Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Gerbera

Gerbera Истакнат член

OFF: @bittersweet , пред некоја година баш имаше многу интересен статус што кружеше, ама точно не знам како беше па ќе парафразирам: Стварно не треба геј популацијава во јавност да се покажува, децата ќе ми ги гледаат па и они ќе станат такви. Еве на пример, јас поминувам покрај СП и гледав една чајна кобасица, доаѓам дома, што да видам, сум станал чајна кобасица. :D

ОN: СДК дека ми е мака од завидливи луѓе. Не гледа што може да створи, а само љубомори на туѓото. Има некои, до таа мера се, што кога ќе им дадеш нешто, ти викаат „фала“, а зад грб ќе ти се намуртат и ќе те колнат зашто имаш доволно за и ним да им дадеш. :puke:

Last edited: Apr 23, 2016
    Gosh, kim.k, anel and 10 others like this.
  2. presiosaP

presiosaP Популарен член

Ne sakam pak da se raspravam na ovaa tema..ima razlika megu parteneri koi sto ne mozat da imat deca i partneri od ist pol koi se zdravi pravi i mozat da prodolzat potomstvoto..mislasm deka se razbirame...i ne kazav deka nekoj si go uci deteto da bide gej/lezebjka NO mozes da go ucis od malo na pravilinite raboti da mu davas pravec...itn

3. crimson

crimson Форумски идол

И не сите луѓе сакаат да имаат деца.
    Има толку многу луѓе во светот моментално што дури и подобро е повеќе луѓе да посвојуваат, така да муабетов ич не држи вода.

Се работи за сексуална определба со која се раѓаме, и на крајот на краиштата, личен избор кој не треба да засега никој друг.

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Велат деκа ρоденденсκите желби се исполнуваат...
    Аκо е таκа, најисκρено посаκувам дρагите @monik55 , @podravka и @MilaP да и се пρидρужат на милата @Bebulleee во тρудничκи муабети насκоρо, а на пρеκρасната @joy1 уште мноооогу пρеκρасни заедничκи мигови со дρагата г-ѓа мама :hug:

vitamina, Quuen, referentka and 9 others like this.
  5. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Кога жената знае дека има моќ во себе, неверојатна амбиција и харизма да ги покори сите,
    никој не може да ја запре...
    Патот ќе е долг, тежок, ќе биде озборувана, сопувана, но најмоќната ќе се дрзне да си изгради свој живот по свои правила....
    Еве уште еден доказ за тоа...
    Само сигурен чекор и јасна визија.....

13010883_559422517565292_1933691733931580784_n.jpg

Gosh, L.i.n.a.a, mula and 11 others like this.
  6. Victorian

Victorian Популарен член

Преминот од дада во тете многу стресно го доживеав...

7. Madam-A

Madam-A Популарен член

Изгледа пак мора полицаец да изигравам јас :emo:

Е, мх, соодветни теми колку што ви душа сака:
    1. Врска или брак со партнер од ист пол
    2. Правата на хомосексуалците
    3. Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?
    4. Хомофобија и трансфобија

Со си слинкови со си се, само уште некој да ги пребаци мислењава и да се олабави темава :D , која патем морам да спомнам дека приметив дека ептен продиша откако се отвори друга за тралалаење. :sun:

:coffee: Ај добро утро
    Ваша М, :makeup:

Lella, purple..m, anel and 10 others like this.
  8. Avery

Avery Популарен член

Си ја средувам козметиката и си размислувам колку станавме робови на трендовите во секој поглед. Редам руменила... 5 по број... Нели мора да се има бронзер, мат руменило за контури, со розе под тон, со праска под тон... Два хајлајтери, побогу пред 2 години не знаев што тоа значи... Продолжувам: мат кармини, сјајни, седефасти, течни, некои виолетови и бордо нијанси што 3 пати дали ги ставив на уста. Ги мијам четките и размислувам што ли ми фалеше кога имав само една четка за руменило и сунгерасто мало апликаторче за сенки. Сега безброј мали и големи четки, не можам да ги доизмијам... Помислувам колку пари се дадени за овие работи... Цело едно мало богатство!!! И џабе зборувам, на следното одење во некоја парфимерија ќе се фатам за илуминатор, бидејки нели, уште тоа само го немам. Да, да уште само тоа... Се додека не се сетам дека во некое видео сум видела транслусцентна пудра и зелена база за црвенило ( кое го немам) и баш уште само тие " ми се потребни"...

9. mariatim

mariatim Популарен член

СДК секoгaш кoгa ќе избришaм прoзoри зaврнувa СЕ КO ГАШ!!!:punch:

Victorian, anel, Crna Dama and 2 others like this.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

СДК дека сум фул сега,пола тегла Nutella изедов. @Someonespecial @Winter Lady @simonna.a девојчиња може некоја од вас да ми пише лп?Најблиска сум некако.Би била благодарна.

Winter Lady likes this.
  11. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

12. elimkd

elimkd Форумски идол

@nikolija26 знам како се чувствуваш немој да си тажна, биди силна зошто само тоа останува кога не сме во можност да ја промениме ситуацијата... И да, најголемата лага е дека времето лечи се...:o:

nikolija26 likes this.
  13. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Пред неполни пет минути заsвони некој на врата. Јас секако отворив и пред мене видов две ромки, носеа една торба... Ме прашаа да играме за Велигден може и да дадеш некоја пара или нешто за јадење?? Им реков нема потреба јас ќе ви дадам за јадење пари немам во мене. Рекоа во ред им дадов се заблагодарија и си отидоа.
    Се качив на тераса за да видам моите комшии како ќе реагираат..
    Многу сум наивна секогаш и не очекувам да се случи така, но сите комшии околу мене ги избркаа |(|(
    Разбирам некогаш знаат да бидат нападни, но ти дошол пред врата а секој кој дојде треба да се ислуша и ако може да се помогне.
    Но има секакви луѓе :)

14. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Ги ценам луѓето како тебе, секоја чест.
    И да во право си тоа е една голема лага, всушност тоа е надеж дека еден ден ќе престане да боли.
    Но нема да престане и после многу време пак ќе се почувствува таа болка за сите сакани личности кои не се со нас. Останува само сеќавање :)

elimkd likes this.
  15. Magnolija

Magnolija Популарен член

Веќе неколку дена сум болна и чувствувам грижа на совеста зашто книга не сум фатила. Па не сум машина!

Дури наоѓам уживање да бидам болна, без волја, без живот, да не мора да се борам секој ден. Некогаш се споредувам со оние евтините самопомагачки книги, се мотивирам секој ден иако по природа сум меланхолична личност. Или, мислам дека сум меланхолична. Не знам. Пак сум нешто збунета, а не ми доликува. Прекинувам тема на муабет!!!!!

Денес тој ќе пржи компирчиња, ќе симнеме некој филм, ќе се склопчиме еден до друг и ќе чекаме да заврне. Плус, имаме и патување за планирање.

Што и да се случи, и каква и да сум, го имам тоа чувство во себе дека сум победила и дека сум среќна. Ама никогаш не би го користела ова, пре доаѓа моето љубопитство.

sweet-cherry, macka91, Lella and 16 others like this.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Ми иде да врискам од болка а кјутам за да не ме гледаат децата
    Парче месо да ми откинат со заби нема волку да ме боли колку душата кога ми гори
    Си велам лош сон е ке се разбудам.Ги затворам очите,па ги отворам и пак се е исто
    Гласна тишина,бледило,изчезнаа сите бои
    Преќу ноќ се распадна столбот на едно семејство.

Во главата ми е бунило.Вртат зборови,мисли,спомени,слики,прашања без одговори

Празни погледи,неми усти

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Џој мила,биди силна.Кога ти е најтешко не се предавај те молам.Стисни заби и возврсти му на животот со ударот.Главата горе,биди силна и упорна.Се надевам се брзо ќе се реши.:hug:

18. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се скршив по скали синојќа.
    Цела ноќ мислев дека имам нешто скршено па ако ми се примоча нема да можам да станам, и како ќе му објаснам на татко ми зошто не можам. :?:
    Би рекла дека нема да пијам веќе, ама не би да лажам ни себе, ни вас. :D

purple..m, zhap4e, vitamina and 16 others like this.
  19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@joy1 Што и да било, ќе помине. И лошото има свој крај, само не се предавај. :hug:

Инаку, СДК, животот е наопаку бидејќи секогаш вистинските прилики се паѓаат на погрешните личности. И мене да ме одвеле како мала во една земја како Швајцарија и таму да сум уживала во милионерско наследство, па побогу јас сега или ќе бев на Бора Бора или ќе бев претседател на Швајцарија, или и двете :D А тој, бреј, вива ла сељак, па никаква амбиција од светски ранг, ту, се нервирам! На се дадено и спремано, ништо да не се искористи правилно (facepalm)
    :d::drunk:

purple..m, Gosh, anel and 10 others like this.
  20. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Посебен е мирисот на пролетниот дожд. :)
    Уживам и се полнам со позитивна енергија. :inlove: