Претажно ми е кога човеченца - жалопојки ќе изблујат еден тон злоба врз некого, некои. Да ги задавиш или да ги задавиш?
Lilit,sekoj vo zivotot si vodi nekoja bitka za koja nie ne znaeme,zatoa,da bideme ljubezni i da ne osuduvame.nitu hipp nitu melin nutu nisto drugo,dve nedeli mi nema deteto jadeno nisto,a boli da si go gledas takvo,znaes..
@Crna Dama нека ти е Среќен роденденот! Се што ќе посакаш да ти се исполни! СДК дека веќе се ближам кон 30-ката. Остарев и јас. Веќе не ги ни бројам годиниве.
Во секоја тема расправија. Која и да ја отворам расправија. Препукување.. Јас од форумов научив или биде совршено мислителна или воопшто не биди.
I'm checking my deuces to him.....Dosta mi e lazna ljubov, dosta mi se lazni izjavi za ljubov....sega ke uzivam vo momentite so site pogresni. me boli srceto, dosta e. samo ne sakam lagi poveke. barem so site pogresni ke znam deka utre ke go nema i ke si prodolzam kako nikogas da ne bil. potrosna stoka, jbg. mazi, ne gi barajte zenite poveke - sega stanavme i nie mazi
А битките од каде ни доаѓаат освен од нас самите? Не разбирам каква врска има ова со тоа што го пишав? Јас во нејзиново прашање не видов битка туку двоумење, дали да го испоти задникот да направи кашичка или да купи? Ако се пронаоѓете во еден збор, не знам како одеднаш раздиплувате цела плеада на ставови по прашањетп кога немаат врска во контекст на тоа што сум го пишала. Жал ми е што твоето малецко не јадело две недели, се надевам дека ситуацијата наскоро ќе се промени, но твојот случај нема врска со ова, единствено заедничко е дека се зборува за јадење. И тие спаѓаат во истата категорија. Или павлака и леб...и тоа имам видено.
Сакам да кажам дека некогаш е доволно само да се седне и да се гледа... да се биде нем набљудувач на својот живот... на луѓето во него... зошто само ситиците, оние мали, навидум небитни гестови го прават животот... но и оние во него... само тие мали невидливи мигови може да ги подредат луѓето.. битните да ги направат небитни, неважните - најважни... Затоа седете и гледајте...сами нека ви раскажат што им значите...
I'm done 4 ќеси преполни со непотребни работи од две шкафчиња. Конечно средив фрлив буквално се што не треба. Половина работи беа од средно, кое веќе е поминато, конечно! Сум чувала до последен момент, во случај на матура да ми затреба нешто Отидов да фрлам еден завршен период !
Во мигови кога ме надвладува некоја негативна енергија, ме обзема осаменост, тага, паника прво што правам ја средувам цела куќа, чистам генералка, потоа го спремам омиленото јадење ( макарончиња потпечени), си пијам кафенце, читам книга, јадам чоколада,слушам музика и уживам во крзното на моето срцкасто милениче. Во последно време ми годи тишина и друштво со сама себе, ми треба малку мир да ги наполнам батериите, да се стабилизирам наспрема гужва и празни муабети.
СДК дека ме измачуваат оние 2 денари што ќе ги заштедам на струјата за наредниот месец. Како и каде ќе ги трошам
Не знам.. секој има свои желби, цели, сништа низ животот. Секој има свој карактер и манири, свое лично минато и живее своја сегашност според свои принципи што е најнормално. Но, она чуство, онаа глетка кога човек ќе види, ќе слушне второ срце кое неуморно чука во себе си е врв на секоја желба, сон и ситуација. Прекрасна привилегија е етапа од нашиот живот. Многу сум среќна за своето второ срце во мене, дај боже нека не прати трошка среќа низ целите макотрпни трња во животот.