Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Уште во прв семестар имавме една асистентка што беше малку повеќе психички растроена. Ок, сите си имаме проблеми и нервози ама ајде да се истураш на луѓе што не ти погршиле, мислам нема логика. И плус секој ден истото и истото. Се дереше ако не знаеме, машките ги маваше по глава, е нека имаше среќа мене да ме удри па кога ќе и врзев еден шамер...не асистент, ако сака и декан нека биде. Никој не е роден со знаење, па затоа одиме во училишта, во факултет да се образуваме, ама таа сакаше сите колку неа да знаеме :!: Еден ден дојде заврзана со завој околу раката, кај вените. Може си имала друг проблем, ама стварно изгледаше како да си ги пресекла вените. За време на паузата 3-4 колеги бевме надвор и си зборуваме нешто. Се отвори тема за неа, и една од колешките почна да се дере: Еј оваа ако не пробала да се самоубие јас ХХ да не се викам. Толку психа од човек немам видено....и во тој момент, поминаа баш таа. Си гледаше нешто на мобилен и одеше. Слушна што зборувавме, се заврти убаво да види кои сме тука и ни се насмевна. Ние пребледевме, исплашени, бруцоши тогаш почнати на факултет.
    Е тек после го запознавме ѓаволот. Заради една колешка, сите наебавме. Малку е да кажам дека маста ни ја вадеше. Абе како само не навредуваше ако не знаевме на вежбите, пред сите. Срам, нервози, малтретирања...кои тортури само ги поминавме и шлагот беше кога полагавме усно за оценка и таа беше со проф. во кабинет :o
    Едвај поминавме. Професорот сакаше да не пушти, а оваа само го предомислуваше.
    Плачев од среќа кога положив.
    После 100 семестри ја немаше, не ни ја гледав низ факултет, сите се чудеа каде е женава, одеднаш исчезна...но....НОО....кхм...сега го добивме распоредот и....

:makeup::makeup::makeup::makeup:

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ако продолжи на истиот начин, пријавете ја. Соберете потписи и пријавете кај деканот. Снимајте што прави на час и приложете докази. Ако ве игнорираат, објавете на интернет. :ninja:

eliesaab, crazylady, sparklie and 7 others like this.
  3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Денес мајка ми нешто ме замараше, па и викам “ако замарај ме сега, ќе се омажам еден ден, ќе си одам од куќава“ и се смее и ми вика “тешко дека тебе ќе те земе некој, а во случај да те земе за 2 дена ќе те остави“.
    Денот не ми беше погоден ама ме изнасмеа до солзи. :rofl: :rofl:
    Една е мајка :D

5. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

^A ja pa ja prasav dali ke placit koga ke se mazam...mi rece: "Ne kjerko zs da placam, neka placat tie kaj so ke otides" :P
    Edna e majka da, vo sekoj slucaj :D
    O.o

Last edited: Sep 29, 2015
    mirandaa, Lella, Dreamer-V and 16 others like this.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Nesto sto me pogoduva vo srz i razdraznuva,se mnogute pogresni odluki doneseni vo zivotov,propustenite sansi,i ima mnogu za nabrojuvanje ama nejse...
    Denes onaka mi preleta vo mislite kako pred 4-5 god gledav i ja merkav so denovi so keif golem edna bluza,za da mu ja dadam za rodenden,bas vo negov stil bese,a jas ja merkav nasmeana cinis za maz mi ke izbirav,bidna sto bidna ne mu ja kypiv nikogas,i sega zalam za toa,ne pravete greski kako mene,toa sto mislite vo momentot napravete go bez mnogu mislenje...
    I taka toj ne si ja dobi bluzata,ama i nikogas ne dozna kolku go sakav,go sakav kukavicki tajno,da so nekoi dela mu pokazav deka go sakam,ama jasno zborot nikogas ne go izgovoriv,ne pravete i vie kako mene,sekogas kazuvajte mu na nekoj kolku go sakate...i znaete sto odamna sme razdeleni,tuka i toj e mnogu vinoven,ama mi doaga da mu kazam kolkava ljubov so toni mi lezela na srce,cisto da znae deka najsakan vo zivotot bil tokmu od mene,ama ne,nikogas nema da mu kazam,minato ajde ostavi me na mira....ete gledate edna greska od minatoto,kako moze da vi go poremeti cel bioritam...

Da ne me mislite ubavo mi pomina prviot raboten den,ve castam site:wasntme::party::beer::beer::beer::beer::beer:

2212, faye, Luna91 and 29 others like this.
  7. male

male Истакнат член

Не е од денес...од вчера :)

Девојки мили, убави...јас дипломирав и станав доктор :) неизмерна е среќата кога трудот кој си го вложувал во пет години се комплетира со завршна оценка 10... Среќна сум што успеав да ги направсм моите најгорди на целиот свет! Мамо и тато, ова беше за вас! Тоа што следи е за мене! Ве сакам <3

8. crimson

crimson Форумски идол

„како што таа живееше додека јас умирав,
    како што и јас не знаев како би умрел,
    ако таа не се родеше.“

Поезијата на Петре М. Андреевски ми е дефиниција за љубов.

9. deskarada

deskarada Форумски идол

Секој ден се повеќе се чудам на нечовечноста, како може сите да бидат само од корист, се ситат на твоја несреќа, лицемерие на сите страни, те сретнува срцка, душо, кафе да пијате бла бла, а зад грб се јади за тебе :x

10. lovemme

lovemme Форумски идол

Дечки утре имам роденден како и секогаш возбуденааа сум. Тортата на прво место одсекогаш ми била па така и сега. Луда и позитивна да сум си цел живот. А да ви кажам ич не се чувствувам како да имам 21 како 17 год да имам си мислам и кој да ме праша како низ пушка ми иде да кажам 17 имамм . Ахх како времето си летааа.

Lady Phoenix, male, Kukla994 and 3 others like this.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Многу сакам кога ќе си најдам заборавени пари во некоја ташна што не сум ја носела одамна. Ама 200 грамска чоколада прв пат наоѓам :o Не се сеќавам каде сум ја носела, ама веќе некое време си стоела во ташната закачена на закачалка.
    Уште послатко е чувството кога ќе си најдеш заборавено чоколадо отколку пари :$

Snow-Star, eliesaab, Luna91 and 40 others like this.
  12. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Ми почнува сезоната на настинување.
    Две недели како е поладно, јас сефтосав со настинка. |(

Candid, eliesaab, crazylady and 4 others like this.
  13. julie77

julie77 Форумски идол

Денес и јас неочекувано вадејќи го тел од џебот наместо мобилниот во рака осетив банкноти, мислејќи дека се од претходно трошење, кога ги извадив се изненадив. Пари со странска валута, останале од пред некој месец во јакната. Ете добивка неочекувана како знае да изненади.
    И плус добив подарок, по грешка за роденден кој е другата година, ама сепак е подарок од срце. Денес бев само во добивка. Нека е вака секој ден. :f:

14. galapce

galapce Форумски идол

Se naogam vo nebrano koga vo nekoj post na kraj ke naidam na ona:
    Fala mnogu,prijatno!
    Se prasuvam,da ne treba da mu odgovorime site na istiot,odnosno da odpozdravime?:wasntme:

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Ехх галабо ова ти вредеше :) .
    Пишав и јас дека "темата брак" не е советувалиште туку напротив надмудрување, покажување на нивните вештини и умешност на одредено поле, водење политики до бескрај, на тоа колку се паметни, сподобни и надарени, и секогаш подготвени за дрскост и безобразност. Како тоа многу се силни, цврсти и самоуверени па можат се да решат во еден потег :rofl:

@paloma111 што повеќе гледаш на животот и работите со омраза толку повеќе ке се надразнуваш и ќе чуствуваш бес, гнев и омраза. Ова и сето друго свати го како поука, како грешка од која што треба да учиш и да одиш напред посозреана и посовесна. Не си ја ѕруј душата со омраза и гнев и желба за одмазда кон некој што те повредил, напротив рашири го срцето и живеј, а тој некој остави го да пропадне во својата дупка што си ја копа зад грб, тебе нека ти биде чиста совеста.

samovila.red., paloma111 and galapce like this.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Кравче се труди да стане крава :D Се трудам, навистина се трудам да ги уништам сите предрасуди и со слободен ум да ја разгледам секоја поединечна работа. Ама зошто по ѓаволите сме поставиле толку проклето многу предрасуди? Ми се дише чист воздух.

Човек треба себеси искрено да си се сака. Со љубов кон себе ќе постигнеш мир и ќе успееш искрено и другите да ги љубиш. Отворени очи, отворен ум, отворено срце, отворени раце.

Толку е драго кога има некој што се гордее со тебе. Толку е мило кога има некој што те љуби.

crazylady, vitamina, 1209 and 10 others like this.
  17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Милион пати го напишав мислењево и секој пат од него излегуваше само жалење и кукање. А,всушност се лошо е за добро и од секое лошо има и бетер. Така што задоволна и среќна сум со се што имам во моментов.
    Ви пишувам само да ви посакам убава вечер и есен полна љубов. :inlove:

18. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Играм стардол, еј :D Успат на десет годишни девојчиња им давам совети како да направат муабет со симпатијата. А јас не знам да направам муабет со овој мојов :rofl: Живот. Туку кажете ми, на трилечево што си го правам да му ставам карамел или варикина? :D
    И доместос би ја завршил работата солидно :bandit:

Ама Ази не е Ази ако не најде позитива во најкаканите нешта, if i do say so myself :$ Почна да ми фали средново и земав на братучед ми сите домашни да му ги изнапишам. Going back to the good old days :D

19. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

карамела бе

AziskaStrslenka likes this.
  20. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Не бе многу е мејнстрим.