Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Вчера земавме поклони со мајка ми и завршивме и со тоа.
    Сабајле ме разбудија рано, оние шо ја косат требата :yawn: точно под прозор ми беа ;(
    Денес да се видам со една другарка и уште 3 денааа :dance: јухууу :lol:
    Едвај чекам да почнам да се пакувам !
    Lets make some memories(hollest)

2. kolovoz

kolovoz Популарен член

Мразам неизвесност… мразам:@

3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Во центар на Скопје, карши Соборна кај кафичот Винил има мало портокалово маче, мјаука и е само. Ако може некој од вас што живее недалеку да го земе кај себе... Греота е, душиче. Далеку живеам од тука, би го земала.. Ептен ми е жал за него. :(

Едит: Му купив храна, само ако некој би можел да го вдоми или да го пушти во подобра средина..

Last edited: Jun 29, 2016
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ми пишува некој рандом тип на ФБ (кај што јасно го пишува моето име и презиме):
    Т: Здраво
    Ј: Здраво (враќам од општа култура)
    Т: Како се викаш?

блок, делете

Ми пишува друг, пред некое време:
    Т: Здраво
    Ј: Здраво
    Т: Што правиш, како си?
    Ј: Добро седам, ти како си?
    Т: И јас добро...Многу си ми интересна и симпатична, може бројче да ми дадеш?

Од кај знае дека сум интересна кога буквално НИШТО не пишав?
    Блок, делете

Ми пиша трет, пред некој месец:
    (после неколку минутно зборување)
    Т: Абе јас имам девојка од друг град ама врската ни е отворена и можам да си барам други девојки за секс или нешто друго, она не ми забранува ништо хехе...
    (и мене ми пишуваш? стоко една глупа)
    блок, делете

Нема и нема и нема нормални луѓе ни за муабет, ни за време тепање, ни за ништо...А што го чувам јас воопшто фб? Не знам ни сама искрено.
    Инаку ова време од денот некогаш ми е најубаво пошто си го посветувам само за себе, некогаш најдосадно. Сите или спијат, или се на работа, или зафатени, плус пекол надвор и никој нема јебига.

п.с. Се спрема јака и голема одмазда веќе подолго време, кај и да е ќе биде реализирана. Давав и давав шанси, попуштав и попуштав ама веќе ми попуштија нервите.

п.с.2. http://9gag.com/gag/aVeXvXd :inlove::inlove::inlove: :hug: душиче, би го изгњавила ова да е до мене...слатко, малечко а се мачи кутрото од толку мало... неправеден е животот спрема некои од самиот старт.

crimson, Victorian, Lilianna and 11 others like this.
  5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Здраво,
    Како си,
    Баш си интересна
    Ќе ми дадеш бр. хахахах
    (y)(y)(y)(y):drunk::drunk:(facepalm)(facepalm)

6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ајде тоа, ама другиот што ме прашува како се викам? Ме прашува како се викам а на профил пишува како се викам :dance::bow:
    секоја чест на луѓето...

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Летната мода на сандали не ми се свиѓа. Ништо комотно неможам да си најдам.

Petar80 likes this.
  8. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Како за некој кој не поднесува свадби и сè што спаѓа во најава пред свадбени ѕвона, премногу плачам на понуди за бракови, особено кога станува збор за ликови од омилени серии.

...„ама знаеш, они минаа премногу нешта заедно“, ми се навраќаат сите сеќавања на минатите сезони и среќни солзи сами капат. :(
    Ќути мури, мрсулке една.

Некако, не престанувам да се изненадувам самата себе со плитки клишеа, ама, дури и клишето е релативно.
    Или тоа само тој така ме теши, за да не се чувствувам како гомце. :wasntme:

purple..m, Dust, bittersweet and 14 others like this.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Хахахах. На мене ми се случи такво нешто пред 2-3 недели. Ми пишува типот - здраво, како си. Јас му одговарам - здраво, арна сум. А он ми пишува - сакам слики од тебе кај што си гола. Ќе чекам да ми ги пратиш. Одма го блокирав од ФБ. Манијачиште едно безобразно.

Petar80 and JollyGirl like this.
  10. lavicky

lavicky Активен член

Дека имаме малку време за живеење,и треба да го искористиме.

Rama likes this.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Расположениево лета од позитивно, накај облачно пред бура. Ми иде да се смеам и да плачам од среќа и од тага. Сакам да легнам и да заспијам засекогаш, но сакам и да живеам додека ме држи здивот, да трчам додека нозете не ми откажат. Си контрадикторам постојано, во војна сум со своите мисли и кажани работи..се губам и пронаоѓам, повторно и повторно.
    Ама убаво ми е.
    Благодарна сум за секој момент и секоја лекција. Секоја солза и насмевка...

12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Па исто и мене, тој третиот ми бараше слика и му реков ете тие што ми се на профил толку имам, не сум по сликањето...и тој вика епа јас ќе се сликам и ќе ти пратам. И ми праќа гол кај што е ама горе, демек плочки, јако тело, и ми вика еве слика до половина, а подолу да не се сликам, да не го будам лавот, не дирај лава док спава (facepalm) едвај тогаш се воздржав да не го блокирам, ама кога кажа имал девојка...јебига, секакви си има...ама се некако ми изгледа ко сите машки да се исти, не знам.
    Има ли верен некој бе?

13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Само јас немам манијаци на фб, изгледа на блок ми се хахах. The best women are married, all the handsome men are gay... така да не знам кај ги запознавате лепотаните. Уште едно јако нешто, кога си сингл абер немаат, таман ќе почнеш да излегуваш со некој магично се појавуваат

Last edited: Jun 29, 2016
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Oчигледно дека реткост е да најдеш нормален маж во денешно време. Овој последниов е женет и со две деца тинејџери. Секакви има по светов.

JollyGirl likes this.
  15. fallenangel

fallenangel Популарен член

Време е да завртам грб на многу личности.
    Не вреди времето да го трошам на погрешни личности кои не ми влијаат позитивно ниту ме водат кон некаков напредок или духовна благосостојба туку баш напротив ми го рушат мирот.
    Попрво би се откажала од изгубени личности кои не направиле ништо од својот живот ЧИТАЈ( затоа што се занимаваат со туѓи животи) отколку од своите соништа и цели кои се стремам да ги достигнам.
    Не ми е потребно некој да верува во моите соништа и цели...доволно е јас да верувам во себе и да вложувам труд а паметот, среќата , универзумот да се потрудат сето она што сум си го замислила да ми успее.
    Не ги прикажувајте вашите соништа, цели и вредности пред некој кој воопшто не ви посакува добро и за кого воопшто не е во состојба да го сфати значењето на истите.

marama, cresa-jagoda, Rama and 2 others like this.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Наравоучение: не враќај ни на здраво. Решен проблем. :P

17. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Дали на домашните миленичиња би им било подобро ако ги ослободиме од нашите „затвори“ и нашата „љубов“ и ги пуштиме на слобода? Секако дека не.

Тоа некако ми беше и поентата.

Постојат раси на мали кучиња кои луѓето ги создале со вештачка селекција, само затоа што изгледаат „слатко“, кои се целосно неспособни да опстојат самостојно и на отворено. А и тие што можат, ако ги пуштиме, каде ќе одат? Пола од Земјата е урбанизирана, другата половина е загадена – ќе мора или да талкаат по градските улици или да живеат во природата која ние активно ја загадуваме и уништуваме.

Само човекот може да направи некое суштество да биде толку зависно од него и да ја направи секоја алтернатива за живот полоша од онаа да биде милениче и тоа да го нарекува „љубов“. Едноставно, животните се доведени во ситуација да животот како наши миленичиња е нешто најдобро што можат да го очекуваат, а за тоа сме виновни ние, луѓето. И тоа е тажно.

Велиме дека си ги сакаме миленичињата и дека тие не сакаат нас, без да размислиме малце подлабоко за тоа. Да, ги сакаме, но ради себични причини, затоа што на нас ни е убаво со нив и без да помислиме на тоа како уствари им изгледа животот на нив. Да, не сакаат, но само затоа што не сме им дозволиле да имаат подобар избор од тоа.

18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Vozackaaaaaaaa :party::party::party:

PhotoGrid_1467218309477.jpg

purple..m, Dust, kala21 and 17 others like this.
  19. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Kad zna - zna....

13528805_1045904508851133_8436441705067074452_n.jpg

20. IronLady

IronLady Форумски идол

Седам на балкон, со книга во раце, а во меѓувреме некој од комшиите прави пуканки на балкон и миризбата стигна до кај мене.:inlove:
    Не е фер, сега паметот ми е во пуканките
    :rofl: