Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Колку повеќе трчаме по нешто. Толку повеќе тоа бега од нас.
    За простувањето, сам треба да си простиш поради себе. Да се испразни гневот што го држиш во себе.
    Овој период, сакам да научам повторно да бидам ЧОВЕК пред се.
    Пополека, но сигурно.
    Имајте убава вечер :*

Last edited: Mar 13, 2016
    Rama, H.VAGA, Crna Dama and 1 other person like this.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Животот е премногу краток за да правиш нешто што не ти се допаѓа !

Mama25, vitamina, IronLady and 16 others like this.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Важно е да продолжиш да сонуваш и кога се будиш!
    Оваа реченица одлучив да ми биде парола од денеска па натаму, од денот кога мајка ми после долга борба ме донела на свет и ми се радува сиве овие години. Здрава сум и жива, можам да размислувам што ќе правам после месец, два, три... Тоа е мојот капитал, друго се се постигнува!

IronLady, kjukli, Rama and 2 others like this.
  4. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Да е здрава и жива малата ! :inlove:

makgirl likes this.
  5. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Од господ барам само да ми прости мене,што не можам да им простам на некои луѓе за тоа што ми го направиле..Некои работи едноставно не се забораваат така лесно.
    Да,навистина животот е прекраток за да не си простуваме..Но подобро да не простам, отколку да “простам“ , да глумам дека ги сакам, и да им правам лице..Жалам што не сум таква личност, навистина..
    Им простувам само на оние кои знам дека ме сакаат, и некогаш ненамерно ме навредиле..Но на оние злобни луѓе кои со умисла гледаат да ти направат пакост, никогаш!

Rama and GirlLove like this.
  6. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Во Скопје дожд,капки по калдрмите и уште некоја стара фасада со пукнатини.
    И олуците што трокаат,навидум ноќни птици.
    Дождот се уште не се уморил.
    Здраво,
    ширам насмевки,посакувам вечна да сум,постара од чинарот.
    Тропам со чевлите во преселената библиотека,во зафрлената улица,со полици,минувам со прстите,избирам.
    Везам зборови ,сонувам сонови,ткаам приказни испишувам стихови.
    Писателот никогаш не го губи своето перо.
    Помеѓу трепките ми играат соништа посакувам вечни да се.
    Му раскажувам.Го љубам.Мојата душа е врзана за неговата.:)
    И тогаш кога после многу години кога животот ќе ниже денови,посакувам тука да си.

Дрвени полици,излитени корици,бескраен лавиринт од книги,врело црно кафе помеѓу прстите,затвори ги очите дозволи душата да избере.Секоја книга заклучи ја во длабочината на душата.
    Библиотека од дрво.
    Тропнете и вие на нејзините порти.

eliesaab, Mishela, Mama25 and 30 others like this.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Мразам изветреана кока кола, лажни луѓе, изглумени јога пози за фотографија(а толку се приметуваат) и млака љубов.

Згрижувам погрешно подарени книги.
    Да подариш книга треба интимно да го познаваш партнерот исто како кога подаруваш некому парфем. Ме утнуваат скроз... Секогаш. Он барем ми пишува негови, па има компромис. Не се ни обидува поинаку.

Боса му газам по ганглии и срцеви комори.
    Неделно мирисавме на омекнувач и ванила.

И забележав дека косата драстично брзо почна да ми белее. Од денес стој на глава ќе е редовна практика...не мислам да се фарбам.

joy1, Mama25, Lady Phoenix and 16 others like this.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Да можеше некој друг да прераскаже место мене... Но пак, треба да му прераскажам прво. :|
    Никако не си.

Last edited: Mar 14, 2016
    Lady Phoenix, JuLleE, Bridget and 2 others like this.
  9. Miss666

Miss666 Популарен член

Чудно како еден може толку да те распара, а потоа ни сто други да не можат да состават бар еден ебано мал дел..

joy1, eliesaab, Rama and 3 others like this.
  10. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Човечки е да се греши. Но, човечки е и да се простува.
    Добро... јас ќе грешам... вие простувајте!

Rama likes this.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Не знам зошто, во последно се чувствувам многу меланхолично. Не е во последно, е еден цел долг период на меланхолија. Дури е забележително. Особено е интересна комбинацијата кога сум под стрес овој период, толку е очигледно и разиграно, избрзано, стресно, вау. (waiting)
    Во последно ми годи друштвото на дечко ми, новото друштво на дечко ми (и тој, се разбира), два другари шо ги знам едвај две недели а редовно се наоѓаме во Арт, случајно, ние двајцата и тие двајцата. Интересни теми - се што ме интересира. Си викам, „со моите неможам да се разберам, а види со овие“ и ете пак ми опаѓа расположението зошто со тие со кои сум се дружела толку сега едноставно неможам зошто почнавме да сме некако различни со светлосни години. Не знам шо се смена. Последно зборуваа за игри кои не ги знам, во глобала не сфаќав ни што сакаат да кажам и само ми се врткаше во главата „Тарзан ...:rofl:
    Во слободно време си цртам, цртам зошто ме исполнува. Ме прај среќна, а знам дека барем во тие во мојата блиска околина - сум најлоша. Барем една рака луѓе можам да набројам кои можат да цртаат реалистично, убаво, а јас пробвам, пробвам и толку. Барем се шо знам е благодарение на нив. :f:
    Немам желба да одам на факултет, се шо е во врска со факултетот ми е како исфорсирано, а уште од сам почеток ни сакав тука, а веќе ко беше тука сакав да паузирам една година за да стажирам. 8-|
    Вчера дур гледав една партија дремнав два пати, а денес се ме боли. |-)
    Е ај добро утро. :hug:

12. referentka

referentka Moderator Staff Member

СДК дека најтешко на душата ми е кога нештото го правам со добра намера а ќе испадне наопаку.
    Се сетив на една случка која ме ремети со години и не сум ја кажала јавно...нема да можат да ме сфатат.

Син ми ми побара пари за патики
    Јас со една плата што попрво да купам.
    Со 1600 денари во џеб.
    Реков...за 1000 ке изиграм спортска и ке добијам 2000, па ке можам милото да го задоволам со едни ефтини од Битпазар.
    Ги изгубив парите на спортска
    Останав со 600.
    Па јас си знам како го поминав месецот.

Години поминаа, јас уште се нервирам во себе, бидејќи незнам од кого прошка да барам за ова дело

Кому ова да го кажам, кој ќе разбере ваква мајка.

А намерата ми беше добра...

joy1, eliesaab, Ketrin.Moon and 33 others like this.
  13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Se izvinuvam za latinicata.
    No nikoj sto dosol vo citalna ne e dolzen da slusa necie idiotsko smeenje i muabeti. Koja e poentata da dojdes vo citalna za ova?
    Kakva (ne)kultura treba da poseduvas za da go pravis ova?

eliesaab, Ketrin.Moon, Rama and 6 others like this.
  14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Nema potreba da te maci ovaa situacija. Sigurna sum deka mnogu majki minale niz taa borba.Se sto se pravi se pravi so dobra namera i za dobroto na decata. Ne si vinovna sto ne izleglo taka kako sto si imala namera.Jas porasnav so samohrana majka i poznati mi se tie borbi. I veruvaj,kako dete nikogas ne sum i zemala za zlo na majka mi ako vo nekoj moment ne mozela da ni udovoli.Decata ponekogas imaat mnogu poveke razbiranje,otkolku sto roditelite zamisluvaat.Ete taa slucka ti e samo pouka. Ne se maci so toa.:l:

joy1, eliesaab, Rama and 12 others like this.
  15. Mama25

Mama25 Популарен член

~После секој голем одрон во живитот, во нас се отвара еден нов внатрешен простор. Потребно е само да не истапиш толку брзо понатаму, да застанеш и да го воочиш тој простор.
    Кога ќе го забележиш, ќе сватиш дека веќе не си ист, дека си се променил.

joy1, eliesaab, poenta and 26 others like this.
  16. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Verujem u cuda...samo to!

12802878_1113491845348155_1431557602178090460_n.jpg

17. praski4e

praski4e Популарен член

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Уште колку ќе има завист од луѓево?
    "Колешке,дипломиравте,со колку,каде,кај кого"?
    Ич да не ти е гајле,гледај ти да си дочекаш мене не ме интересира.Ниту пак ќе те прашам.
    Дипломирав!

1slavjanka, Rama, Wahnsinn and 7 others like this.
  19. Libera

Libera Популарен член

По втор пат ми потенцира "Ти не си центарот на мојот свет". А не ми е јасно како тој сфатил дека јас сум вистинската за него, а јас треба да размислам дали ми одговарал. После овие реченици, богами и размислив.
    Му велам "Јас сакам и јас ќе бидам за некого цел свет". Ме гледа како премногу да сум се умислила. Или дека премногу барам.
    Мисли дека со голема леснотија завршувам долгогодишна врска. Или барем мисли дека тој може со четири во вис да ме чека да размислам дали ќе продолжам со него, а јас ќе кажам " Да, душо, совршен си. Човекот од моите сништа".
    Не ми е лесно, четиригодишна врска плус пријателство од три години е во прашање. Ама знам дека е правилна одлука. Можеби не беше вистинскиот за мене, но ќе биде за некоја друга. И најмногу на свет посакував покрај него да добијам старечки дамки. Го сакам и ќе продолжам. Нема да кажам дека заслужувам повеќе, ама заслужувам на крајот од денот некој да има желба да ме изгушка со цела сила. Да разговара со мене. Да ме смее, а и јас него. Да ми се јави само да ме чуе. Да нема смелост да заспие додека зборувам за нешто важно.
    И ќе го имам ова, зашто не планирам да се задоволам со нешто помалку. Верувам дека не се преголеми амбиции.
    636133c4ca2c43c2484d64a19a5b18f3.jpg

eliesaab, esperansa777, Rama and 39 others like this.
  20. Lella

Lella Форумски идол

Сакам да зборувам со некој потполен странец, од другата страна на светот, далеку од тука... И да кажам сè што ќе ми дојде, и нема да ми биде важно дали ќе ме слуша или не, сакам само да има фигура пред мене на која ќе можам да ѝ дрдорам...

Ова звучи меланхонично, но всушност, сакам некој да седи пред мене додека му се фалам и му објаснувам една скоро невозможна за решавање задача која пред малку ја решив. :party:

Доволно беше за математика натпреварот, сега се префрлувам на македонски. :hai:
    Хаштаг problems.

simonna.a, Rama, Mama25 and 17 others like this.