Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Тешко е, но морам да продолжам. Болката ми го кине срцето, неизвесноста исто така.
    Солзите не престануваат.
    Не можам да се насмевнам искрено. Се плашам да се радувам, се плашам да се опуштам и да живеам, во страв дека следната несреќа ме чека зад аголот.
    Ми недостасува, и ќе го повторам уште сто пати. нека биде и залудно. Ќе извикам уште сто пати ТЕ САКАМ, ќе плачам и ќе молам ако треба, но ќе се вратам онаму каде што бев најсреќна, онаму каде што вистински живеев. А сега само постојам, и повторно, во очекување... во надеж дека некогаш повторно ќе се насмевнам

Last edited: Oct 5, 2015
    vitamina, kjukli, Rama and 8 others like this.
  2. aways

aways Истакнат член

Не знам што ме боли повеќе...
    дали тоа што не си до мене или што одамна ми немаш пишано порака.
    Како и да е....немам ни сила ни енергија јас да бидам водечкиот пиун во нашата врска.
    И кога ќе ќе се откажам за момент од нас, тогаш како некоја енергија да ме прогонува и го уклучувам тел. а тогаш на позадина на тел ја гледам нашата слика.
    Види вака....
    сакам да ти го кажам следново...
    Сакам да пијам кафе со тебе, да. На некое мирно место каде што нема јака музика. Сакам да ти кажам дека мн брзо влезе во мојот живот ама тоа нема да дозоли така да си играш. Наскоро ќе одиш Италија.Ќе се слушаме ли ? Што мислиш некој подарок од таму сето оваа ќе го избрише ?
    Дојди после работа кај мене. И да бидиме старите ние, со старите навики.
    Да правиме јадење задно.Да јадиме и ти да ставиме овај пат на фб слика од нас или јадењето.Да е гушкаме под јорганче а потоа да гледаме филм.
    Вечер ќе те однесам дома. Јас ќе прошетам малце низ град...сама со себе. Доколку си добро расположен дојди да ме дрижиш :*
    те сакам.

3. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Нема ништо порелаксирачко од она кога на почеток на работна недела немаш некои поголеми обрски,па си даваш одмор сам на себе и си го пиеш кафето со таков мерак и сласт како да тоа ќе ти е последното кафе.
    :music::sun::coffee:

4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Мост што се гради до нечие срце преку туѓи солзи, болка и несреќа нема цврсти темели порано или подоцна ќе се сруши.
    Најскапо со солзи од срце и душа ги плаќаме личности кои ги сакаме премногу.

5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Добрите работи немаат потреба од никаква реклама. Квалитетот го прави своето. :)

6. crimson

crimson Форумски идол

Ова ми е најважна животна лекција што ја научив од татко ми. Цел живот ми го зборува истото. :)

7. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

@crimson и се покажува како апсолутна вистина, нели? :)

eliesaab and crimson like this.
  8. crimson

crimson Форумски идол

Од моето скромно 22 годишно животно искуство, да. :)

eliesaab and jovanovska94 like this.
  9. julie77

julie77 Форумски идол

И од искрената емоција и позитивата. :)

10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Срамота е да не се знае Т'га за југ.

11. crimson

crimson Форумски идол

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Сакам да прашам... вие што гледате Голем Брат.... што ви е бе?

eliesaab, 1209, Lady Phoenix and 23 others like this.
  13. Madam-A

Madam-A Популарен член

Мене мајка ми кога ми се лути ми гаси телефон. Онака баш тинејџерски.
    Да не беше време на безжични телефони можам да замислам дека би лупнала телефон. Исто така тинејџерски.
    :bandit:

Ваша М, :worried:

eliesaab, 1209, Lady Phoenix and 15 others like this.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Значи од такт ме вадат личности што во преполна чекална внесуваат други луѓе преку ред и дури не се извинуваат за тоа туку после нив внесуваат и други....... |( :@ гнаси скапани

15. purple..m

purple..m Популарен член

16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Никогаш ни додавајте, ни прифаќајте професори или асистенти, за пријатели на фб :!:
    Денес си се заборавив обесена на мобилен читајќи на феминава за време на вежбите (ама ич не ни даде пауза и изгубив концентрација, па за да го одморам мозокот си читав по нет).... и не влегов на фб, ама кога ќе приклучам интернет на мобилен одма ме покажува онлајн, и после 15тина мин почувствуав вибрации, некој ми пишал на messenger и јас радосна да видам, кога гледам асистентка (неколку семестри ни предава), ми пишала Prevedovte li koleshke? Gotova ste? :)
    :o И јас кома. Ја гледам неа ми се смешка и не знаев што да правам, се е тишина, само се насмевнав и климнав демек се средено ми е....не дремам за џабе на фемина...
    :makeup:

Инаку 1000000 пати на мајка ми и има речено, да не ме прашува дали сум СВРШИЛА туку дали сум ЗАВРШИЛА работа, а таа пак:

М: Сврши? (за некоја работа)
    Ј: Не уште....
    М: Ај ќе ти се прејавам...

после 1 саат ме бара...
    М: Сврши работа?
    Ј: Да, свршив :tmi:
    М: Се си сврши таму?
    Ј: Да, да се си свршив....
    И луѓето околу мене :?::?:
    А можам да замислам ракцијата на тие околу неа што ја слушаат...кого ли прашува жената дали сврши...
    Или кога ќе ми рече еве одам кон дома....кон дома |( речи одам накај дома, одам за дома...кондома бе :fubar: И уште ми вика само јас сум била вулгарна, и вулгарно ми се слушало....

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Kulce ni e]:). Aman bre i vo temata se utepaa od pametuvanje NEGLEDACITE, sea ovde e na red. Se od pameten popameten svet(wtf). Ne znam od koga meriloto za inteligencija, visoka naobrazba i sl. stana geldawe ili ne gledanje na realno sou. Sto me zabavuva, toa ke si gledam. Ajt!

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Нема никакво оправдување за да гледате таква тешка глупост. Гледам не ни можете да најдете изговор. :D
    Сериозно те прашувам, без никаква задна намера: што наоѓате во тој Голем Брат? Кое е задоволството? Пробувам да сфатам, па би сакала сериозен одговор.

eliesaab, 1209, Lady Phoenix and 22 others like this.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Apsolutno nisto ne naogam. Ne go gledam redovno voopsto, a i koga e pusten tv tamu ne gledam, tuku zacujuvam dodeka vrsam druga rabota. Ama toa ne znaci deka lugeto koi gledaat soua od vakov tip treba da se narekuvaat so takvi pogrdni zborovi kako vo soodvetnata tema. Sekoj za sebe be luge, sto mi / mu odgovara na nekoj, toj kanal neka si go vrti na tv. Ne znam zosto mora da se omalovazuva za nesto vakvo tolku nebitno, nesto koe sto jas na pr. go pustam navecer dodeka se trudam da zaspijam i koga mozokot mi e skroz isklucen...

presiosaP, Luna91 and Srckata28 like this.
  20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Не ја разбирам таа агресивност кој ја поседуваат ниските мажи , зашто толку сакаат со сите да се караат , да покажуваат сила и да се чаталат. Буквално сите што ги познавам машки лица што се метар и ситно се така све агресивни , патат ли од некој комплекс на нижа вредност или што е работава , али гледам и кучињата го имаат тој проблем , малите кучиња се секогаш и тие што се гласни и агресивни....

Брее.....