Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. anichka94

anichka94 Популарен член

story of my life.
    Секој пат кога ќе ме прашаа,аничке колку си згодна,па како ослабе ?
    Јас со погледот во земја...
    Ама па за поубаво тело од ова сега,не можам ни да сонувам,тагата имала и добра страна :D

2. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

3. Petra777

Petra777 Популарен член

Она кога некоја мочла вчера зела возачка ,па ќе те гази на паркинг ,па уште и се буни и ќе се тепа глупердата. (facepalm) Среќа знам да се воздржам ,ама втор пат недај Боже да ми налета. :punch:
    Не е секој за кола , не!

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Не знам што да кажам. Т.е. знам ама тешко ми е да се изразам. Вака ми е секогаш кога во мене владее бура. Стојам на темава и пишувам и бришам.
    Денес не смеев да дозволам да ни се сретнат погледите и не смеев да дозволам да се најдеме на исто место. Но кој успеал мене да ми го најде крајот? Одам со глава во ѕид и се појако се удирам.
    Потоа падна договор за средба со две пријателки. Ми рекоа дека не ме препознаваат веќе. Самата се оддалечив и од нив и немам право да се жалам. Сама уништувам се што ќе допрам, се што ми значи во животов.

theowndemon, IronLady and Rama like this.
  5. Среќа

Среќа Популарен член

Некои луѓе едноставно се глупи и колку и да се трудиш не бива. Само насмевни им се и нека одат друг да замараат.

Rama and zhap4e like this.
  6. vichy

vichy Истакнат член

Denes mi kazuva taa za paricnata kazna sto ne e mala suma,a veke ja plativ,ne deka sakav,ne deka me prasa nekoj,ete taka od sto nekoj si mozel, no ne poveke. I velam mislis li deka mi e griza za parite? Parite se pecalat i trosat i pak si odat i doagaat a zarem mozat da mi go kupat spokojot na dusata sto sega si go imam a da prodolzev so seto izmacuvanje bez probelm ovaa kazna ke go napravese vo tezok nespokoj bidejki e nezasluzena,nepravedna. No vprocem neli e se taka vo zivotot nepravedno? No ete ne mi e gajle i za toa. Si go gledam toa sto dusata mi go saka-SPOKOJOT i za sekunda zivotot,mojot dom,moite misli,moite zelbi se ispolneti so BESCENET,SO PARI NEKUPUVACKI SPOKOJ.:angel:

Winter Lady likes this.
  7. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Страшно се нервирам кога не ме слуша. :^)
    Си го губи времето со сељаци а може многу многу повеќе.
    Наместо да најде некој шо ќе ја гледа ко вода на дланка, она запнала по сељак шо више женска има.
    Уште ми доаѓа со коментари „Ама леле многу е паметен, многу размислува.“
    А мори сељанко, од глуп чоек не можеш да очекуваш да оди со две у исто време, секако дека е паметен. |(
    Ама оди па докажи и дека е за повеќе и подобро.
    (facepalm)

8. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... доста ми е од филозофии за живот!
    Праксата е многу посурова од "фината и розе" теорија.

Калимеро says : Нема правда.

Mama25, Allure, Giovanna and 14 others like this.
  9. Madam-A

Madam-A Популарен член

Ај некa врне. Кoгa веќе немaм време зa ништo, бaрем некa врне. Некaкo пoбaвнo ми пoминувa времетo кoгa врне, пa бaрем ќе си направам некaквa си илузијa декa ќе имaм време зa се штo сaкaм. А дa бидам искренa, тoa штo нaјмнoгу ме умoрувa е фaктoт штo пo цел ден сум сo нaрoд и мнoгу мaлку си јa слушaм мoјaтa тишина. Е сaмo тoa ми фaли. Јaс, сaмa, вo тишинa.

П.с.
    Се oсеќaше твoјaтa винa, (aмa не сaкaв дa гo спoмнaм), нaјмнoгу зaтoa и ти пишав. Немa пoтребa дa се oсеќaш тaкa. Ти сo тoa штo рaбoтиш уште пoвеќе му oддaвaш љубoв нa мaлoтo. И тoa е зa пoздрaв. Oд секогаш сум преферирaлa мaјки кoи рaбoтaт спрoти oние кoи дoбрoвoлнo бирaaт дa бидaт дoмaќинки. Не е битнo дaли ти гo пресoблекувaш, туку тoa штo нa пример ти си му oвoзмoжилa aлиштa, a ете и некoј пoвременo дa гo припaзи. Не се тревoжи. Нa крaјoт нa денoт, пaк тебе нaјвише ќе те сaкa ;) a сo тек нa време и ќе ти биде блaгoдaрнo штo ти си рaбoтелa зa негo дa му oвoзмoжиш пoдoбрa иднинa, нaместo сaмo дa му мешaш кaшички ;)

Дoбрa нoќ.
    М, :makeup:

10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Утре е петок. Ако тоа не е доволна причина да сум расположена, не знам што е. :D

Rirri, theowndemon and Someonespecial like this.
  11. crazylady

crazylady Форумски идол

Никогаш не ја барај среќата на истото место каде што еднаш веќе си ја загубил...

Добра ноќ :l::l::l:

12. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Хаха, многу смешно мајко природа, јаболката и компирите може да ги има низ цела година а на јагодите и црешите дур да видиш им поминала сезоната|(

п.с. Некои луѓе си мислат дека светот е нивен па се дрзнуваат да забрануваат нешта:devil:

Good night :dance:

Mama25, kjukli, Summerlover and 2 others like this.
  13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

„Кога нешто силно посакуваш, целиот универзум ќе скова заговор за да ти ги отвори патиштата кон успехот.”

Коељо, го*на да јадеш!! Мојов универзум кова заговор да ме заебе на секој можен начин!! Еден неуспех некако ќе го поднесеш, вториот ќе те разочара, а третиот ќе те дотолчи до крај! Кога ќе ти се соберат неколку работи наеднаш, ти доаѓа да си ја пуштиш душичката и да си се исплачеш, зашто ништо друго не ти преостанува... Патем, како татко ми ни соопштува дека ќе прави операција - парадира низ соба со нови пижами и не' прашува мене и сестра ми дали ни се свиѓаат. Мајка ми за во болница му ги купила. И тука те мава гром од ведро небо, ние две сериозни и подисплашени, он и мајка ми си тераат мајтап као ништо страшно не е, уживајте. Тоа беше капак на се' и простете што овојпат не сум толку позитивна и поетична, ама нека се гони се' у бестрага!!!

14. vichy

vichy Истакнат член

Koga zivotot mava od zemja saka da ti kaze pravis gresni potezi koi ako prodolzis da gi pravis potoa ne samo sto ke te boli moze i poloso da isadne. Roditelite ti se super. Ke bide se vo red so covekot sto te sozdal. Bidete ispoleneti so ubavi cuvstva. Tvoite roditeli se prekrasni licnosti bidi blagodarna sto gi imas. I trgni ja ogorcenosta i besot od sebe ostavi da iscezne grizata za idninata zivej go momentot vo segasnosta. Zarem ne li bea pizamite ubavi? Tatko ti na krajot na kraistata toa sakase da go cue, neli?

zhap4e and AnaKarenina like this.
  15. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Понекогаш можеш да бидеш поголем пријател со животните, отколку со луѓето...:lol::lol::lol:

kjukli, lovemme, Rama and 9 others like this.
  16. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Најскапоценото нешто на светот е да сакаш и да бидиш сакан (во било која смисла,дали од другарки,родители,дечко,роднини,милениче) се друго е пролазно!
    Затоа даги мои членови и членки САКАЈТЕ И БИДЕТЕ САКАНИ!:l:

Rama, macka91, buba4e89 and 3 others like this.
  17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

@vichy некако се уморувам од тоа постојано да барам светли точки во секоја ситуација и да си се тешам дека може да биде и полошо. Може де и скраја да е, ама па може и малку повеќе убави работи во животов. Ми тежат густи облаци врз глава, е може и дожд да истури, ама може и малку сонце да ме огрее.
    Добри беа пижамите, ама еден број помали :) Ќе ги смени мајка ми утре ;)

18. vichy

vichy Истакнат член

Toa e falinkata na del od denesnite luge-opsednatosta so nadvoresnosta namesto vronuvanjeto vo vnatresnosta. Nekoj pametnjakovic kazal deka vnatresnata ubavina zraci odnadvor znaci ako ti oslabe toa e dokaz deka ubavo ti e odvnatre a ne e taka...Taka da nema poenta toa pametnite sto rekle bidejki tie t.e. nekoi od niv ne znaat sto znaci od taga da ne se prepoznaes ni vo ogledalo, da si flais sam na sebe...Tazno a realno. Zarem tolku povazno e nadvoresnoto otkolku vnatresnoto? A moze bi e i taka bidejki od nadvor lesno se gleda-oci se samo potrebni a vnatre da vidis potesko e za toa treba razum i srce. A kolku denes uste ostanaa iskreni i so dobrina vo razumot i srceto?

anichka94 likes this.
  19. vichy

vichy Истакнат член

Ne mozes da se sprotistavuvas na prirodniot tek na zivotot. Na krajot mozese i ic da ne go pisuvame ova neli?
    Poentata mi e uzivaj vo migot bidejki toa sto denes go imas mozebi nema da e pred tebe ''utre'',dodusa koj li znae koga e ''utre'' i kakvi i so kogo ke ne doceka?

AnaKarenina likes this.
  20. kolovoz

kolovoz Популарен член

Изморена сум.Навистина сум изморена од се...Се чувствувам како билка. Секојдневно го живеам истото секојдневие. Безнадежно... А имав толку многу планови...

Last edited: Mar 4, 2016
    eliesaab, sparklie, ceca-1 and 11 others like this.