Ние конечно можеме да се пофалиме со името.Се мислевме помеѓу Антонија,Ана,Изабела.Но изборот испаднаа сосема друго желба на поголемите дадички и на поголемиот бато беше четвртата среќичка да се вика АЊА
Ми фали луксузот да се движам/возам со слушалките на уво. Да се повлечам сама во себе, во своите мисли, и да се исклучам од надворешниот свет.
Треба да престанам да кажувам, „да“, „важи“, „аха, нема проблем“, „договорено“ по телефон секој пат кога сум во гужва и само со душа чекам да спуштам. Пошто, кога ќе ти се прејават и ќе те потсетат дека денес во толку и толку саат си се согласил да направиш нешто, се видиш со некого ти иде прво себе да се задавиш, а потоа тој другиот. У три лепе...
Ministerot Todorov vcera ja poseti detskata bolnica Kozle.Naglasi deka e opremen delot za prestoj na bolnite od CF i deka nivnata nabavka na lekovi od godinava ja prezema Ministerstvoto za zdravstvo.. Zarem vie ministere lani ne go kazavte istoto?I sto imase od vaseto vetuvanje. Nisto! Kakvi lekarstva od vas da ocekuvame koga ni onie od koi im zavisi zivotot na bolnite ne mozete da gi nabavite pa gi kupuvame od stranstvo.Zarem ovoj mesec zemavme site inhalaciona terapija?Za drugata da ne pravime muabet ic. Zalno e sto ne kazavte zosto duri sega ispadnavte na tv,kazete deka sekojdnevno vi zvone zdruzenieto i se so molbi da go resite nasiot problem koj go vetivte i na tv izjavuvate deka se e vo najdobar red.Kazete deka ne mozevte da gi trpite pretisocite od pretsedatelkata na zdruzenieto Snezana Bojcin koja ne se plasi od vas i ispadna so objava deka ste eden golem lazgo.. No ajde ke videme dali ovoj pat ke si go odrzete vetuvanjeto sto go dadovte po 100 pat.. Direktorot na Kozle Zafirovski Gospod ke go kazni zaradi navredite sto cesto gi upatuva kon bolnite od CF i deka nie treba da sme zadovolni sto zemja kako Makedonija pravi se za nas i zivotniot vek na bolnite sega iznesuval 12 godini. Dali si ti normalen bre?Koj tebe ti ja dodeli taa titula za ti da odlucuvas kolku treba da ziveat bolnite vo MK i da se zadovolime so toa koga sekade vo svetot,pa i zemjite ovde na Balkanot kako Grcija,Srbija,Hrvatska,Turcija imaat podobro zdravstvo za bolnite od retki bolesti. Samo Bigarija a posle nea i Makedonija se vo najdolna stapka.. Vazno na televizijata na sitel i kanal5 se kazuva deka vo Makedonija se e rozovo,naseto zdravstvo cveta..iako instituciite ne ja znaat ni tocnata brojka na zaboleni,zasto "mnogu dobro" si ja vrsat svojata rabota.Dokolku ja znaea ke odgovorea do sega na prasanjata kolkav e brojot na zaboleni od CF vo zemjata.
Мила а ја видов вчера вестта и баш на тебе и синчето помислив. Не знаев дека лажат, баш ми е жал. Држ те се, друго не сум паметна да кажам.
Како што не може да очекувате дека обувките ќе останат чисти откако ќе поминете низ кал, така не ги подгревајте верувањата дека истите ќе останат чисти и кога нема кој да ги допре. Ќе го изгубат вистинскиот изглед кога најмалку очекувате колку и да се трудите да ги зачувате. Во нечистотијата тешко ќе забележите чиста дамка. Возвратените зборови тежат од прав и смет со неподнослива миризба на тешкотија...
Jas iskreno se nadevam deka ovoj pat ne lazat.Ni trebaat takvi prostorii vo mk,ni treba oprema. No znaes koga milion pati ke te izlazat do sega veke ne veruvas na nisto,sepak se nadevame..dokolku ni umre i nadezta nisto ne ni ostanuva poveke..
Аман нека ми дојде, да се намириме јас и сите околу мене. И касиерката во маркетот на која не и е јасно како еднаш купувам де кило јаболка, де чоколадо од пола кило. Ама сестре, никој не рече дека и мене ми е лесен животот. Па кога ќе и извадам картичка да и платам за некоја ситна сума од 150 денари, , се кладам дека ми се смеат отпосле, а јас немам банкомат во близина. Уште еден ред солзи, ред мрсули, ред чоколадо ден. Си седев и рандом си гличев, на што ми се сведе животот, каде ми отиде амбициозноста, (а јас работам со полна пареа, уште незавршена, на струка), оти не се борам за повеќе, ајде, да се избуткам напред, ете ми идат шанси (живо ме занима каде ќе завршам за десет години што толку ме јаде јанѕа) па ете, луѓето го шетаат светот, (јас гревната, немрдната од дома), па ете, ќе си отиде и ќе ме остави јас сама тука, ќе си гличам летото, па оти не ми посакува убав ден насабајле, за што станува два саати пред да оди на работа, па нема ништо да испадне од целиов циркуз, ајдееее... Па после ми свирна како тоа ќе се здебелам пак, па нејќам да бидам дебелаааа, таман пливав во фармерките, па ајде, чајче со ѓумбир, демек да се истанчам, а јас послаба во последниве пет години не сум била. Човекот успешно издржа два напада, сосе солзи, сосе мрсули, машки, како зрело ми ја спушти топката, во земја потонав... прокоментира само дека не ми било лесно што ете, сега ситуацијата со хормоните ми била таква, жал му било што сум минела низ такви работи. Сега страв ми е да зуцнам, одма ќе ме закопа пак, обично ја сум зрелата, стабилната и разумната, а сега се сврте кругот. Затоа тука се празнам, цела Фемина пати со мене, ама ако, вие ми ја знаете дијагнозата. А како што забележувате, си апнав сега, стасав до редот со чоколадо, се намирив, па си слушам весела музика и си пеам по дома. Стеј тјунд фор моур...
И нека се благословени мажите кои се сметаат недостојни за жената што ја љубат, мажите што не премолчуваат, не се откажуваат и мажите што љубовта со ситници ја покажуваат.....
Големината на човекот се гледа по неговото срце, а не по неговите пари. Никој нема да се восхитува на твојата добрина, туку на твојата кола. Жалнооо..
А добро вие не сте згрешиле во животот? Ете де, океј, јас сум напраила грешка и ќе се извинам за тоа..ама оние кои ми кажуваат дека не требало вака да напраам , или како сум можела, или зошто ова она...ма немојте, не сте светци,океј? Полека. Не ми е срам да се извинам откако ќе размислам и заклучам дека не сум во право. Океј, научив да гледам на проблемите поинаку.Да размислувам со ладна глава, да не пристапувам со емоции.Ладнокрвно кон проблемот, за да дојдам до правото решение. Сега благо и одмор За мене , замислете, викендот е почнат
Мразам кога некој се жали цело време како го извисиле и заебале и после ти го прави истото. Не им се осветувај преку мене, ок?
Се повеќе ги оправдувам и ги поддржувам младите што сакаат да си заминат од ова држава.Тука е хорор. За постов ме поттикна случка од автобус вчера,пензионерски ден.Не дека не ја знам ситуацијава со пензионериве колку го злоупотребуваат превозот,досадни,некултурни,не можеш ни картата да ја поминеш на валидаторот.Па ајде тоа,уште и се расправаат со неколкуте млади во автобусот.Мајки со деца не можеа да се качат од нив,важно топ се реформите на владата задоволни од бањите и скијањето,уште се силат ќе одат на скијање,само не знам на кој снег. Второ ај старциве ама па и младиве на нивно ниво ли да се спуштаат.Девојчиња средношколки пиштат се караат со нив,на една и ја фатија раката па се дере со навредливи зборови кон шоферот иако тој најмалку крив.Тоа беше дури хистерично,така млади,а со попуштени нерви до степен што не можат да се контролираат.А на старците интересно им е плус една тема на муабет. Донекаде можам да разберам,па на старите ли останува државата?Изгледа да. Заклучок државава е опасна по здравјето.
Конечно сонце ме огреа на работното место Конечно трудот се исплатеше По 8 ипол години унапредување, не е којзнае што, не е многу, но е поместување од мртва точка и за мене мноооогу значи Добро е кога знаеш дека вредело се што вложил, труд, нерви, време Беше тешка борба, верувам во себе и почнав да верувам во подобро утре
Некои личности би сакала да ги земам под мој оклоп, под моја закрила за никакво лошо да не допре до нив, да им нудам љубов и позитивизам, да им ги оттерам црните мисли, да ги пазам и чувам... Не дека имам толку сила, ранлива сум и јас, ама има такви некои личности што би дала се за тие да се среќни и насмеани. Се плашам само од тоа дали и тие би биле спремни истото да го направат за мене, сеедно, небитно. Таков карактер сум јас, секогаш се ставам себеси на прво место, ама кога имам мир и спокој во мене сум една од најдобите личности со кои би сакале да бидат во близина. Емпатијата не е доблест, моќ е..