Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. VladeMila

VladeMila Популарен член

Доброто воспитување се состои во тоа да ги истрпиш невоспитаните ...:)...

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Кратко и јасно.
    И здравје. :) Толку барам,се надевам не е многу. :)

3. deskarada

deskarada Форумски идол

ОД секојдневни случки кои се случуваат околу мене вака, гледам и не ми верува на шо луѓево се спремни, дали онака кога ќе те предадат намерно, ти забиваат нож, му се исполнува толку душата, тоа ги прави среќни ? Толку му смета нечија насмевка ? НЕкој да биде успешен ?

ИСкуството до сега ме научило, колку и да ме предадат пак, разочараат, нема никогаш да ме турнат, поразат, па уште помалку да ми ја тргнат насмевката, напротив би била уште по насмеана и поуспешна.

SAMIRA, buttercup5, Ketchup and 7 others like this.
  4. bombona23

bombona23 Популарен член

Ме нервираат луѓе кои цело време сакаат сите да се прилагодуваат според нив. Еднаш-двапати, во ред, но постојано. Ц

CrazyOne and honest girl like this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Слатко кафе и горко вино не одат заедно.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Бидете убави и кога одите во продавница (немојте да изгледате како бездомници), не знаете кого можете да сретнете.

7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Добар човек - лоша судбина.
    Лош човек - добра судбина.

8. ceca-1

ceca-1 Популарен член

ЕЕеее се сеќаваш во темата за Величествениот кога пишуваше на времето за Ибрахим, нели љубв ти беше? Тогаш беше доста активна(fingers)(y):o::~:(tumbleweed)

9. mynameislove

mynameislove Популарен член

Секој на рамената си носи свој товар, секој има некоја лузна, секој има лоши денови. Секој ден читаме некои инспиративни пораки за да ни ја зголемат мотивацијата или самодоверба на сите ни треба. Луѓе сме правиме грешки, толку несовршени, а сепак единствени. Читаме некои правила како да живееме, но дали ги применуваме? Некои сфаќаат дека е време за промена, други не, а трети за жал немаат сила за такво нешто затоа што се уморни, уморни од се. Може да се умориш и од падни стани на пример ако постојано живееш така од грешка во грешка. Сепак учиме, се е искуство а не грешка. Не го гледајте туѓиот живот и не барајте друг, најдете само снага за да го издржите товарот, најдете ја и кога веќе ја нема, со последниот атом на енергија борете се, сепак не се откажувајте. Понекогаш вратата се отвара со последниот клуч.

purple..m, SAMIRA, Avokado and 2 others like this.
  10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Хаха по тоа ли ме паметите сите?:rofl::rofl::rofl: Се трудам и сега да сум активна, тогаш имав повеќе време :lol:

ceca-1 likes this.
  11. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

СДК за вистински пријател се би направила.

@Mr. Right Always friends and always there for you, anytime. In good and bad times, anytime.

purple..m, Ketchup, Mr. Right and 2 others like this.
  12. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Тава беше на старата платформа, за неинформираните тава тава. А тава тава тава за некоја друга тава или евентуално тенџере.

pupi.girl likes this.
  13. referentka

referentka Moderator Staff Member

СДК дека времето секогаш е ТОЧНО :!:
    Тоа што ние си правиме работи кои ќе ги сфатиме ПОДОЦНА не е до него ;)

14. macencef

macencef Популарен член

Sega, dojde na red ti da cekas. Nema da docekas da ti odgovoram jas na porakata. Sedi si i bidi dosleden na tvojot izbor. Jas sum, jas molcam. Sega e vreme da se zagrizis, koga me smetase za kukla i me iskrsi ti bese seedno, sega mene mi e seedno. What goes around, comes around, maci. Setaj.

15. Cka

Cka Форумски идол

Баба ми и дедо ми немале куќе кога се венчале. А се венчале тајно, оти во времето на комунизмот забранет бил црковниот брак. Влегле со собата кај мајка и на баба после 12 по полноќ, дошол поп и ги венчал. Не сакале да имаат ништо додкека Бог не благослови. И ...

Сфатиле дека немаат кај да живеат. Купиле плац, со парите на дедо ми и со чеизот на баба ми, ама имале пари за премал плац. Но доволен за една куќа. Дедо ми сам кршел камења на ридот, ги носел дома, заедно со баба ми правеле кал, и иако бремена, заедно ја изѕидале куќата. Уште живеат моите во таа куќа.

Се сакаа 56 години, секој ден. Многу сакав да имам маж со кој ќе имам секој ден муабет, ко они двајца. И најдов таков маж. Маж со кој можеш до брскрај да си зборуваш. АМа не знаев дека ќе ја имам истата судбина, дека ќе мора да градам од 0 со него. Сега само посакувам, иако ќе е мачно и тешко, секогаш да си го имаме муабетот и најмалце 56 години да сме и ние во брак.

Важно е ние тројца да сме живи и здрави, да се сакаме, да расте бебето, а се друго ќе се направи. И во една соба се живее кога се има љубов, а кога не се сакаш, и 20 соби се малку за бегање.

Mracna, purple..m, Coachella and 42 others like this.
  16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Зошто ли, о зошто, на цел вагон постоечки проблеми ......се измислуваат непостоечки?

purple..m, cresa-jagoda, 1209 and 7 others like this.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ги читам проблемиве во категорија Љубов и секс, конкретно за Врски и си викам фала Богу јас ги поминав тие години каде постоеја илјадници прашања: Со која пишувал, зошто не сака да ми даде пасворд, зошто не ми се јави, со кого излезе, каде излезе, зошто не ми пишува со смајлиња, зошто ми пиша само ок, зошто не ми посака добро утро, зошто мене не ми ја лајкна сликата а неа и лајкна, која му е оваа што му ставила <3 на слика, зошто уште не ми кажал дека ме сака, зошто на фејсбук ми пишува а во живо не ми зборува итн. Детски работи. Тоа што сум сингл и не ги трпам горенаведениве сра*а е друга прича, битно во овие години нема да имам такви проблеми, ги одраснав. Yeah! Сега само со зрели мажи ќе си имам работа, кои знаат што сакаат и нема да си играат игри, а нема ни јас. 8)

Last edited: Jul 21, 2016
  18. duffi

duffi Форумски идол

Незнам зошто луѓето патат толку многу по внимание?

Прават работи кои се смешни за да го добијат истото.

19. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Сакам назад!!!!!!

20. Dust

Dust Game Over

Го гледам видеово и се мислам ..
    Дали до сега имало понормална од госпоѓава таму? И дали ќе им фали барем малку? Хаха