Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Petra777

Petra777 Популарен член

СДК не ми се верува дека и овде има луѓе кои истураат негативности , се им смета, се расправаат ,вреѓаат, се нешто им боде очи и сл... Добро бе , имате ли вие живот надвор од овој виртуелен или сте социопати зашо ве одбегнуваат во реален ? Се зачленив да се смеам, а не да цитирам и плукам на нешто што некого го прави среќен или смета дека е у право и сл ... Не ви се замарам ,само се чудам на паметот и никогаш не сакам да личам на некој од вас ! (Ќе си се пронајдете ,знам)

Crna Dama and Winter Lady like this.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Долго ми е мека и нежна онаа источна димензија на медитирањето и молитвата.
    На мирот, на нирваната.

Си одржувам ментална хигиена, ко на исток си живеам. Онаму каде што се живее спокојно денот, се пие чај, се слуша хинду музика и не ти е гајле дали немаш дечко, ниту дали во домот прокиснало или е студено. Битно да е чисто, издиплено, средено.
    Абе активна мрзеливост ти е тоа.
    Aли сепак ние сме од јужните култури, кај нас е се поисончано и поекстремно.

Па, ете ај од топлата нотка да си кажувам, работи шо прилегаат за овде, негде, другде,

Убаво е кога вие како креација сте допреле нечии мередијани, па константно фрчат понуди од спротивниот пол. Де за кафе, де за врска, де не знаат ни за што .
    Повеќето имаат духовен, ментален абортус од големиот замор на душата, налеттттт.....
    Мх, неќам такви, беги, беги таму.
    Едно такво пријателче ко да се издвои од толпата, се согласив ама не дадов чесен пионерски збор!.
    Какво секси маче, ме збунува тоа што на прва се разџитка со ѕвездена прашина, ко на закачалка.
    Нека тече, дозволувам промена во животната ми лабораторија!
    Или ќе ми биде аџилак на душата, Тибет и симбиоза или...или уште една космичка лекција.!
    А мојата космичка чаша одамна е прелиена, прифаќам само нежна, по малку дива, мирна и како со коњски галоп незауздана љубов. Слободна.
    Ќе си пеам после Ако ја укинат слободната љубов, за првиот бакнеж танананана...

Lella, Jordanovska-K, kjukli and 7 others like this.
  3. bombona23

bombona23 Популарен член

Една позитивна мисла не може да ти смени ништо, ама повеќе прават чуда!

hermosa, Lella, eliesaab and 8 others like this.
  4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Убавото лице ќе остари...
    Прекрасното тело ќе се промени...
    Но, добрата жена засекогаш ќе остане добра...

hermosa, deskarada, Rama and 7 others like this.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

@Priroden наносонди, не нанопроби. :angel: Извини, посилно беше од мене. :$

6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Парите се отепувачка!

7. Среќа

Среќа Популарен член

СДК дека има една реченица што секогаш ја повторувам кога не ми е денот, а таа е: Подобро да паднеш во депресија отколку во септичка јама.

zhap4e, Rama, kjukli and 2 others like this.
  8. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Животот колку шо е тежок и суров е убав и единствен...кога сите бродови ти потонале кога имаш милион причини за тага,сепак можеш да најдеш 1 причина за да си среќен/а

hermosa, Rama, Serafima and 4 others like this.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Ги обожавам ваквите моменти на дружба и собир на драги личости изгубени и заталкани од минатото пред нашите бракови и расталканост низ светот..
    Едвај чекам да зготвам и поставам пријатна софра и да се собереме сите загубени души на едно место. Да се насмееме, нашалиме и поприкамеме кој до каде стигнал низ животот.

Фунционалноста на светот ни стигна до тоа дереџе да секој живее некаде далеку во свој свет полн со разно безобразни обврски само за себе и своето тесно опкружување - фамилија.
    Никој никогаш не се запражува како и со кого живеел и делел животни вредности пред новата етапа од нашите животи.

Јес да секој преминува во најразлични животни етапи и живее според свој терк, си гледа за себе си и за децата, но, барем една дружба, еден ручек, едно кафе и еден собир со луѓето со кој што си делел се во минатото не е никогаш на одмет.

Знам како е човек кога доаѓа во сосема различна и нова средина, не ти е арно бе, се чуствуваш како туѓинец среде шпанско село.. ако немаш еден човек да те побара, да ти посака добредојде, да те насмее никој и ништо си. Пропатена и искусена од таквиот свет како што останатите не дозволија таква непочит и некултура никогаш нема да дозволам ни јас, ќе пречекам, ќе нагостам, ќе се дружам.

Човек си, наш си.. ако не дадеш подршка што си?!

Lella, CrazyOne, deskarada and 21 others like this.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Еден асален ден да сум дома и не ми се седи.

11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

И читам Шерил Фернандез Версини, и си викам сега пак која е таа, а оно да ти била Шерил Кол, сега со своето си оригинално презиме :D
    Инаку, @Среќа депресијата е како да си паднал таму, но си останал подолго време. Така да, не е ништо подобра :D

12. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Ако доживеам 25та споменик ќе си направам сама на себе.

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Дечки кој е за претстава у недела?
    М? :D

14. Serafima

Serafima Форумски идол

Има една поука која сум ја прочитала во минатото, а мислам дека како денес да беше. Толку е моќна.
    ... Биди сонце за сите....
    Колку само длабочина се крие во овие зборови. Навидум прости зборови, а толку силни.
    Научив...
    Деновите одминуваат и одминуваат. Ако сега не му кажеш на човек колку го сакаш и колку ти значи, можеби наредниот миг нема ни да го можеш тоа.
    Затоа покажете им на оние кои ви значат колку ги сакате. Не постои поголема радост од таа. Да дојде некој и да ви рече... те сакам....
    Бесценето!

hermosa, galapce, vitamina and 28 others like this.
  15. presiosaP

presiosaP Популарен член

Нема полошо од тоа да бидеш духовно празен.

hermosa, galapce, vitamina and 11 others like this.
  16. R.o.s.e

R.o.s.e Активен член

Не сакам да ширам негативна енергија. Ама не можам а да не напишам тука.
    Ок, да, не требаше да се регистрирам на форумов, моите мислења се погрешни, вие сте во право (иако воопшто не ми ја знаете приказната ама нема врска).
    Ок, не пишувам повеќе бидејќи нели јас грешам. Ве оставам вие што сте во право да продолжите да си пишувате на форумов. Од мене толку...

17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Денешниов ден максимално искористен.Со синко си се прошетавме малце на сонцето,убаво ни дојде.
    Инаку периодов ми е така досаден,некако овој месец многу долг ми се учини.Се едни исти работи се случуваат.едвај чекам да си дојде мм,веќе месец ипол како сме сами.....
    Понекогаш однемувам сила,воља за ништо...
    Ќе помине,период е најверојатно...

18. toogood

toogood Популарен член

Sakam da otvoram forum i da procitam nesto kvalitetno.
    Temive gi prelistuvam i toa pa toa, se na nekoj nesto ne mu e pravo, mrci/frci, se zamoriv.
    Da bi mozele i vo temana mojte nokti i tamu bi promrcile.
    Dosadno e da cita covek raboti koj veke po 1000 pati se postirani i nigde, nikade progres.
    Celta e da procitas nesto progresivno, nesto da naucis denes (bare taka jas sakam, sekoj den da ucam nesto bez razlika dali e toa za sminkanje ili gotvenje, procitana kniga...), a ne da go gubam vremeto.
    Kako i na se dadov sansa, gledam nema progres vo znaenje, treba da si zaminam oti preminuva vo drenaza.
    Duri ni temana momentalno citam nema progres. Odvaj tri posta da procitas za cela nedela.
    Nekogas mozda imase sto da se procita vo moda, kulinarstvo....
    Dojdoa nekoj sto unistija sve.
    Nekoj duri nemaat oset, sekoj vtor post e nivni, vo site oblasti sve znaat.
    Dodeka ima lizog*aci, vakvite ke cvetaat.
    Malku so dostoinstvo luge.

galapce and Rama like this.
  19. happygirl

happygirl Форумски идол

Последнава година мислам дека едвај преживувам, не живеам...
    Чувствувам таква тежина во градиве, што на моменти не можам да дишам, и се гушам.
    Не сакам никој да загрижувам со моите проблеми и маки и само си собирам во себе.
    Само се чудам кој ден ќе биде кога ќе пукнам.

20. crimson

crimson Форумски идол

image.jpeg Она кога Сара си цеди сок.

Не знам јас за малку.