Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. mila89

mila89 Истакнат член

Tolku se nataziv koga go procitav ova.....znaci stvarno ne znaeme sto moze da ni se sluci i sto nosime vo sebe. Vo eden den zivotot da ti se smeni vo celost i veke nisto nema da e isto. Sakam samo da ti dadam uteha deka si mlada, organizmot ti e jak i od srce se nadevam deka ke uspees da ja pobedis bolesta, ne se otkazuvaj te molam, i zaradi sebe i zaradi tvoite najbliski. Covekot e posilen od se.

martine, Lella, Marijana93 and 16 others like this.
  2. presiosaP

presiosaP Популарен член

Vo nikoj slucaj da ne se otkazes od borbata.Veruvaj vo Bozjite cuda i moli se nemu .So tebe sme ti prakam mnogu :hug::hug::hug::hug::hug:

eliesaab, Marijana93, Rama and 10 others like this.
  3. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

@Ane-Goki1 @mila89 @presiosaP девојки фала ви многу! Ќе се потрудам да бидам силна и да издржам, фала ви од се срце што пишавте ми значи било каква поддршка. ❤
    Ве гушкам :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

martine, eliesaab, Marijana93 and 2 others like this.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

@Kiki-Angel
    Сите сме со тебе :*
    Верувај дека Господ е со тебе. И да ти кажам дека навистина е. :)
    Најголемите гушки до тебе.
    Ништо не е нерешливо.
    Додека сите одеа на пракса, јас одев по биоенергетичари и патував, еднаш се случи Бт-Пп-Ск да патувам.Кога стасав Ск седев цела недела в стан со мајка ми и одручекта кај 6,7 не собираа тетин ми и стрина ми да одиме во Маџари. Немат тие деца... Секој ден одев и чекав од 7 до 1 вечерта за третман. Имав фисура, и не можев ни да стојам ни да седам. А сите мои колеги полагаа пракса и испити.Едвај се разбрав со професорите за мојата ситуација. Божја волја, помина се. Денеска ја заменувам газдарицата на едно приватно училиште. :)
    Те сакам :l:

Ingvild, Marijana93, Rama and 9 others like this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Срцкаа. многу верба во Бога и многу молитви. Јас не верував на очиве дека и ова го прочитав.
    Срцка надежта последна умира, ама секогаш последна. Може зборовиве ништо нема да ти значат од тебе уште не е толку , од тебе ќе има уште многууу.
    Сега животот те става пред голем тест мораш да докажеш дека си храбра и да го победиш ракот. Ти можеш, жена си можеш се.
    Поздрав.

6. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

@GirlLove ти си една прекрасна девојка, животот те изнамачил заслужуваш само најдобро, после дождот иде сонце гледаш, се надевам и кај мене ќе биде така.. огромно фала што одвои време да ми пишеш, фала ти за поддршката се најдобро ти посакувам! :l::l:

@buba4e89 фала ти многу од срце за ова, фала ти што пиша секако дека ми значи сето ова што ми го пиша во оваа тешка ситуација. Поздравче и до тебе, се најдобро ти посакувам! :hug:

Winter Lady, GirlLove and buba4e89 like this.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Не пoстoјaт збoрoви нa светoв кoи би те утешиле, aмa зaтoa јa имaш сетa мoјa пoддршкa.
    И не се oткaжувaј. Млaдa си, живoтoт е пред тебе. Зaпиши се нa фaкултет гoдинaвa и oствaри гo свoјoт сoн.
    Ти пoсaкувaм мнoгу среќa и успех. :hug:

eliesaab, Lella, Marijana93 and 12 others like this.
  8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Хахаха колку се радознали луѓето, се сакаат да дознаат за тебе и за твојот љубовен живот, ама нивниот не си го гледаат. Дали сум била со бившиот или со тој што одев или со тој што ми бил другар, хахахах смешно ми е тоа како се замараат со толку неважни, а за нив најважни работи.
    Смирете си ги страстите, зошто со толку прашања нема да добиете точен одговор.
    Една вистинска љубов си имаме сите во животот, без разлика дали е наша или не, нели ;)

kukla21 and GirlLove like this.
  9. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Фала ти многу на поддршката @Mr. Right !
    Во моментов, тоа е се што ми треба поддршка и сила за да можам да се изборам, незнам дали ќе одам на факултет тоа во моментов и не е толку битно, битно е да оздравам и да се спасам...
    Фала ти, многу здравје и среќа ти посакувам и на тебе! :hug:

Фала ви на сите што ми пишавте тука и во ЛП, верувајте дека ми значи било каква поддршка :hug: :l:

martine, eliesaab, Lella and 9 others like this.
  10. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Здраво на сите. Јас вака во ноќите се запрепастувам од постот на @Kiki-Angel ... во ЛП во кратки црти ти кажав се.

Инаку, ја отворив темава за да ви кажам дека денес ми е роденден, а јас се чувствувам онака.
    Полнам 19 години и мислам дека најголема желба ми е да сум здрава и ништо повеќе. Исто и моите најблиски, па и сите луѓе на светот! Нема ништо побитно од тоа.
    Па, повелете

54e9a432f193a_-_naked-cake5.jpg black_forest_cake.jpg

Annath, Doozy, Lella and 26 others like this.
  11. Dust

Dust Game Over

Голема да растеш @Wahnsinn :hug:

12. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Ти благодарам @Dust :l::f:

13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Добро бе само мене ми изгледа дека порано (во времето на дедовци и прадедовци) луѓето немале чувства? Имале по 7-8 деца и воопшто не им било гајле. Се разболувале, се губеле по други села, умирале, спиеле на под, на сено, хигиена ич, ринтале од мали нозе...абе ко говеда живееле без чувства. Мајка и ќерка во исто време раѓаат, па не се знае дали ти е брат или внук детето (facepalm) На иста возраст и внукот и синот и вујкото...
    Баш пред некој ден татко ми ми кажуваже дека имал чичко што многу млад заминал во странство, на почеток 2-3 пати им пратил писмо и после го снемало...и ден денес не знаат дали е жив, битно си претпоставуваат дека е мртов, а може човекот е жив, има фамилија деца..ама нема врска, изгубиле контакт :!: Како може бе така?
    После друг човек заминал во Америка, го немало да прати писмо, па фино лепо тука му направиле погреб, кога после 20 години човекот се вратил здрав жив со жена и 3 деца...
    И затоа од една страна си викам баш добро е што постои интернетот, нели може да запознеш пријатели по социјални мрежи, може да заработиш пари, може да се заљубиш во некој, а посебно е добро за тие што се во странство па може многу често да се слушаат и гледаат со фамилијата тука, ама од друга страна кога ќе размислам стварно ни ги смени животите овој интернет. Добро би било кога би бил премногу скап, и би го користеле само оние на кои навистина им треба. Во денешно време го користи секој будала, цело време се губи тука по интернет човече...Па уште да кинеш живци за некој небитен, за некој виртуелен лик...Не бива...
    И затоа во последно ич не ми се влегува ни на форумов, пошто многу гледам мешаат форум со приватност и со реалност. Значи форум е ова хеллоууу, виртуелен свет, спуштете се на земја деми и господа...

Инаку жал ми е за тоа што го прочитав @Kiki-Angel биди силна, имај верба, млада си и ќе успееш. Размислувај позитивно, не губи надеж во ниеден момент.
    Господ е голем и некого не го оставил тука така, па нема ни тебе :hug: Имаш неизмерна поддршка, само остави со позитивни мисли :hug::*

Iva 94, christinnn, kukla21 and 5 others like this.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Песнава ми е евергрин.
    Скопје во моментов е љубов.
    Празно и топло. Самото по себе е уствари не само љубов, туку водење љубов.
    Балконската врата отворена, се мачи да дувка ветре, но безуспешно, се слуша слаба вибрација на градот и авион штотуку полетан. Спие легнат на мојот стомак и сигурно сонува вселена. Одолевам да не му поминам со прсти низ брадата.

Сакам вакви вечери. Филм, необавезни разговори, кикот, блееме еден во друг, му подавам рака, па друга рака, па нога, па друга нога, па грб, се да исчешка ред редум. Претходел ручек, зајдисонце, пладневна работа и секој во својот свет.
    И нека се јави некоја да не побие дека има нешто поубаво од тазе истуширан маж што мириса на чисто, на себе и на доза добар дезодоранс (не парфем), чисто, џенерик, едноставно маж.
    Со него секој ден откако се стопли се осеќам како да сум на море.

Утре веќе денес ќе е активен ден...
    И Андалузија он мај мајнд...со се слики, мириси и звуци. Па вака отприлика си замишљав живеачката... Ја сакаме Барселона, ама тоа не е Шпанија. Севиља и Кордоба, фламенго, марокански бран, на трошки ама доволно за шаренило. Мислам дека се бојам само од мислењето...

Пред две години овој период ми беше ужасен. Се уште не можам да го надминам, но се трудам. Сликата е...преболна. Ме остава без здив. Тоа беше еден од настаните кои засекогаш ќе ги паметам.
    За да биде умот виртуозно креативен при онакви убости ми ја празни душата со вакви спомени...

Last edited: Jun 18, 2016
  15. Stories

Stories Популарен член

@Kiki-Angel верувај силно во себе дека Можеш да оздравиш.:f:(highfive)(highfive):hug::hug:

Last edited: Jun 18, 2016
    samovila.red. and Kiki-Angel like this.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Добро утро.
    Денот е убав, ни ладно ни топло.
    Немам што да кажам, освен дека работно и ми поминува.
    Добро де, ми се спиеее :yawn:

Kiki-Angel likes this.
  17. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

@JollyGirl и @Stories .
    Девојки фала ви многу за убавите зборови и поддршката, ми значи многу тоа :hug::hug::l::l::f::f: :* :*

Stories and JollyGirl like this.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Цел: Секаде ќе појдамсе ќе направам и никој нема да ме дознае :D
    Поздрав до оние што живеат да бидат видени на ФБ :)

Iva 94, Rama, purple..m and 2 others like this.
  19. MissSpark

MissSpark Популарен член

Сама сум со куче дома и повторно не седи со мене, туку седи во ходник и чека моите да се вратат. Е тоа е љубов!

Madam-A, Wahnsinn, purple..m and 7 others like this.
  20. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

На ден пред добивање, се разбудив во одлично расположение за закачки.
    Си велам, колку прекрасен ден за да му јадам трици како ќе имам добиено за време на одморот; зашто-пошто дадени пари за да дремам со превртени очи по хотелските соби, па одма тука се префрлуваме на темата "организација во 5 до 12 не чини", требаше да одложиме за малку покасно, па рокови дипломски-магистерски и "ништо не работиш, седни цртај за да имаш време" - муабети, ма цел краткометражен филм си свртев во тие две минути ладење мозок и си велам, ете - тоа ќе биде тоа, како за прво "посериозно" р'чкање, not bad.

И сè ќе беше добро да не ми се јавеше во наредните 30-ина минути за да ми каже дека направил измени со терминот, затоа што немало смисол да се мачам по жештини, па и со добиено. А не сме ни збореле на оваа тема, ете ти, судбина.

Ај оди најди му замерка за нешто сега, да те видам.
    Се усрамив од самата себе и така ко п. под кошула си седам кротко ко срнче и си се тешам како не ми оди планирање непотребни расправии и дека пмс лудилото е мит, ама само во случаи кога имаш некој кој ти ги чита мислите, дури и додека ти го гледа рестинг бичфејс изразот на лицето. :)

Doozy, Madam-A, Marossa and 13 others like this.