Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Libera

Libera Популарен член

Мислам дека открив најнова страст - готвење во природа! Е сега, не е баш ко на 24 kitchen, не ми плискаат бранови одоздола и не е буквално во природа, на отворено е :D

Сум си излегла на терасичка, додуша огромна, пространа тераса е, си рендам јаболки со мерак, ми се шири мирис на јоргован; гулаби, гугутки, врапчиња црцорат, сонцево ми ги топли плеќите, ветров ме потсетува да дишам длабоко и да уживам во секој здив...

Мислам дека никогаш селово кое ми дава огромна слобода и приватност, не сум го гледала како крајна дестинација. А сега само се мислам еден домазет да си довлечкам навака :smirk:.

Велат дека најчесто она малку кое ни треба за да бидеме среќни, недостига, а јас со искрено срце кажувам дека мене само мир ми требаше. И среќна сум секое утро, зашто прво се заблагодарувам за зракот светлина кој влегува во мојата соба, за очите кои можат да го видат тоа, за рацете со кои ги гушкам саканите, за говорот со чија помош сфаќаат колку ми значат... За сонцето кое ми развлекува огромна насмевка, за гороцветот кој го видов вчера при шетање, а ми беше жал да го скинам, за сите убавини кои моментално се вгнездени во мојата душа. Ова кое е навидум малку, мене ми е доволно...

2. Zeus

Zeus Истакнат член

Ne mozham da gi sfatam nekoi lugje.Kako be mozhat nekoi 30 godisni,vraboteni,vozat kola(kupena od roditelite),izleguvaat na vecheri...da baraat pari od roditelite koi se vo finansiska kriza?!Mene bi mi bilo sram.
    Bolje da trpam jas za leb,otkolku da gi ostavam roditelite koi me izrasnale i obrazovale da se mislat dali da stavat proizvod plus vo koshnicata vo prodavnica.

3. Peppermint

Peppermint Популарен член

Понекогаш за добро расположение не ми треба многу... Доволно е да станам рано, во мугрите, наспана и свежа. Да пијам кафе во двор, додека Котле ме провоцира да го бркам крадејќи ми ги влечките. После се бркаме, се храниме...Доволно е да го почуствувам она ветре кое ме потсеќа на одмор, на слобода. На ваков ден облекувам штикли, се китам со накит и ставам дреч кармин. Но, најголем украс ми е насмевката. На ваков ден се частам кафе од Номадот и јадам интегрални колачи со афион и темно чоколадо.

За целосно задоволство ова е ден кога мојата колешка не е на работа, па ги преземам и нејзините обврски. Се огранизирам и завршувам се` зошто нема кој да ме тормози со монолози, семејни проблеми и здравствени проблеми од кој најголем е нејзиното месечно крварење (но, да не пишувам за ова оти знам ќе речете што дивјак е оваа).

На ваков ден се пишува на Фемина во работно време.

На ваков ден посакувам да си купам нешто ново, да ме фати некој коктел и да уживам во безброј ситни задоволства. Тоа што живеам во оваа заебана држава, со народ од кој едвај дваесетина проценти е критична маса, не може да ми го одзеде тоа право.

Jenniffer, purple..m, mila89 and 32 others like this.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Петок. :inlove:

sofijanoka, joy1, Madam-A and 5 others like this.
  5. Priroden

Priroden Популарен член

Бев на полумаратон пред 5 дена и по завршување на трката имаше некој скромен ланч пакет.
    Отварам кесата и наоѓам некој флаер ај да видам шо е си викам. Имаше и едно шише вода можда беше крстена вода :P
    12969163_10206041261137494_534394693_n.jpg
    И сеа замисли после 3-4 саата вежбање и премореност, да дојде некој и да ти чита библија и уште да платиш 150-200 евра :D
    Mислам не е задолжително, кој сака нека оди, али не знам која е потребата секаде религија да се меша.

Last edited: Apr 15, 2016
    purple..m, Elena69221, Lella and 8 others like this.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ми е гајле за се.

7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

А кој јас залажував дека ќе биде нешто? Очигледно самата себе. Тоа чувство кога си свесен и знаеш, но сепак си дозволуваш мала илузија, тоа чувство е одвратно.
    :d::drunk:

8. poenta

poenta Форумски идол

СДК... Кога некој ве разубедува во вашата моќ дека не можете нешто да направите, бидете сигурни дека зад обесхрабрувачките зборови се крие неговата (не) способност со значење јас не можам.

purple..m, joy1, Lella and 5 others like this.
  9. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Петок не е Спасовден, за оние кои работат и во Сабота....

galapce likes this.
  10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Ми рече:
    "Вети ми, вети ми дека меѓу нас ќе остане. Тоа ќе биде наша мала тајна.Тајна во обид да биде заборавена, за да не го сруши неговиот свет".
    Воздивнав, и ветив..
    И секој проклет ден се каам, се каам што станав дел од една грешка. Грешка што секојдневно ме вознемирува и ми го нарушува мирот.
    А не би требало да молчам.
    Ама ете, избрав да молчам и да живеам во лага.

11. julie77

julie77 Форумски идол

Да се уфрлам неповикана ... Да, може и тоа добро да се заработува. Затоа што западот веќе функционира одамна со електронска пара, а добар процент освен ИТ секторот, големите менаџерски фирми, финансиски корпорации и сл установи каде голема пара е во обрт ... вработените им имаат компј. пред себе, телефон и преку конференс кол и мејлови прават парички. :)

Doozy, IronLady, Emy867 and 4 others like this.
  12. Summerlover

Знаете ли кое е најдобро време за депилирање? Кога се вратиш издрогиран од заболекар :drunk::D

13. Marossa

Marossa Популарен член

Самер ова јас мора да го пробам,и двете ствари ги нејкам,па најдобро наеднаш да ги завршам :D

Sanjichka007, ceca-1, kolovoz and 4 others like this.
  14. Summerlover

@Marossa Мароске, ма ништо не боли. Одиш ти става инекции и после си на седмо небо со Снуп Дог :D

Marossa likes this.
  15. mula

mula Популарен член

СДΚ деκа неκогаш постапувам многу непρомислено.
    Сега се пρашувам дали ми е жал... Би тρебало да ми биде- но не ми е. Многу учам од несеκојдневните ситуации. Најмногу за себе.
    На κρајот, веселата стаρост се пρави во младоста.
    По еден убав цвет за сеκоја феминκа.

Priroden and kjukli like this.
  16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Што сме сите убаво петочно расположени на форумов :sun:
    И што е убаво кога петочно порано ќе те пуштат од работа, па ќе си истераш еден мини шопинг и пак ќе си се вратиш дома со истиот автобус како и вообичаено :) Бонус ми е тоа што татко ми денес спремил убав ручек, а гледам дека и нова епизода од Orphan Black ме чека, конечно почнала новата сезона. Ја ставам да се симнува и одам да си направам салата. Се надевам дека дома имаме и нешто пожестоко за пиење, па да го прогласам викендот за почнат (poolparty)

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Вљубена сум, затрескана. До уши :f: Пролетта ли ми влијае, не знам. Ама не за џабе сум си crazyinlove :sun::$

18. N0NamE

N0NamE Популарен член

21:21 Ја молам Дотичната што ме мисли да се јави или појави од некаде:P:P:P

Arthur likes this.
  19. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

А мојата натална, ветува дека ќе изградам кариера во време кога има насилство во државата... :D
    Абе да бев нормална, само ако бев... :rofl::rofl::rofl::rofl:

kolovoz likes this.
  20. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Е денес ми е перфектна петочна вечер.
    Абе да ми речеш те носал Лас Вегас сеа, ќе одбијам. Е толку ми е убаво.
    Си пијам пиво си читкам нешто по интернет, си ја слушам Лана. Друштво вечер не ми треба. Одлично расположение имам. :)
    Петок. Убав петок.

purple..m, Ketchup, Lella and 7 others like this.