Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. lavicky

lavicky Активен член

Уживај во животов,еден ни е,прај го тоа што го сакаш,кажувај го тоа што го чуствуваш и мислиш,и бори се за она што го сакаш.

Rama, GirlLove, deskarada and 5 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

СДК дека ова ми беше последен пат да ставам нокти
    Аздисана !!
    Од готовото вересија си направив.

3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Во обид да си ја зауздам астралната проекција го најдов ова и ми ги даде одговорите кои ги барав. По се изгледа, напнатоста и стравот кои што ги чувствувам за време на, прво парализата, се од причина што сум наводно била лош човек (ради чувство на светска неправда кое го имам). Сум многу работи, но како лош човек не би се карактеризирала. Но, кога ќе видам, не сум лоша кон другите, но спрема мене сум.

И сега ќе кажам имам право да бидам гневна: животот е нефер, луѓето се гадни и зли, немам стартна позиција како некои што имаат... правдања и правдање... Па, кога дозволувам некоја локална површна простача да ме изнервира и да ме наполни со негативна енергија, ваљда си заслужувам.

Мислам, да бидеш добар човек кон себе, треба или да бидеш наивен или челик од човек со кинески ѕидови околу себе. Или треба само да сакаш? :D

Постот ми е толку христијански, а инспириран од спиртуални учења :D

Другарка ми вчера ми пишува дека се чувствувала осамено. (после недела дена од кога сме се чуле) Од каде човек да препознае кога луѓето толку добро се кријат денес, впрочем, и самите дали се свесни за нивната осаменост од толку лажни сјаеви. Не ја барав зашто еднаш ме одби за ручек, па ајде немам време, па ова, па она. Од кога станав човек што размислува два пати пред да му се јави на некому кој му значи?

zarah, Johny, samovila.red. and 7 others like this.
  4. lovemme

lovemme Форумски идол

Среќна сум што учам за менаџмент на човечки ресурси,секаков вид на маркетинг и логистички системи.
    Уште посреќна што татко ми ги следи мои чекори без да каже збор. И ме подржава во ова што го учам.
    Поради една моја грешка морав во приватна квота да сум.
    Но поради таа грешка можеби немаше да бидам ова што сум.
    Резултатот на таа грешка ме мотивира за да учам.
    А најсреќна сум што не учам за џабе.
    Татко ми реши и ми отвори фирма. А мојата работа е она што го сакам и го учам.
    Горда сум на самата себе си,а се надевам дека во иднина ќе бидам уште повеќе.

5. crimson

crimson Форумски идол

Татко ми се лути кога попуштам и кога не возвраќам во расправија, дури и кога е со него. Значи ако се скараме и јас молчам и седам со наведната глава би бил повеќе изнервиран отколку ако викнам и кажам аргументирано мислење.

Така научив да си ги бранам ставовите и да бидам поцврста.

6. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Животот е книга во која ние одлучуваме каква ке биде,бидејќи ние сме писателите на сопствениот живот.

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Напишав цел пост, дојде маца, и постот го снема. (facepalm) Не му било судено изгледа :rofl:
    Имајте убав ден. :f:

eliesaab, purple..m, mims-89 and 19 others like this.
  8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Оној период од годината кога надвор е ладно, ама дома се‘ уште е доволно топло да не се уклучуваат грејни тела. Сакам да кажам, не знам кај да ги исушам алиштата :D трети ден ги чекам, прашина фатија веќе (facepalm)

Инаку продолжен викенд колку е добра работа, толку е и лоша. Си го знам редот, 2 дена одмор па пак јово на ново. Вака сега си мислам дека ќе има уште, па не ми се мрда да се спремам за утре на работа :(:yawn:
    Неблагодарничка сум, знам :nod:

9. IronLady

IronLady Форумски идол

Пајажината на Климентина :bug::(
    12166795_1027704900603717_313638146_n.jpg

Last edited: Oct 12, 2015
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Kade jas zhiveam, Bog da chuva.
    Otvoram utrovo prozorci niz cela kukja, kao svezh vozduh da vleze, pominuva kamionot za gjubre, 55-to godishte verojatno, i od gasovite shto gi ispushta domot pochna da mi mirisa na komora vo Aushvic.
    I ajde posle ne bidi patriot da te vidam, koga kje go vdishesh nezamenliviot vozduh na tvojata chudesna zemja, pogotovo vaka praznichno da ti se napolnat gradite i dushata :sun: ... Ma sikter be.

mims-89 likes this.
  11. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

@IronLady мноооогу погрешно! Витканата коса е многу позабавна од правата. Денес локните се совршени, утре фен и наликуваш на Симбо. Додади на тоа и дожд- ред и крај не можеш да и најдеш. :worried:

Ама, сеедно, зошто да биде право и едноставно кога може да е виткано и комплицирано? :emo: :drunk:

Иако виткана, мојата коса е пери- носи и немам ама баш никакви поплаки. Мислам дека е прекрасна таква каква што е. Јас- нарцисот! :wasntme:

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Пукна сонце денеска, па градов е преполн, не можеш да се разминеш со луѓе низ центар :) Меѓу сите нив, јас изгледам како типичен турист. Со преполна ташна, шише во рака и апаратот околу врат. Слушнав еден куп јазици околу мене, вклучително и македонски :) Не знам колку километри изодев неделава, можеби требаше да ја уклучам апликацијата за да брои...

Туку, другарка ми се породи бе луѓе! Жал ми е што веќе бев тука кога ја дознав веста, ама барем го наполнив куферов со подароци за малото. Кога и да влезев во бутик деновиве, прво одев кај бебешката гардероба :wasntme: Да се стопи човек од малите кондурчиња и ракавички :inlove:

Ете така, сега фали уште да смислиме стратегија како да се однесеме со куфер од 20kg и ќе биде супер 8)

13. cloud

cloud Популарен член

Не сакам наметнување на обврски на работното место, и тоа кои не се во домен на мојата работа па макар и да ми ги зададе и самиот директор. Не се "лижам" и не се умилкувам, знам да се спротиставам. Го работам она за кое што сум платена.
    Ни повеќе ни помалку.

14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Од сите нови закони во последните неколку години, омилен ми е оној за поддршка на домашната музичка продукција. Конечно на нашиве актуелни радио- станици да слушнам и македонска музика, покрај комерцијалниве песни на англиски јазик, кои, впрочем воопшто не ми се допаѓаат. :)

15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Некултурно е да упаѓаш кај некој дома без да ѕвониш, ама уште понекултурно е кога некој од домашните си има договорено гостин, а не кажува и притоа гостинот и си упаѓа така.
    И после лош си.

16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Помина уште еден ( за кого не работен ама за мене работен) ден.
    Кај настината, затната сета, па и плус месечниот стаса пак пред време -неспремна!
    Цркнав од болки, вртоглавици и кивање - добар пакет(y)
    Овие си кажуваат нешто си се смеат а јас не реагирам и само ги гледам како магаре во шарена врата :| :drunk:
    Битно помина.
    Сега сум дома, ке пијам лекој, чаеви, некои напитоци од тревки и такви ствари па утре да бидам ко нова:angel:
    ИншаАллах! :D

crazylady, vitamina, kjukli and 6 others like this.
  17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Да ми кажеше некој дека за најромантичен гест ќе го сметам тоа некој да ми донесе дома лекови, немаше да му верувам! :) Денеска се прерадував на антибиотик,прополис и капки за нос. Го гледам спасот од малаксаноста во нив. :)

Имајте убава вечер,јас одам да се подсуредам да заличам малку на човек.:makeup: За жал утре нема да можам да останам во кревет,ме чекаат обврски. Еден цел свет за освојување. :D:coffee:

purple..m, Snow-Star, zarah and 13 others like this.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Ах марфи,марфи....
    Следува можеби најважната недела во мојата кариера а јас размрсулавен, засипнат, насолзен, како мало детенце....ќе мора да се ставам на турбо-терапија овие два дена....:sweat:

19. Rama

Rama Форумски идол

Gledav stari sliki,i mi svetna ideja vo glavava,da si ja napravam ombre kosata povtorno,mi e gajle deka pomina letoto,deka pomina i modata na ombreto,jas si se sakam najmnogu so ombre i baska mi stoi be:D
    Ete takva sum jas,vcera cel den placev i bev vo teski depresii,i potoa se resavam da smenam boja na kosa,kako se da mi e sovrseno...
    A za toa sto sum vo jak PMS i da ne zboruvam,posebno sum kako luda na rabota,ke gi ubijam kolegite,ne mozam da gi podnesam,se pravat kako da znaat se,a pogolem del od niv se vrabotija so mene vo isto vreme,pa sega nesto mu se lizat na gazdata,se pravat glavni,a vsusnost ne znaat po pat da odat;)
    Se pravat znaeni i vredni samo koga toj pominuva,vsusnost se trudat da shefuvaat nesto so zborovi glasno,ne so dela,a vsusnost samo kompliciraat:D

2212, purple..m, presiosaP and 15 others like this.
  20. crimson

crimson Форумски идол

^ Има нешто многу оптимистичко во драстична промена на фризура. "Од утре ќе биде поинаку и подобро" гест.