само нека продолжиме да го фрламе ѓубрето и кај треба и кај не треба,за еден ден да не загуши сопствениот смрдеж.

4. purple..m

purple..m Популарен член

Срцето ми е полно по вчерашната вечер. За прв пат после неколку години бевме на купче цело друштво. Ма не можев да и се изнагледам на таа убава глетка. Па и за убава пригода беше собирот, си славевме моминска на една од другарките.
    Мислам дека се наполнив позитивна енерија за цела недела, така да несебично ја подарувам на кој и да му треба, да си знаете :D
    Ви посакуам убав викенд :hug:

5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Тоа е - единица мерка за awkward разговор во кој немаш што да кажеш...8-|

6. velesanka

velesanka Популарен член

Чевли, алишта, чанти, кармини и останата козметика НЕ СЕ БЕБИЊА!!
    Бебе е свето нешто. Човечко битие кое настанало од љубов.
    А чисто сумљам дека кинезите со многу љубов ги прават т.н ваши "бебиња"

7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Кога сум кај моите на гости секој ден ми е недела :D

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Ден за правење ајвар, цело маало мириса на печени пиперки :mm: Не знам за вас, ама јас многу го сакам тој мирис. Се сеќавам едно лето кога бев кај другарка ми, нејзините печеа пипер, па она почна да ми се извинува, да отвара прозорци и да прска со фрешер. Викам, абе остај, баш убаво мириса.
    Како што велеше Менка во „Сенки“: Два најубави мириси на светот, за кој вреди да си жив - леб и печени пиперки.
    Многу сум Македонка :lol:

9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Љубов без младост , како подрум без ајвар:)

eliesaab, crazylady, galapce and 11 others like this.
  10. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Многу сакам да давам... услуги, насмевки, учтивост, пари, љубов... сè... ама има една лоша страна на сето тоа... потоа сакам еднаков третман. И тука јас и светот не можеме да се погодиме.

Всушност, по многу точки јас и светот не можеме да се погодиме. Политиката на Европската Унија, национализмот на Балканците, кариерата на Вера Јанковиќ... ама добро.

11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

раскинавме дефинитивно со дечкото што го фатив фалејки му се со розата(демек не си кавалер морам се сама) оти отворено му кажав оти ми се бендисува колегата од факс само не му кажав дека е 10 години постар од мене :lol: и дечково љубоморен се разбира
    така да до следна прилика сама и на курс и на факс и на Кинески ама на професорот инает му терам не му ја вракам топката попознат како фенер оти не доделуваше сертификати оти сме го поминале првиот курс
    епа професоре без мојот фенер нема да умреш нели:):lol:
    вечерва Телеком прави журка ке биде интересно:music:

kjukli likes this.
  12. Аliсe

Аliсe Популарен член

Зошто мораше Телеком баш на сред улица да прави забава?Зоштооо?Зоштооо?

galapce, marama, LittlePinky and 3 others like this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Сдк
    Чуството кога по напорниот работен ден, се релаксираш онака од душа под тушот, за да на крај го комплетираш целокупното задоволство со една цела чоколада :l:
    Без притоа да размислуваш на несаканите последици :emo:

14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

@Alice И јас истото се прашувам.
    Се сложувам дека на плоштад од сите тие споменици, нема место, ама малку им е ли салата - Борис Трајковски или Градскиот Стадион - Филип Втори, толкава компанија како Телеком немаат пари ли да платат, па мораат на сред улица да организираат прослави, два-три дена да го блокираат сообраќаат.(Првиот ден ја местат бината, Вториот ден прославуваат, Третиот ден ја вадат бината :D :D :D ) Оваа мизерија ја има само во Македонија.

Luna91, Jenniffer, kjukli and 6 others like this.
  15. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Оти ти стигнало писмо со избледени букви
    навидум од долгата златна по боја есен,
    дека ќе задоцнела со мирисот на џем,
    но ти граду мој ќе и паднеш на колена кога ќе ти ги соголи гранките ко нечија душа,
    како душата на писателот.
    Оти е волшена,и никогаш не ја разбираш
    оти има неколку бои
    а милион нијанси.

16. calliope

calliope Популарен член

Мајка ми е врв кога ќе побрка лонци. :D
    Муабетов.
    М: Абе, Ј си дојде?
    - Да бе, ама на одмор е сега.
    М: Аа, фино. А каде?
    - Лефкада.
    М: *молчи, ме гледа чудно* ....в када?
    :rofl:
    Живот ми продолжува.

eliesaab, Candid, Lella and 37 others like this.
  17. crimson

crimson Форумски идол

Купив девет литри вино за вечер. Или ќе биде најјаката журка некогаш, или најсилната главоболка во мојот живот. Oh well.

Candid, kala21, Daleron and 21 others like this.
  18. eloves

eloves Популарен член

Денес по четврти пат станат тетка на девојче, нека е жива и здрава малата принцеза :l::hug:
    (Уф, стареам изгледа :lol:)

eliesaab, kala21, Lella and 20 others like this.
  19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Ах хаштагови, зошто ги користите кога воопшто не го правите тоа правилно? Реков јас и претходно, уште малку пред секој слог ќе е #. Ако е само работата да се биде во тренд, stop right there.
    Инаку, што ќе речев, аа па тоа љубовта да ти немало никаква врска со паметот :D
    Добра ноќ :d::drunk:

eliesaab, Lella, LittlePinky and 10 others like this.
  20. fallenangel

fallenangel Популарен член

Често читам статии по порталиве за тоа што е љубов, културно однесување. Последно што прочитав беше пуштете го ако ве сака ќе се врати но дали тие воопшто знаат дека не се живеее по напишани правила, ставови, извлечени заклучоци, животот е книга на која сам мораш да и ги напишеш страниците, боенка која самиот ќе ja обоиш во зависност од она што го имаш искусено на своја кожа и колку и да се трудиш да ги почитуваш ваквите статии секогаш има исклучоци кои го докажуваат спротивното.
    Побезвеза од последнава статија пушти го ако те сака ќе ти се врати нема дали истите што ја напишале тие знаат некој колку пати и да се враќа се враќа поради опсесија, зависност од љубов и внимание што ја добива, разбирање, почит што реално онаму каде што заминал добил само секс ама без некои посебни нежности и се погоре кажано.
    Можат ама момциве некако не ги ценат баш таквите девојки туку ги искористуваат, ги сметаат за глупави и ги изневеруваат!
    Дечко секогаш ќе има поубав/а,позгоден/на,попаметен/на,побогат/та и не знам ти што но тој што искрено сака ќе ја гледа убавината само на своето, на тоа што го има до себе и што смета дека е вредно да го има , сака и почитува се останато од е површно, безлично.