Божо, јас ќе напишам и ќе ти испеам една. Знам. Нема да е исто. Ама, под пенџер..ко другар на другар. Тивко е тука. Ко пустелија пост некоја катарза. Сите си заминале. Кој спасил жива глава, кој без глава останал....битно, журка било. цц Ко безкуќник се осеќам. Бар да бев полжав. Сите ќе протестираат па и ние. Само.. нашиот протест е инаков. Други се нашите врагови.
Не ми се верува какви луѓе има на планетава.. Што е толку погрешно едно женско да сака друго женско? Не ми е јасно. Вчера другарките идат и ми велат: Стренјџер, само да видеше што се случи! Јас: Е, што? Тие: Ги видовме Петранка и Трајанка како се бакнуваат! Какво беше грозно! Ќе повратев значи.. Не, јас ќе повратам од нив! Нешто што најмногу го мразам на светов се хомофоби и такви гадни луѓе. Какви перверзни суштества имало само! Било погрешно да се биде геј. Уште што ќе слушнам.
Неможам да ги сватам и разберам оние луѓе кој не се борат за самите себеси,оние кој незнаат што е поимот БОРБА ЗА ЖИВОТ,БОРБА ЗА ИДНИНА.Неможам легачите исто да ги разберам,да немаш свој пари свој денар во џеб,да чекаш све од мама и тато?Епа затоа пропадна државава од такви легачи и штетници. Лабави карактери кој не ги интересира животот,неможам и неможам таквите како вас да ве разберам ве жалам искрено.
Чувствoтo кoгa си збoриш нa тел слoбoднo и глaснo, и јa oгoвaрaш кoлешкaтa кoјa е нa метaр oд тебе, a ништo не те рaзбирa, друг јaзик нели...бесценетo Пa и хефе пoминувa, и зa негo збoр двa, oд кoи еднaтa пцoфкa, a му се смешкaш и климaш глaвa зa дoбaр ден, милинa. Принципиелнa, пoзaди грб не збoрaм
Ќе слушнеш можда дека родителите на Трајанка и Петранка се надевале дека еден ден ќе ги омажат, ќе дочекаат внуци. Што знам ете многу модерни сваќања имате.
^ Epa aj site da zhiveat spored zhelbite na roditelite ako ne. Posho lugjevo nemaat pravo da se srekjni, daj roditelive srekjni da gi napraime. Nivni neispolneti zhelbi da ispolnuvame.
Во учебник по педагогија за трета година пишува дека тоа е болест. А еден професор вели дека е тоа точно како што пишува во учебникот..
Родителот ќе е најсреќен ако неговото дете е среќно...нели ?? Ама зависи што го прави среќно ?!! Нетреба моето дете да се труди мене да ме прави среќна, туку желба на секој родител е се да биде по ,,законите,, на природата : -да се роди здраво и право, -да расте и се развива убаво -да се омажи/ожени -да има свое потомство -да го надживее својот родител Биди искрена и кажи ми - дали ти ќе си среќна ако знаеш дека си ги унесреќила твоите родители ???
И ако ти ја донесе дома Стојна да ти биде зет ?? Па и Стојна ,,бабо,, да ти вика ?? Незнам....можда Ви звучам ,,затуцано,, ама несакам и неможам да сварам истополови врски. Не го осудувам, не фрлам со камења, едноставно не ме интересираат, НО...не ги сакам во своја близина.
Бриџит, ме замисли сега, кај мене едниов колега нон стоп цепа турски по телефон А јас па покрај него им ги научив пцофките, па жими тоа што го разбирам од муабетот, само се надевам не ме пцуе мене
Од што многу ќутите си патите. Патем имаше една изрека "јас не создавам пријатели, јас си кажувам што мислам а потоа тие самите ми се редат." Епа секако, многу поучно отколку да глумиш.
^^^ Деновиве се изначитав у разни теми со различни проблеми и секаде се спомнуваат ама родителите вака сакаат за тебе, ама родителите така сакаат за тебе. Се супер што си сакаат родителите, ама детето што сака?! Родителот треба да е среќен ако неговото дете е среќно. Без разлика што го прави среќно. Има многу полоши работи од тоа дали детето сакало да паузира година на факс или да оди вонредно, или да е во истополова врска. Животот е еден, и утре мама и тато ги нема. Нема ништо полошо од тоа да исполнуваш туѓите желби во твојот живот, туѓи неисполнети амбиции, и еден ден да се каеш што сам не си го живеел животот како што ти сакаш. Никој не е вечен, па ни родителите. Сурово е ама тоа е. Мене Трајка да ми е ќерка и да ми е среќна, јас ќе сум дупло. И Стојна бабо да ми вика ќе се радувам.
Нешто повеќе од модни грешки што не опростувам, читај: бели хулахопки, тоа е немањето знаење од општа култура.
Тажно беше искрена да бидам. Да е среќен, па и така, убаво ќе е, ама ваков... така му дојде. Јас си ја посветив сама. Ма да слушај ја и самтајмс сноус ин април од принц. Таа ич да не сака човек да му се посвети, ама предобра.
Стојанка и Петранка, Лимонка и Портокалка, Јагода и Парскева и да не набројувам....каде е нивното потомство ...Кој ке им рага деца м? Или само колку да се каже нешто срекна била со друга абе ајде..Уште од мали ке си ги учете децата на правилните работи ШТО Е ДОБРО А ШТО НЕ?
Абе лесно ви е вас тетки што ви коментираат слики: Еј Маре, си пораснала, многу си убава, поздрави ја мајка ти од нас. Барем си покажува љубов и респект жената, туку што да речам јас што на фејсбук 90% од објавите ги бришам заради сестра ми? Значи не е можна со нејзините бесмислени коментари кои ми ги уништуваат убаво осмислените статуси. Боже сачувај. А постара е од мене, поозбилна треба да е.