Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Глуп...не прашав до кој понеделник мислеа....:^)

2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Тој што збори само убави зборови има лош карактер

-Blaise Pascal-

Ова сум си го докажала сама на себе 1 000 000 пати

Диња, zarah, skorpija123 and 11 others like this.
  3. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Најголема освета на оној кој не ти мисли добро е... твојата среќа.

4. anel

anel Популарен член

Интуитивноста, способноста да прочиташ карактер од прва е дарба, ама пак доблест е да го прифатиш човек таков каков што е, со сите негови мани.

5. Avery

Avery Популарен член

Сакав толку негативни работи да кажам, но... Ништо нема да направам со негативност, нели?
    Затоа, ќе кажам дека секогаш, СЕКОГАШ плачам на Dirty dancing, без разлика дали се работи за првиот или вториот дел. Веројатно, бидејќи една од најголемите неостварени желби ми е да танцувам. И така, уз пролаз, си погледав малце dirty dancing 2 на тв1000, си поуживав додека ги гледав како танцуваат, си пуштив некое солзиче и се вратив да учам.
    Имајте убав ден :)

Barbie07, vitamina, julie77 and 4 others like this.
  6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

:( Да се надеваме дека на крајот се ќе биде како што треба.
    Се разбудив пред половина час и веднаш испаничив, зошто си го изгубив омилениот дел од денот за учење - утрото. Па и така ми треба кога непромислено си разговарам на телефон до два часот по полноќ. Си викам неколку години од животот сигурно ми се поминати во зборување на телефон.
    Вчера не си учев според планот, зошто се беше против мене. Се напив две голтки од кафето, другото ми се преврти на кревет, па сум се замарала со машината... циркуз жив :x:fubar::swear:
    Наравоучение е дека кога седнуваш да учиш не треба да стануваш вооптшо за ништо се додека не научиш како што треба, макар и цел ден да ти помине гледен :D

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Јас кога сум среќна, кога сум успеала во нешто, не може да ми додржи срце да не кажам на најблиските. Секогаш се во тек со сè што правам, макар и да била некоја ситна работа, како пријавување на некаков конкурс.
    А сестра ми е тотална спротивност на мене. Она си тера работа, па тек кога ќе добие резултати и кога ќе биде 100% сигурна дека успеала, тек тогаш ќе каже. А можеби и тогаш нема да каже, па случајно ќе дознаам. Пред некој ден ми вика: Абе ти кажав јас тебе дека во летен семестар ќе бидам во Виена на студии? - Не си ми кажала, ама фала што ми кажа! :^) Нормално, како постара сестра сè ја распрашав, на кој универзитет, каде ќе биде сместена, што ѝ е платено и слично. Направив малку кисела фацка кога ми кажа дека ќе престојува во студентски дом, а она се смее и ми вика: Не се секирај сис, австриските студентски домови не се како нашиве.

Иако е помала, често учам од неа за тоа како треба да бидеш решителен и упорен. Си признавам дека има далеку поцврст карактер од мене. Од мала беше таква - кога ќе науми нешто, тера до крај. А јас сум... баш како во песнава - Should I stay or should I go :D

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Шопинг, сонце 8)
    И фурај подобро од тоа амин.:sun:

Candid, deskarada, Yowannty and 5 others like this.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Останав без зборови. :clap::clap::clap:

10. neimenuvana

neimenuvana Нов член

Ова навистина треба да се каже. Колку многу луѓе се зависни од тоа, па и јас бев ептен (и сеуште сум по малку) зависна од лајковите на фејсбук. Секако кога ќе видиш огромен број кај некој, а кај тебе е само двоцифрен, чувствуваш удар. Но тоа не е реално. Сега знам дека и два лајка да имам, тие ќе бидат вистински. На некој навистина му се допаднало тоа. И практикувам да не ставам лајкови ако нешто длабоко во себе знам дека не ми се допаѓа. Дури ни на најдобри другарки :)
    Сега откога сум член тука гледам добивам доста 'ми се допаѓа', но не дозволувам моето мислење да зависи од тоа дали мислењето ќе им се допане на другите.

theowndemon, Avokado and buba4e89 like this.
  11. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Minuta molk za site onie koi ne ubeduvaat kolku uspeshni i realizirani karieri imaat, a zhivotot im pominuva na socijalnite mrezhi vo razglabanje i razdrobuvanje sitnici.
    :|

Slava im.
    za slava pekaat oni, konechno neshto za niv

Obichno koga kje ti se sluchat rabotite koi dolgo gi ochekuvash i posakuvash celiot entuzijazam ti e vekje iscrpen, pa gi primash poladnokrvno od bilo shto. E u takva faza sum momentalno. Ali kje pomine :) Narednive meseci mnogu raboti kje mi se promenat vo zhivotot za da ostanam apatichna i ramnodushna.

buba4e89 and neimenuvana like this.
  12. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Sakam zivotni. Mnogu,navistina. Ama kuce vo restotan,ne,nikako. Prekrasno mesto,prevkusna hrana,odevme cesto ama posledniot pat koga pustija da sedne covek so kuce do nasata masa i pocna da se rastresuva,ljubezno ja otkazavme porackata i si izlegovme. Im kazav i zosto. Se ponudija da ni ja smenat masata,ama im kazav deka nemam namera poveke da jadam tamu.

13. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Го знаете она чувство кога ќе сретнете човек и едноставно во истата секунда знаете дека тоа е тоа?

Многу ми е мило кога ќе се сплотам вака на ваков начин, и , секако ќе ја негувам и одржува врската жива, позитивна и конструктивна.

Епа токму неа ја сретнав пред една година. Сите околу мене ја гледаа со ненормално силна доза скептицизам. Љубезност и зборување зад грб.
    Јас лично, немав никакви очекувања. Едноставно се случи. Ја запознав, и се заљубивме една во друга. Таа не ми е роднина, таа ми е пријател.

Пријател каков што отсекогаш сум посакувала. Пријател што ме разбира. Силна жена што знае да те утеши и да ти даде елан каков што не би можеле да претпоставите дека некогаш воопшто може да го имате.

Комуникациите ни се остваруваа на подолги временски периоди, но секој миг поминат со неа ми беше доволен, а истовремено и се чувствував незаситно. Сакав да ја имам покрај себе, се повеќе и повеќе.

И ден денес, кога нашата блискост е издигната на високо ниво, можам слободно да кажам дека ја сакам.

Јас сум богата. Имам добри родители и семејство и имам вредни пријатели.

Но, имам и непријатели. Хејтери. Завидливи луѓе. И сум уште побогата со нив.
    Јас имам луѓе околу себе, а тоа говори и повеќе од потребното. Тие ме прават посакувана, почитувана и успешна.

14. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Добро бе народе имате слушнато за КОДЕКС НА ОБЛЕКУВАЊЕ?
    Сфаќате дека ова важи и за факултетот како образовна институција?

Не е срамота по хеланки да одиш на факултет? И да ти се проѕират гаќите?
    И однапред да ти се познава кај шо ти се пикнати во ........
    Или тренерки ко на фудбал да одиме.
    Некни една на штикли 15ки свечени со пулејќи се прекршваше низ цел факултет....
    Цицките изваени, корсети носат, јадранки имам видено, куси пантолони...

Само мене бе ми е срам да одам ко сељанка на факултет?
    Толку е тешко едни фармерки и една блуза да клајш....

Обобоооо шо нема бе лелееее...
    Луѓе најдобронамерно ако случајно се пронајдите.
    Како идни образовани интелектуалци, во мојот случај па економисти шо треба постојано да се средени и деловно облечени на работното место, дај малце обрнувајте поќе внимание шо носите на факултет.
    Па за петок сабота ако сакате голи по тангите излезете.

15. christinnn

christinnn Форумски идол

Не е целта во тоа да се наспиеш, туку да се навикнеш да живееш ненаспан.
    Добро утро/вечер луѓенца.:rofl:

16. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Понекогаш не постои нешто што ќе те расположи како добра песна.

17. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Постои.

Пица! :D

18. Luna91

Luna91 Популарен член

Иако се случи пред неколку денови, од обврски не стигнав дa споделам со вас.
    11104179_744310995688652_1285630502_n.jpg

Повелете на честење :D:inlove:
    chocolate-marcaux-photographerschoicerf-getty.jpg

19. IronLady

IronLady Форумски идол

+ чоколадна торта :inlove: и винце успат :rofl:

20. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Ќе пишев винце ама ај реков, да не звучам ептен алкохоличарски. :rofl: