Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Добро утро.
    Секогаш пред добивање имам кошмари па така ноќта ми помина во потење.
    Викендов ми почнува работно и сум среќна поради тоа.
    И ајде чао.

GirlLove and Askopje like this.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Најпосле ја најдов љубовта на мојот живот. Сосема спонтано и неочекувано. Некој кој цело време бил во моја близина но јас не сум го гледала на тој начин на кој ме гледал тој мене се додека не се најдов во негова прегратка, во неговите силни раце кои нежно ме држеа и ме тешеа дека ќе го положам испитот. После сите почнаа да зборуваат за нас и да ја поддржуваат врската која уште не ни почна и се замислив. Па да, ова е добар кандидат. Црна коса, темни очи, онаков каков најмногу сакам. А и добар дечко е. Ооо да.
    Инаку, ова само сон беше. Ај добро утро, со кафе, со доручек, ама без цигара.
    И на сите нека ни се остварат соништата. Амин.

3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Не се важни парите. Кога ги имаш!

4. ninja35

ninja35 Форумски идол

На работа потполнувам некој прашалник:
    - Дали сте корисник на опојни дроги или други психотропни супстанци?
    Заокружив ДА...оти ме интересира дали некој воопшто ги чита... :ninja:

5. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Има една која вели "стара љубав још је волим, још је волим као пре, стара љубав како боли кад други усне љуби је.." .
    Не бе брат тотално си ја утнал, не боли стара љубав, боли прва љубов незаборавена, првите пеперутчина во стомачето.
    Навистина сакам еден таков експеримент, првата љубов и мојата последна бивша пред мене 5 минути молк, по кого би завојувале во стомачето повторно м ?

6. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

СДК Едни ги повредуваме ние,други не повередуваат нас. Прашањето е свесно или не?!

и СДК 2
    Правиш планови, па се нервираш, се трескаш од земја како и што ќе биде, се тресеш за најситни детали бидејќи толку силно посакувш да ти се оствари, и на крај ќе испадне нешто сосем трето. Ама ако, нека.Се ќе направам само да си заминам од државава.

bella.s, purple..m, Mr. Right and 5 others like this.
  7. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Со син ми излегов до град,отидовме да доручкуваме нешто а таму сретнав еден стар другар од порано многу се дружевме.Очигледно беше дека не ме виде,а јас повикнав по него бидејќи одамна се немаме видено,и многу е срамежливо детето.И праша дали сме сами да седне со нас,секако му реков седни.И ми кажува дека незнаел што да им зборува на малите дечиња.Само ме насмеа.А најјако беше прашањето кое ми го постави,оти незнаел со кого сум мажена,па само ми рече ,,Со тој ли со тетоважите,,? Хаха,само се насмевнав и реков - Беше и помина тоа.
    Па ми кажа дека тргнал на курс германски,синко не му се седеше повеќе и си кренавме и толку беше тоа.Ме потсети само на една многу длабока рана,за која никој незнае.....Ќе помине,што и да е,само за добро да е.
    Ајде имајте убав ден.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Гладна сум.
    Самоконтролата е најважна.
    Абе глаааааааааааааааааддддддддддддддннннннннннннннннннаааааааааааааааааа сум.

9. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Луѓе денес дознав колкав страв има Марли од багери.
    Значи од сабајле влегвал дома се криел и никако не сакал да излези.
    А цел ден работат багери во другата улица огромни.
    И сега едниот помина точно пред нашата куќа и Марли имаше буквален напад на паника.
    Значи го виде и почна да се треси, се скри в куќарка и на крај му отворив таму во една соба да влези оти жал ми беше и се скри зад една маса и се тресеше скроз дури не помина багерот. И после не сакаше да излези никако преплашен.
    Душа моја, бебе моеееееее!!!
    А цел ден јас си мислам шо му е на Марли зошто е ваков чуден.
    Тој преплашен да ти биди цел ден :( Арно сега си заминаја багерите и малце олабави.

10. vericaverche

vericaverche Активен член

Па јас луѓе све сум видела, ама ваков безобразлук од живот не сум видела уште.:D
    Што е работава, да не ме урочил некој пу пу пу... На рекламација кај да идам знаете, јас ова не го нарачав..
    Или е скриена камера или не знам веќе што:rofl:

11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се штрекнувам и уплашувам кога видам родител надвор како го тепа своето мало дете. Тој бес и таа агресивност, во очите и однесувањето, што ви е бре? Дете е. Што може толку едно мало дете да згреши? Малку повеќе самоконтрола нема да е на одмет. И после секој бил за родител (facepalm)

12. Вештерката

Вештерката Истакнат член

Конечно распуст.Денес,полагав математика на екстерно,и предходниве денови целосно се насочив на тоа.Распустов не можеше да ми почне полошо,се надевам ќе се поправи(fingers)

Priroden likes this.
  13. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Јас мислам дека е бесмислено да минуваш време со тие на кои им е сеедно дали си ти со нив или не.

Подалеку од егоисти.

14. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Mrazam lugje koi lazat -.-" Sho e tolku teshko da bidesh iskren?

15. Сунѓерот Боб

Сунѓерот Боб Активен член

Има родители кои не дека не ги сакаат своите деца туку не знаат како да се однесуваат со нив. Не знаат како да ги воспитаат. И тогаш најмногу децата страдаат. Донесуваат погрешни одкуки, прават погрешни работи. А нема кој да им укаже дека грешат. Жално..

16. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се претопуваме во генерации на идиоти, младината бега од рака.

Затоа еден апел до родителите, внимавајте како ги воспитувате своите деца. Вие ги поставувате темелите на кои вашето дете ќе ја гради својата личност понатаму. Гледајте како ќе ги поставите.
    Научете ги на вистинските вредности, не на оние кои моментално владеат со општеството. Од мали нозе покажете им што значи одговорност и самостојност.
    Помагајте им колку можете, но не ги правете ваши зависници. Поставете некоја граница која нема ниту вие, ниту тие, да ја преминете.
    Бидејќи повеќето моментално не знаат како самите г*зот да си го избришаат, а другите околу нив страдаат.
    Со вас заедно.
    Од вас, исто така.

И да, и јас сум дел од таа младина.
    И да, и јас сум нечија ќерка.
    Ама моите не ме научиле да бидам паразит и да чекам на готово да ми биде сервирано.
    Не ме научиле да бидам нарцис, не сум единствена.
    Па пред да кажете "Моето е посебно", а и детето да го убедите во тоа, размислете два пати. Ваше е, точно. Но посебно.... хм...

Last edited: Jun 11, 2016
  17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Имам толку многу работи да кажам, ама не знам од каде да почнам. Затоа само ќе го оставам ова:

Herrera, crazylady, kjukli and 10 others like this.
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Heree I'm :hai:

Се’ си имам за кажување, ама од кај да почнам..
    Ајде, од сликава:

13094241_599197476901592_7375341064129736531_n.jpg

Се изгубив себе си, покрај гореопишанава особа.

За се’ имав разбирање.
    И за неговата поранешна долгогодишна врска.
    За неговите стравови дали од нас ќе бидне нешто.
    За неговиот страв од повторно изневерување.

Тука бев, до него.Сама сакав врската да ни се базира на доверба и искреност.
    Од самиот почеток си стоев на тоа ако има некој проблем, да ми се јави слободно.
    Во меѓувреме, премногу се приврзав и целосно се посветував за нешто што не вредеше.

И така, да се вратам на столбот-искреност.
    Отворено си рече дека ако му се пушта некоја, ќе ме изневери
    (оти него претходно неговата го изневерила)
    .
    А јас сум, ок, во помагање и слушање проблеми, и секако, наоѓање решенија за нив.

Објаснување?
    Дека си имав работа со несигурна, искомплексирана особа.Или поарно речено, паразит.

И додека да сфатам што всушност стои пред мене, со илијада стресови по ред се соочував.
    Не дека имав намера да расправам за ова, туку целта ми беше да споделам дека не секој заслужува уште на старт да му се даде толкава привилегија.

Туркам напред.Со насмевка на лице.А он, нека наоѓа подобри од мене. :bow:

19. Outlook

Outlook Популарен член

А што е ова... напнатост до коска ... нормално било, ќе сум била уште понапната ухххххххх уште па, читам хорскоп ли беше, шо беше не знам и оди вака "вие ги прикривате вашите чувства" ... хммм ајде, де ... музикава да разбие напнатост без причина.

buba4e89 likes this.
  20. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Сте приметиле ли дека нестабилните луѓе варираат со емоциите од 0 до +/- 100 додека мудрите, смирени личности во било каква ситуација да се најдат одат од 0 до +/- 1,2,3... Какви нерви треба да имаш за да и во најстресната ситуација не чувствуваш високо ниво на интензитет на чувства како вторите и какви ли бури чувствуваат првите?