Оф леле што прочитав. Им се лошело од screenshots а не им се лошело од тоа што мажи идат на женски форум и ги гњават со приватни пораки за секс фантазии, им бараат фб за запознавање и сл. Сериозно, треба да си малку повеќе очаен психопат за да дремеш по форуми и да им пишуваш на членовите такви глупости. Секогаш мислев дека форум не е место за барање девојки/дечки ама времињата се менуваат.. Туку ајде, секој со својата мака. Да не се смееме на туѓа несреќа. Крај на крај, ако не уловат маживе нешто по фемина Пустец и Албанија се тука!
Сакам да кажам ... дечко ми често ми вели, онака во тек на то шо сме скоро година заедно па си збораме за кога се запознавме, кога почнавме, па ми вели ама ич не знајш да флертоваш. Јас упорна му прам абе се е до мене. И он ми враќа само thanks God you're cute. Пред некој ден сакав да spice up things, па пробав да го заведам со секси слики преку фејс. Слика 1. Слика 2. Слика 3. Worked.
Случајно излегов на балконот. Да тресам чаршафот од ручекот. И бев сведок на детска караница. Мали беа дечињата,се скараа за нешто на некоја што рекла што сакала така а не вака. И се разделија.Да. Едната си отиде да се вози со велосипедот со некои други дечиња,а другата си замина со велосипедот накај дома.Оваа другава после малку ја озборуваше демек таа била во право. Си велите сега зошто го пишувам ова,шо врска има? Епа има...ме погоди тој момент.Како? Епа ме потсети мене на нешто слично.Нешто што цели 12 месеци не е во комуникација,нешто што тешко се брише.Не е тоа нешто што ќе напишеш со креда на табла па со сунѓерот ќе го избришеш и оп го снема.Не е. Пред една година заради љубомора што бев излезена да гледам фудбал,а не ја повикав таканаречената другарка со која израснав и бевме како сестри,таа ми се раздери по мобилен и ме избриша од се живо и диво.Да.Од август минатата година не сака сурат да ми види,не сака глас да ми чуе. Тоа ме повреди премногу.Знаете ли колку е болно што сите слики и се што имав спомени да го изгорам и да го фрлам во контињерот? И нашето другарство да значи џубре? И си велев во мозокот тогаш кога се скараа овие две малечки деца:Деца,ценете го другарството...тоа е тежок јазол,што откако еднаш ќе го пробиеш,нема врзување назад.... Исто така ме потсети на мисла на легендарниот Владо Дивац,мајстор за кошарка: Да создадеш другарство ти требаат години,а го уништиш ти треба само една секунда.
Шетајќи по темите приметив дека на форумов веќе не можеш ни неверство да простиш, а некоја членка да не те осуди. Од исхрана во бременост, пораѓање во приватна или државна болница, мајчинство, цело време некој некого суди. Што е најлошо жени, мајки, девојки се осудуваат и жолчно се караат зошто некоја решила приватно да се пораѓа или решила да му прости на сопругот. Жени форумот служи да се поддржуваме и помагаме меѓусебно, доволно сме потценувани или напаѓани од спротивниот пол.
Многу работи се со измешани брзини. Отвореност и искреност,директност и дрскост се различни особини. Немаат исто значење.
E,da.. bidna I ceremonijata za veridbata. Se pomina kako so trebit fala Bogu, si dojdov pri sebe pa, ajde da ve pocastam so blago (^.^) Spoiler: Blagooo!♡
Боли. Боли до срж кога сакаш да бидеш што поблиску до некој и само да го сакаш, а тој се оддалечува од тебе.
Вчера сфатив дека некои одлуки во животот шо ќе ги донесиш се направени да ти го скршат срцето за наше добро , и да дојдиш до работите кои се за тебе и да бидиш среќен . За добро да е само
Такви мажулиња не му требаат на никој. Се ќе си дојде во свое време, а тие таквите ќе завршат на некој од следните три начини: 1. Ќе остават бремена некоја што не ја сакаат. 2. Ќе се заљубат во некоја и таа нема да сака да е со него 3. Ќе јадат ќотек од некој ако прават глупости и се мешаат кај што не треба. Само трпение, се се враќа во животот, можеби не веднаш ама за две години максимум нешто од овие три ќе се исполни.
Ne be zlaten, ne sum jas kriva i ne se steknav so dete, tuku si rodiv dete i toa vo brak. Ne ti cinev ni so dete a ni ko nemav dete ni maz ne ti cinev. Samo izgovor e toa. Samo pazi sam ko cukalo da ne ostanis i da Se kaes. Posle nema nazad ke go potrosis zivotot na posteni nemazeni. Bog da cuva i da me iscuva od nekoi kako tebe pupu skraja da e
Си размислувам дали стварно ми требаат толку пешкири или дали стварно ми треба толку облека?! За жал за двете место нема.
Или со тек на време ќе се опушти и ќе ти ја пружи сета љубов која ја притискал во себе од некоја причина или страв. Само трпение, доверба, разговори и многу љубов. Така завршив со љубовта на мојот живот.
Hello, It's me... Периодов вака, баш како на сликава. Прв слободен викенд и не знам што да правам со толку многу слободно време. Да можев ќе испланирав нешто но кога цел ден ти отиде јабана дур чекаш поканата за шетање да ти јави за да ти откаже во последен момент... Сериозно?! Досадно, досаден период, досаден град. Кој има други обврски, кој попаметни работи, кој живее на другата страна од градот па дури и во друга држава... И окапав дома, лежејќи гледајќи јадејќи, све -ЈЌИ. Па од досада реков дај да ја потскратам малку косава, и онака оштетена е ќе ја освежам. Тоа малку излезе многу, а тоа многу сега ме кошта грда фризура. Кога не ми е вреден газот така ми треба. Можеби и си направив услуга, нема пеглање и се тоа, а можеби и не пошто дефинитивно ќе треба да најдам фризер да ми ја оправи косава јер степенот ми е а ла прилепско памук кале. И сериозно, нема Швеѓанки на форумов? Германки и Италијанки еден куп гледам и читам а Швеќанка ни една не сум сретнала.
Бев вчера во Пробиштип на Аква парк изгорев хаос се направив,јас најјаката сите под сенка јас на сонце е сеа ќе си плачам ако ми е
Јулско скопско зајдисонце. Дал е праска, дал е еротика ил е груб секс, како сакате наречете го, ама вриска од убавина. На море ова време се лицкам и седнувам на вечера. Тука нешто слично, ама нема море, но наскоро. Се наспав, лом направив пола фамилија по телефон и уживам со винце. Го гледам зајдисонцето од балкон и си замишљам нешто што наскоро ќе се случи. До душа се гледа веќе само убавиот хоризонт.
Живеам без тебе т.е се обидувам да сватам дека не си веќе во мојот живот подобро е за двајцата мозежби и не сме еден за друг затоа секој нека ја најде онаа друга половина каде ке се претвори во цело,незнам после тебе може и никогаш да не ја најдам но ке бидам упорна да си го средам животот и да не губам ниту секунда зошто животот е краток и многу убав .Со тебе научив многу работи еднставно созреав и ти благодарам за тоа..Тешко ми оди да те заборавам ,но јас сум храбра сигурна сум ке успеам.Нашите патишта се разделија баш тогаш кога се беше како што треба ,ама ако знам дека е со некоја причина.Те сакав многу и уште те сакам .ми недостигаш толку многу ама силна сум стегам заби можам ке издржам.Ти ја поскувам цела срека на свет................................................................
Се сеќавате кога ви кажував за бившиот? Се скара со женската што одеа 9 години, го изневерувала со ЖЕНЕТИ, алоо женети. Одела со колега на татко ми (вмроец) за да ја вработи. Јас си знаам како пропатив ко ми се јави да ми го кажи ова. Одма појдов не чекав секунда. Срцето ме болеше. Потоа, си фати женска помала од него 9 години, тој 29 таа 20.Знаев дека ништо нема да биди, го знам него јас.Душа чоек, душа. Наредно и се пушташе на моја другарка, беа на кафе, се гледаа и ништо. Јас му кажав:Не е за тебе К, знаеш дека нема да и кажам дека бевме заедно (стварно не и кажав и нема да и кажам за да го заштитам само да ми биди среќен) и пишувал глупости, таа ми кажа видов.И со неа ништо. Денеска се видовме, не можам да не го видам. Не ми веруваше тоа што му го кажував за другаркава како се потсмеваше и му кажуваше на сите околу каков е. Рече ќе си играм со него. И со неа немал контакт ми рече. Мисли дека јас сум љубоморна и сум и тресела глупости за него. Господ ми е сведок дека ќутам само тој да биди среќен, а длабоко во себе го чувам во срцето. Има правда, јас само добро му мислам. Има правда. Сега, ќе ја адднува уште една моја другарка. Знаете што? Нема да успее. Очигледно, сака да ме направи љубоморна, но не успева. Пораснав јас. Ќе му докажам. Добра ви ноќ