Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. IronLady

IronLady Форумски идол

Немав идеја што да каснам во ова време, па ми текна една кришка од лебот да си ставам на тостер. Потоа така крцкаво и топло си го намачкав со путерче.
    СДК дека одамна немам ова јадено и сега додека јадев, ме потсети на многу моменти од минатото.
    Се сеќавам дека кога бев малечка, немаше ден, а да не пројде без крцкава кришка потпечена или на тостер или на колце од шпоретот. Најчесто ги јадев намачкани со путер и одозгора поросено сирење, a со тоа секогаш следуваше и топло чајче:inlove::inlove:
    Ми недостига многу тој период, ми недостига кога без среќна и безгрижна, ми недостига кога си уживав во детството беспрекорно :(
    На моменти, дали преку јадење или било што, ќе ме фати носталгија за моето детство :(

П.С поздрав до сите оние љубители на крцкави потпечени кришки :inlove:

Добра ноќ :*

2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Болна сум.
    Мислам настината де, Скраја било болна да сум...
    Знајте онака ко ќе ве боли секој сантиметар од телото и мускулите и ве штрекат зглобојте???
    Е така. Цел ден лежам и ме боли СЕ!
    Утре се надевам подобра ќе сум.
    Ќе јадам сега лимон.
    Mwaaa

eliesaab, Lady Phoenix, karak and 3 others like this.
  3. purple..m

purple..m Популарен член

Ми фали најдобрата другарка, што е иронично бидејќи заедно живееме. Веќе некое време е ладна, оддалечена.
    Пред малку седевме без збор да изустиме. Чудно е за нас, секогаш имаме да си кажеме нешто една на друга. Знам дека нешто ја мачи, а мене веќе неколку денови ме јаде помислата како да и помогнам. Не ми е убаво на душа вака, се чувствувам како не дај Боже јас да сум ја повредила.
    Ја сакам назад мојата женска сродна душа!

Rama, kala21, vitamina and 5 others like this.
  4. toogood

toogood Популарен член

Kaznata e od rajot izlezena.
    Ubavi kaznicki koj i na rati ne mozat da se platat se lekcija za opstestvoto.
    Sum rekla i pa ke recam bezobrazni roditeli, bezobrazni deca. Po forumov bez potreba isfulstrirani se dzaftaat, nemoze poinakvi decata da im se.
    Krusa pod krusa paga.
    Zeni vozdrasni nikakvi zborovi upotrebuvaat. Za mala necija greska ili nikomu nisto, celo zivotinsko carstvo go upotrebuvaat, sto li e so nivnite deca.
    Amn od losi zborovi po forumov.
    Ne ednas sum se obratila da se preprocitaat pred da ispratat nesto.
    Site sakate da bidete nagradeni so epitetot gospoga, pa ve molam obratete vnimanie na recnik, sobrakajna kultura.....
    Kakva domasna, ulicna kultura takva i sobrakajna kultura.

5. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Дружи се со мене и @Ginger^ [​IMG] [​IMG]

6. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Никогаш не сум бил човек кој се жали и кој кука,но деновиве ми се врти во глава,од каде ја имам таа сила да ги преживеам сите оние загуби во животот?Од каде сила паднат со една нога во гроб да станам,да се исправам и да зачекорам напред борејќи се со сета неправдина и судбина.Зарем Господ ми дал и дава толку снага во моето тело да ги соборам сите проблеми или ме чуваат оние што прерано отидоа горе на небото?Бев паднат на дно како куче од улица,молев за парче леб за чаша вода,а денес?Денеска сум борец кој гази само напред,борец кој никогаш не престанал да се бори за својот живот,денеска имам работа од сонот,она за кое мечтаев целиот живот да работам,никогаш нема додека срцето ми чука да се предадам секогаш ке се борам колку и да е тешко.Господи фала ти за здравјето што ми го даваш и чуваш,само ти Господи си вечен на светов АМИН.

Mr. Right, eliesaab, Rama and 11 others like this.
  7. kjukli

kjukli Форумски идол

Толку многу имам за кажување, а толку малку зборови. Ми фалат луѓе. Ми фали смеа и џагор. Ми фали топла прегратка и љубов. И чаша вино, а може и парче чоколадна торта со виното. Ми фали убав и мил збор. Ситници ми фалат. Некои сум ги имала, некои никогаш не сум ги доживеала. Сега се имам само себе, и доволна сум си, но понекогаш има нешта што сакам да ги споделам. Е најтешко е кога немаш со кој. Е таков ми е периодов... Празен.. Исполнет со сеќавања и некои празни очекувања.

eliesaab, Askopje, Giovanna and 24 others like this.
  8. natemila

natemila Популарен член

И тука да се повторам.
    Недостига- ми недостига времето во кое бев слободна девојка, девојка без да се оптеретува за се и сешто. Девојка која живееше од денес за утре, која не мислеше на последици. Денес сум сосема поинаква, денес ја чуствувам туѓата тага, денес пазам да не повредам никој, намерно или ненамерно. А јас сум стално повреденааа. Ако е ова да си човек со душа, подобро да не сум.

9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

A mor pa site tri ako sme so kratki fitilji opasno za lugjeto u okolina e :P

10. Elissa

Elissa Форумски идол

СДК нај многу ме нервира кога некој сака да ме запознава со некое непознато за мене машко што прашало за мене или па оти бил од добра фамилија и имал добра работа. Па ајде да сум излезела на кафе или не знам што па вака така, требало да видам :puke::puke:
    Може се е добронамерно ама јас немам живци веќе за такви глупости. Значи ужасно ми е тоа некако, ужас.

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Пред две години на денешен ден настинав,сега повторно. Каква карма човече.

skorpija123 and Petar80 like this.
  12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Кај нас дома и мачката има свој карактер и став, од сите по нешто закачила, па затоа не може да се разбереме :D(lalala):sun:

hermosa, galapce, Lella and 13 others like this.
  13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

На секој чикмак ќе се најде некоја беќара со телефон на увоно и ќе збора нешто од типот:кајојме бе вечер?Во кој кафич ќе се акаме бе чоек?Одат по улици таму со телефоните да се чекираат каде шо се зошто се такви ми ти работи.Збор-два ќе кажат со тој со кој се излезени и одма глата бдее над телефонот.Така се прај муабет во денешно време со телефони,во живо кога-како...Се дешава некои да одат по улици со телефонот да гледаат на него нешто шојма како којма.Нешо да се дешава бе брат.Или некоја кабадаја ќе се покажва со телефончето и ќе извај тоа стапчето селфи да прај,некои фешн тв ќе ги местат муцките како да се патки и ќе сликаат,некои пак погоди кој ме слика,други со срцката на кафе,а има и трагикокомични коментари на тие слики:убо ни е,шубо ни е.Надвор ѕивра е,некој кокони ќе си бапнат некое минич сукња,фустанче така нешто и ќе се фоткаат.Над таа кутра фотка ќе напишат:на свирка кај Џоле Трубата,екстра ееее!Ако нема некој акал во глата ќе има во петиците.И таму дали има.Приказните со телефоните не завршваат тука. Мораат да сликаат шо јадат,како јадат,зошто јадат,кај одат,зошто одат,со кој одат,како одат... добро може то да се објавува,ама има некои шо не знаат за краен лимит бе брат.Денес и пацерите имаат телефони од а класите шо се,некои шо сега наклале 12 години нешто слично.Абе зашо ти купија Ајфон шестка бе море?Оти ги начукало сите петки паленото.А колку години си бе дете?12 и пол...Да бе,12 запирка 2.Па триста маски,фолии,чуда ќе наклат на тие телефоните,да се ин во нештото.Ќе ојш по некој чикмак и некое батуле ќе треска нешто на телефонот,ќе ломоти... некои викаат,пардон...зборуваат на високо нагласени тонови,то ест изиграваат опера хаус. Телефониве,мобилните...можат и да се најдат многу во животот.Како не..можат бе.Па ете ако треба да се најдиш со бандата,тие те чекаат пред кафичот,ти ѕвонат да знаат до кај си.Ти им велиш еве до коперација сум кајдае идам за 3 минути.Три минути?Кој лажиш?Баба ти така да ја лажиш.Абе уште ни патики нема клаено,за 3 минути таму сум вели.Дома е уште си ја мести петел фризурата или ако е женско си ги мачка муцките и нема шо да облечи и паѓа во длабоки кратки депресии.И на крај после пола саат скоцкани ќе дот и пак ќе се фоткаат и ќе ја шернат фоткана. Има до душа некои телефони со огромна големина.Мислам нешто како телевизори де.Па на некои не го бери во џебо и ќе држат плазма телевизорите,ова телефоните во раката или пак ќе ги бапнат во торбето,а торбето поголемо од глата.Од глата си патиме...Шо прајме?Шо ќе прајме?Шо да прајш?То е...муабето тука да остани...

samovila.red., Rama, Minnie 1 and 4 others like this.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Кога сме на форумов, оние што го гледаат напишаното мислење, а не јузернејм на личноста што го напишала, е такви треба да се почитуваат овде. |(:)

15. karak

karak Популарен член

1 vi vo mesecot e pobrzav da procitam femina mesecen horoskop iako moram da priznam ne go pravam toa cesto. E sega iskreno mi se dopaga toa sto go procitav ostanuva da vidam dali e tocen :) i da dadam zaklucok na kraj na mesecot :)

16. Madam-A

Madam-A Популарен член

Јaс гo сaкaм скoрo секoј aнглиски сo нaглaсoк...гермaнски, руски, италијански пa чaк и шпaнски, aмa мaкедoнскиoв aкцент кoгa ќе гo слушнам ми шкрипи нa уши. Oсoбенo тужнo ми е кoгa нaшиве новинари се тaкa рaпaви вo гoвoр :tmi:

galapce, PiaMia, Ketchup and 5 others like this.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

Денес правам две години што сум зачленета на сајтов.
    Ептен ми е по мерак.
    Си запознав пријтелки,нонстоп учам по нешто.
    Ви благодарам на сите што сте биле тука за совет.
    Уште многу години да си споделуваме мислења. :)

18. kala21

kala21 Популарен член

ПМС не е ПМС ако не се исплачеш убаво и не изедеш се дома:@

eliesaab, Petar80, Mama25 and 17 others like this.
  19. ccca

ccca Популарен член

Nemozes da vlezes u tug biznis i da ocekuvas toj da e dizajniran za ti da uspees
    nikoj nema da prezema takov rizik

jovanovska94 and macka91 like this.
  20. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Пратење во чекор некого, а потоа зборење од типот како не ви се допаѓа тој човек, коментари за секоја една личност која ќе ја забележите, зборење лошо и погрдно, кажување тешки навреди...е слабост. Исто така и мразењето ,во вистински смисол, е слабост...Незадоволство од самите себе си, несакање доволно на самите себе си.
    Да се сакате доволно и да сте свесни за своите (не)квалитети, туѓиот успех и добрина нема да ви претставува проблем. Туку ќе се восхитувате, со добра и чиста душа ќе гледате кон тоа.
    :)

Rama, simoncelicius, crimson and 8 others like this.