Јас денес решив да го искористам денов во шетање и шопинг, за шопинг си ги земав братучедите. Одамна трите немаме излезено. Пријатен ден и на вас.
Кога си правел добро некому, а подоцна тој ти отвори очи дека не заслужил, не треба да се каеш што си го правел доброто. Си го направил со чиста душа, од срце. А за во иднина очите се отворени и вие освестени. Потполно е во право татко ми. Така сте вие среќни, без каење во себе, без грижи на совест. Легнувате со чисти мисли, станувате среќни. Затоа што гледате во иднината, а учите од минатото. Добро утро. Мене ми е сонце, иако е дожд.
Сакам да кажам, денес ми е убав ден. Надвор врне, не сум на работа, пијам кафенце со мачорчето во скут, а кучето ми дреме до нозе. Епа нема поубаво.
Сдк... Во светот ако заиграш на улица сама, во танцот ќе ти се придружат уште стотина други А тука ако на улица заиграш сама, ќе те направат будала. Ете тука е разликата Среќна е и природата кога со љубезна мисла ќе допреш до некој друг
До пред некое време имав сон за нешто што сакам да се случува во мојот живот. Сега имам план наместо сон. И ми успева. Малку по малку одам до целта.
Конечно фатив спортска. Не се многу пари, неколку стотки, ама не сум за парите среќна туку затоа што бар еднаш да не бидам баксуз. Ќе бидат таман за една блуза што ја бендисав вчера. И кажувам на најдобрата пријателка вчера што сум направила и ме гледа незадоволно и луто, со прашалници, ама зошто? Е зошто де? Ама таква личност сум. Едноставно не можам да се откажам и лабаво да свртам нов лист. Абе и стопати ако треба ќе се обидам, ќе си ја искршам главата, ќе си патам од самата себе, ама не се откажувам. Морав да се обидам уште еднаш, искрите и сјајот во неговите очи ме натераа на тоа. Ама не може да ме разбере. Не доживеала голема љубов досега, ни и било скршено срцето. Таква сум. Борец, упорна и бестрашна. Па што ако пак си ја прегазив гордоста за љубовта? И онака сум само една очајна романтична душа која не знае за збогум. Патетики. Си патам сама од себе. Од своите чувства и својот тврдоглав карактер. Забавно. И џабе е да ветам дека нема пак да направам слична романтична глупост, или да ги ставам чувствата пред разумот. Не сум разумна личност, а ни реалист. Туку безнадежен романтичар, верник дека љубовта е она што не одржува во живот.
-Идеме? -Идеме бе. -Сигурно идеме така? -Да бе сигурно. -Ајде искачам. -Е ај не можам, извини стварно ми искочи нешто. Значи мразам откажувања на планови 5 до 12.
Ви фалев? Мене да, форумов, а посебно оваа тема. Стандардно кај мене, си шлапкам по вирови, после ќе се чудам што носот ми тече. Цели седум часови, истрошени три пакетчиња паломи.Така уште неколку дена. Ептен сум економична Сега, да ве читнам на раат
Тотална депресија. Немам пари. Очигледно, ни другарки. Немам хоби никакво. Се е монотоно, досадно, тажно... Џизс Крајст. Патетично ми е дури. Ми треба другарка. Забавна и луда. Ми треба друштво шо ќе ме расположи и ќе ми го крени расположението, а не шо ќе ме нервира уште поќе. Полудечу
@anel мила годините не се битни ни најмалце. Само ти среќна да си. А и јас покрај тортава би била среќна искрено. @IronLady ти маче викај ме почесто кога си играш слаткарка по дома. Не ме оставајте долго без торта бе луѓе, еве синојќа сонував дури.
Годинава ми е вака. .............. And I feel just like I’m living someone else’s life It’s like I just stepped outside When everything was going right And I know just why you could not Come along with me This was not your dream But you always believed in me Another winter day has come And gone away In either Paris or Rome And I wanna go home Let me go home
Тивка музика,пикнат под кебенце,топличко,надвор го слушам дождот како силно врне низ Скопските улици,аххх Скопј бе Граду те сакам
...она кога се спремаш по цел саат, собата ја правиш како бомба да паднало во неа, и на крај гледаш дека немаш со што да се намирисаш. Ама за џабе не е тука парфемот на татко ми, so it's shower time!! Ахам, ако дознае дека јас ќе му го потрошам половина, ќе видам и shower и се.
Огромна штета е што времето е врнежливо недела, две, па и месец дена нека се. Си треба повеќе дожд, да се описмени младинава и да добие повеќе инспирација за читање слободна литература. Реално, колку книги можеш да прочиташ за толку краток период?