Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. ninja35

ninja35 Форумски идол

А дојде Водици, не можам а да не се сетам на Отец Драги пред неколку години....
    Лаптопот нека биде ви вашите срца и мисли...АМИН
    :rofl::rofl:

2. kjukli

kjukli Форумски идол

Толку сме си погодени што дури и во исто време се разболуваме. :lol:
    Стискам палци и на двајцата утре да ни биде подобро, да го изгушкам. :inlove:

Victorian, Rama, vitamina and 22 others like this.
  3. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Rama, vitamina, Viktorijaaa5 and 4 others like this.
  4. kala21

kala21 Популарен член

Баш така. 12508713_10156433279850284_1951547625600466286_n.jpg

anina, eliesaab, Libera and 23 others like this.
  5. Lella

Lella Форумски идол

nepismeniste.jpg

Не само што сте глупи, неписмени сте.
    Морав.

anina, eliesaab, theowndemon and 32 others like this.
  6. babyblond

babyblond Популарен член

Не постам, одам во црква кога навистина сакам и имам потреба да одам. Кога одам в црква одам како дама не се наведнувам до подот кога се прекрстувам. Верник сум верувам во Господ во Христијанството, во Воскресението на Исус Христос,во Библијата, ама не го експонирам тоа на социјалните мрежи.

Во ред е човек да е религиозен ама тоа си е за него за дома. Религијата е приватна работа, како платата и сексуалната определеност. Многу вредности и норми на културно однесување се изместени во последниве 10 години. Долговите ќе се вратат за век, два... НО, вредностите никогаш изместени се како никогаш досега. Тамам ги култивираа и образоваа и ги научија на правилно однесување во Југослвија, селаните од после Втора светска војна оваа власт ни донесе нови. Најлошо е што нивното однесување сега зема толкав замав што тоа станува стандардно нормално однесување. И тоа највеќе излегува на виделина на празници.

Тие толку религиозни луѓе што се клањаат до земја кога се крстат по црквите прават карневали за Василица на кои малтретираат животни. Тие истите се пијанат и прават тепачки и нереди на празници. Тие истите на Водици не знат како да се треснат од земја пред да скокаат по крстот па си играат мајтап со религијата, со попот, со водата. Јас што не сум религиозна знам дека водата додека не е крстот во неа не е осветена и нема смисла да се допира и прска со неа. Исто така што е тоа дивјачко тепање и прскање. Таму можеби има луѓе кои само сакаат да се искапат за здравје, да си наполнат од крстената вода. Во Русија се продупчува мразот, се крштева водата и кој сака под надзор ради безберносни причини, може да се искапи за здравје на раат. Ете и русите се православни христијани огледајте се малку и на нив.

Имало многу атеисти... Да има најголем дел од тие луѓе се христијани, крстени во црква и веруваат во нешто семоќно како Господ, но не сакаат да го слушаат Владиката како зборува против политички партии, абортус, хомосексуалност, а истиот тој поп венчава бремени жени, за време на пости на пример.

Жените морам да ги спомнам, црквата не е пазар, за вие да си оговарате комшивките! В црква не се оди со минич и разголени гради и рамена.За мажите важи истото и не се стои со рацете на задникот. В црква се оди да се ислуша литургијата, да се научи нешто, да се помолиш. Да си ја олесниш душата.

Целта на постов ми е дајте освестете се луѓе! Верувајте си, почитувајте ја верата,славете си празници, почитувајте си обичаи, молете се кога ви е тешко да ви олесни, одете в црква поседете таму препуштете се на Божјиот мир, одморете се од секојдневието, ама правете го тоа со достоинство и културно, 21ви век е.

eliesaab, Victorian, kjukli and 12 others like this.
  7. Adina

Adina Популарен член

Sekoj zbor ima svoja posledica. Sekoja tishina, istotaka...

anina, Rama, hermosa and 11 others like this.
  8. kolovoz

kolovoz Популарен член

Добро вие што сте го фатиле крстот по незнам кој пат веќе и повторно го правите тоа, ви недостасува чувство за осет или што е работата?Мислам разбирам јас да сакате да влезете во водата за здравје ама повторно да се тепате по крстот е лудост или подобро речено лакомост. Да не се разбереме погрешно јас ниту сум скокала ниту пак ќе скокам. Само жал ми е за останатите кои дошле таму.

anina, eliesaab, theowndemon and 12 others like this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Данас сам луда.... :drunk:
    Нз шо ми е....
    Лудило ме фаќа....
    Наеднаш сите ги сакам, ех велам ако го начекам симпатијата одма ќе му се насмеам ќе му направам муабет. Имам толкав налив на енергија не сте свесни..
    Се' само објаснувам со рацете, почнувам да филозофирам. Сакам да бидам главна.... Сакам внимание, некој само МЕНЕ да ми обрнува, да ме следи што зборувам, да ме ислуша, да ми се насмевнува, да ме гушка, да ми се умилкува
    ПМС-у драг, добредојде :)

hermosa and deskarada like this.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Jaнуaри и Февруaри ми се нajдолгите двa месеци во целa годинa. Никaко дa поминaт :drunk:

11. ccca

ccca Популарен член

кога ќе ти се јават само од огласот за чистач
    (после специјализирање у една област 10 години)

anina, Victorian, vitamina and 29 others like this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Догодина некое женско нека рипа по крстот, така нема да има жалење дека за исти личности го фаќаат крстот секоја година.
    Инаку, од ко ќе научиш ќе си ја смириш душата и може да се релаксираш со кафенце, па повелете.

13. deskarada

deskarada Форумски идол

Тоо Македонија, многу се гордеам и се радувам, за 10секунди гол и одиме понатаму.
    Обожавам ракомет :D

14. Marossa

Marossa Популарен член

Нашава репрезентација кога игра по некои европски,светски манифестации,обавезно се гледа под стрес..
    Срцеви удари,преку ден :D

Ааа да..имам нова симпатија,срцето Дејан Манасков :inlove::lol:

Rama, Црвче, ph.orhideja and 2 others like this.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

image.jpeg

Не умреа на фејсбук со она биди како овој,биди како оној ама ова е врвот :D

16. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Едвај чекам да помине испитнава.
    Не,грешка.

ЕДВАЈ ЧЕКАМ ДА ПОМИНЕ ИСПИТНАВААА!!!

17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

I want to put a red dress on, my black leather high heels and go dancing.
    Секогаш на сред сесија има денови кога ми доаѓа да си слушам вакви некои предобри песни и да си се смешкам зошто си излегов со некој пред не знам колку години, или месеци и да си евоцирам спомени и така си се смеам гласно, се додека не заврши песната. Денес ми е таков ден, само што си се потсетив на the best date of my life... шо ми е бе ? (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

18. Adina

Adina Популарен член

Ponekogas so nedeli me nemat vo temava, a denes ova mi e vtor pat... Izlegov do prodavnica, go sretnav posle tolku vreme. Istiot tazen pogled, istata frizura, istiot stav, istata cista nasmevka. Mi rece :
    - Ubavo sto te sretnav, nokjva e tolku ladna, ahh be pa normalno zima e, morat da e ladno, Boze sto li zborvam? ! Nego dobra si mi?? Cestitki, ke imate bebe a? Bremenosta te razubavela, ustvari lazam, ti sekogas si ubava..
    Mu velam :
    -Ne treskaj gluposti, me sramis. Dobra sum, izlegov da kupam nesto.
    Mi veli :
    -Ako dobro te poznavam znam sto baras, dozvoli mi da te castam.
    Ne izdrzav, mu dozvoliv.. Ete dobiv kup cokoladi..
    -Bozee, kolku dobro me poznavat..
    Na zaminuvanje mi vikna :
    -Ke dozvolis li decata da ni se druzat??
    Samo klimnav so glavata, a dvajcata znaeme deka ne e mozno.. Zosto moeto omileno ime go dade na kjerkati?? Zosto se pogresno napravi?? Zosto sega me gledas so takov pogled?? Ne si srekjen, znam I bez da kazis, ama nemoj da probas mene da me obvinis, jasno e ko den koj bese kriv, zosto ne uspeavme... Veke ne e ni bitno, ti blagodaram za cokoladite, tocno pogodi koi gi sakam.. :D
    Dojdov doma, mu kazav na svrsenikot koj mi gi kupi, eve dvajcata si jadime od cokoladite na bivsiot.. :D Ironija ili sto I da e, zivote kucka si! Imajte prijatna vecer!

Sesil, eliesaab, GirlRose and 38 others like this.
  19. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Nemozam bre luge. Nemozam da izdrzam.
    Dusava me boli, a mi se place li mi se place.
    Sto ke postigne zivotov so olkavo povreduvanje na nasite dusi?!

Goram, goram megju dva ogna.

Kako li ke soberam sila da go ispratam povtorno sam.?!
    A isto taka od kaj da najdam hrabrost I sila pod vakvi okolnosti I jas da zaminam so nego.?!
    Ic nee vreme za toa.

Last edited: Jan 19, 2016
    hermosa, vitamina, SV1911 and 9 others like this.
  20. Ingvild

Ingvild Популарен член

Оскарот за комплицирање на сопствениот живот оди во рацете на Ингвилд.

Браво глупачо, ова и да сакаше не можеше подобро да го изведеш! (facepalm):clap:

Rama, deskarada, Umbrella22 and 2 others like this.