Се моли комшијата да не пржи повеќе свинско месо на балкончето негово,оти сите алишта ми ги парфмеризира на свиња.Облекувам од тоа алиштата и мирисам како Гица...и се чувствувам како во свинска кожа.
Благо го прави таа, по 4 лажици става дури шеќер. Еве @natemila ми е сведок. И викам стаи една и таа го за инат по 3 ќе стави. Ама ако после барем благо не ми се гнете. Последно со ми рече ставала лимон во кафе за глава помагало, си реков да пробам дома, така со шеќер не било лошо море. Срцка е.
Луѓето го слушаат тоа што сакаат да го слушнат. Зборовите ги џвакаат и голтаат по рецепт со додаден зачин и си создаваат вкус со трул мирис. И доброто и лошото остануваат во калемот на меморијата како вечни ривали во натпреварот за опстанок Ако треба некој да ве запомни по нешто, нека биде тоа грандиозно.
Poradi toa sho ima epten rabota denovive, odlucivme vo dva tima da rabotime kako bi ni bilo pozabavno I se nadevame na pobrzo rabotenje. Glavniot na mojot tim e sekako toj . Taka ispadna de, slucajno Daj Boze da pobedime pa da go izguskam od srekja, kao demek nesvesno I nesakajki
Само што се вратив од настан, размена на книги. Ми се бендиса оваа http://www.mojakniga.com.mk/index.p...&flypage=flypage.tpl&product_id=274&Itemid=92 И ја земав и седнав на маса, Се доближува еден тип и ми вика остави ја книгата, оваа книга е против верата. Брат ми е монах у Свети Јован Бигорски, он ми кажа да не ја читам. Си викам не е ни време ни место да се расправам со будалава за моите верувања и му викам остави ја книгата меѓу другите ќе одберам друга. После едно пола саат ги разгледувам останатите книги и го глеам типот се збогува и си замина со женска му, а од сите 50-60 книги само таа фалеше. Гарант он ја има земено. A и женска му 5 пати се вртеше околу масата со книги и ми нудеше други книги, земи ја ова, земи ја онаа. Па кажи ако ти беше толку битна ќе ти ја дадев, ја ќутам да не сум се расправал за цркви и богови.
Јака финта, гарант си помислил - Овој којзнае колкав верник е. А може и вистина зборел, не џабе рекле - Забранетото овошје е најслатко.
Sdk aj be luge olabavete na fb so miljarda sliki od decata. I ja imam dete ama pa ova preterano e. Uste da stavat slika so opis prdnaaaa
Колку прекрасен ден. Ова е се тоа што посакувам,сето она за што сонувам. Ох, колку би било прекрасно да потрае.. За жал од утре се враќам на старо,повторно исто место,исти луѓе и стари навики. Зстворена во 4 ѕида со слушалките на уши и потоната во мојот свет,препуштена на своите мислите.
Сакам да кажам дека денес е точно година дена откако го отворив блогот. Напредував и растев заедно со сите вас и за тоа ви благодарам. Секоја статија е и ваша заслуга, благодарение на вашите прашања, поддршка, внимание и интерес. Ви благодарам од срце и секако продолжуваме понатаму!!! Ве гушкам.
Сакам да кажам дека во петок уствари ми била третата годишнина овде на форумот. (најдолга ми е врската со форумов, знам ) 1095 дена, толку многу пријатни и забавни личности, толку среќни и тажни моменти споделени. Толку многу насмевки, толку многу карања и толку многу нови познаства. Фалења, слави и родендени споделени среќни и интересни дешавки од секојдневието. Толку многу раѓања и свадби, исто толку и разводи и умирачки за жал. Имајте добра ноќ, јас нешто изморено се чуствувам за да ве дружам до касно
Стигнав и да си разменвам рецепти со идната свекрва Ми беше срам да ја прашам за рецепт за благото шо го напрај а дм вика вервај ме ќе се прерадва ако побараш Ох ох уште утре ќе си го напрам благото
За тебе е стапот Кукле. Ај седи си мирна. После три неделна тортура со учења на се и сешто, полагања и нервози, конечно се опуштив. Се забавував толку многу, одмана вака не сум сум си поминала. Малку и ме поднапија, па се разбудив сабајле, односно попладнево со главоболка. Не пиев многу бе, три чашки, ама и тоа беше доволно. Танцував едно добри четири саати. Па денес не си ги чувствувам нозете. Ама сепак ќе одам пак да танцувам. Ми фалеше вчера, а ни денес нема да ме дружи. Убава вечер друштво, одам јас на party.