Е никогаш нема да ги разберам они девојки што после многу неверства пак се вракаат со дечкото и само ке слушнеш после неколку месеци оп останала намерно трудна колку да ја земе. Неможам да сватам дали се толку наивни или лошо воспитани од дома што се решени толку да се погазат себеси, и не свакаат дека ако идеш со некој повеке од 5 години и те вара,имате можности ама сеуште не те побарал за жена, детето нема да смени ништо.Ако останеш трудна ке се соберат тетки стрини и од дома ке го натераат да те земе,посебно ако е веке над 30год. Жално и трагично но вистинито,имам слушнато за многу вакви слични ситуации во последно време.И да смешни ми се сликите кога младоженците се сликаат со гостите и они двајца застанале рамо да рамо а другите гости ги прегрнале, невестава има вештачка насмевка и тужен поглед а младожењава ко да го теале па морал да се појави на свадбава.Алоооо девојко кај ти се очитееее!
Drugarkite denes mi dadoa kompliment deka licam na kamen ,odnosno ne sum iskazuvala nisto,sum bila zatvorena i neznam ti sto,abe tie ne znaat deka vsusnost jas tuka sum vistinskata jas i deka tokmu ovde so vas sum spodelila i dobro i loso,ako ne da im dadam link od forumov,od moite mislenja pa da vidat dali sum kamen,ako tie taka me gledaat znaci zasluzile taka da se odnesuvam,odamna prekinav da im kazuvam problemi,planovi ili jadovi,posto ne se osekav islusano od nivna strana,i sega toa e sto e
2 саат, ми се пријаде, а нема ништо во фрижидер за јадење, дури ни леб. Едвај чекам да одам у школо, зошто на голем одмор јадам еден најубав тост, станав зависна од него. Гладна година. -Зошто сакаш да одиш во школо? -За да јадам тост и да си го видам симпатијата. Профит.
Јас кога давам корпа некому, исто автоматски ко и благослов да му давам на дечкото за да си фати друга девојка Не е можно ова, уште пред неколку години сум приметила дека ако некој ми се пушта или во живо или на фб, ако му дадам корпа после месец дена човекот влегува во врска Треба да упатам еден апел до сите неженети, несреќни во бракот, ергени, сами луѓе...да почнат да ми се пуштаат, да добијат моја корпа и нивниот љубовен живот ќе се среди за месец дена. Треба да се појавам во емисија кај Иван исцелител.
Се убаво за серијата "Пријатели" ама дали сте приметиле дека во една епизода (а можеби и повеќе) Моника користеше блендер. А тоа беше пред колку години ? Кај нас еве дури сега (или во поблиско минато) се популаризира или пак барем сега "секој втор" го има како во сцените од "Пријатели" . Па,според тој факт би можеле да кажеме дека она што сега го гледаме во поновите серии , како што е Теоријата за Биг Бенг во која што има на пример она за игрички што е , кај нас би требало да пристигне после колку години? Сакам да кажам...стандарди
Abe kakvo prasuvanje,prvo ke iznakazat za niv referati,se slucuvalo da ne me prasat kako pominav na inrervju za rabota,ili dali sum podobra po posledniot pregled na doktor,sto da im pravam od bebinja sme zaedno,ama si znam barem na sto sum
И кај мене исто.А најмногу ме нервира кога на пример сме правеле муабет за нешто и на следното гледање пак ме прашуваат за истото, не се ни потрудиле да запамтат што сум кажала.Правевме муабет за еден мој бивши каде е што е и им кажував дека дознав се оженил и за кратко време се развел,и на следното гледање пак ме прашуваат и истото им го кажувам и они пак се изненаџени у стил леле стварно. Тогаш дознав колку е саат и се дистанцирав малце.
Понуда падна ако сакам да се вратам во Македонија, да платам кај луѓе блиски на градоначалникот 6-7000 евра да добијам работа во некоја канцеларија со платичка од 250 до 300 евра. Не на неопределено туку на неколку години, па после као демек ќе ти продолжат договор. Уште ова го немав слушнато. Јавна тајна било дека луѓе земаат кредити за на ваков начин да дојдат до работа. Ако е за помала плата од 200 и нешто евра 4-5000 биле доволни, ама на државно си, дремеш по цел ден за тие пари. Поголема плата, поголема сума. Луѓе, вистина? Не благодарам, ни Македонија ми треба, ни канцеларија, ни луѓе на функции кои вака функционираат. Општина, училиште, градинки, биле полни со луѓе кои вака влегле внатре, само членска карта изгледа одамна веќе не е доволна. Не ми се верува.
Spoiler Ха, мене вака да ми речат, ќе прифатам, ќе се озвучам и ќе снимам се и јавно ќе го избламирам тој што го прави ова. Ко едно евро за Вицето, и ова ќе оди јавно. Чисто за навредата. Интересно, и тарифник знаеш, а не си ни во РМ, а јас прв пат слушам за ова. Да не сака да ти лапне пари врскава? Преиспитај си го. Може па мене не сака никој да ми каже за вакви работи, знаат дека двајца функционери срушив од работно место и за помала работа од ова. А уствари, во ЛП да ми дадеш податоци, јас ќе пријавам? Ко оној старион во Уставен суд сум. Иначе, многу ме тинтраат дома. Ко кинеска кралица сум. Цело сабајле се раниме со кучево моркови, не знам кој повеќе изеде.
^ Чудно како ти во тие кругови си, колку што можам да заклучам, а за никакви матни работи немаш слушнато, како и обично. Сигурно многу опасна си па се плашат и да зборат пред тебе.
Па тоа е јавна тајна @Bridget. Сите ја знаеме рецептата за работно место = врски + пари (или цел живот да му компезираш на тој што ти помогнал) + партиска книшка. Опција број 2 е или келнерка и продавачка за 150 евра плата. А за тоа како се фалат овие ВМРОвци дека ја намалиле невработеноста, не знам што да кажам за глупостите со кои го замајуваат народов. http://daily.mk/makedonija/sem-vaknin-dali-vistinit-padot-nevrabotenosta
Ајде ти биди храбра ко што се правиш и дај податоци, Дај ги јавно ако не сакаш во ЛП. Јас ќе пријавам, Дај ми го муабетот ако го имаш на писмено или изворот, да не испадне дека е лага ова твоево, да имам основ за пријава. И нормално дека јас не се плашам да пријавам. Биди храбра ајде. Име, презиме, функција, доказ. Другото јас можам.
^ Ај не ми се чатали многу, на тебе јас ќе чекам правда да тераш во мое име. Ако сакам знам и што треба, и каде и како. Не сакам, не се замарам. Да сум во Мк, и да сум исфрустрирана што не можам поинаку работа да најдам, можеби и ќе терам до крај. Понудата беше усна, преку скајп, од пријател со кој сум цел живот и кој на ваков начин добил работа, па предлог беше. Така да сигурна сум дека не е за тој ми ги земе парите. А тебе ти се молам да не ми се јуначиш многу, не си способна толку колку што се претставуваш, да беше многу работи ќе ти беа јасни. Или ти се, само така се правиш.
А ако ги пријавиш, демек ќе ги фати правда ?! Приказни за мали деца. Јас имам пријавено, половина во фамилија ми се правници.
^ А и така оди тоа, понудите се пишани на договор, заверени на нотар, па ти слободно одиш и пријавуваш. Или на меил ти праќа. Се знае дека такви работи одат усно, кажано од еден на друг, со буткање пари под маса. Будала е некој да ти дава материјал за тужење.
Државата врие од администрација , они де па де, кажете со име и презиме. И што кога ќе каже ?? Ќе го пријавиш ? Кога ќе почнат да ја намалуваат администрацијата ќе кастрат од тие после 2009 заспослени. Па нека му ја мислат
Македонија лидер во регионот за срцеви болести http://alsat.mk/News/214146/makedonija-lider-vo-regionot-za-srcevi-bolesti Барем во нешто и ние сме лидери.