Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Ne znam sto mi tekna stari pesni da slusam i taka vrtejki po YouTube stignav i do hitcevo,pa vikam aj da ve pozdravam :D:P:music::dance:

2. anaja1

anaja1 Популарен член

Ти не патиш по внимание?:D

Љубав Ник likes this.
  3. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Стара македонска само со мои зборови: " Оној со поглед јагне, е баш тој како волк ќе се изеде".
    Be careful. Секое добро феминци, пријатна вечер на сите.

sugarlips likes this.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Не. Го имам доволно од луѓето кои ме сакат. Не морам да се докажувам на светот. ;)

5. anaja1

anaja1 Популарен член

Тоа е најубавото нешто:clap:
    Тие што го немаат,се несреќни и празни:!:

6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Uste edno malecko vo mojot dom Welcome Mini :l:

PhotoGrid_1469122895039.jpg

eliesaab, purple..m, Miss666 and 36 others like this.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

Лелеее што е слатко:l:

cresa-jagoda and Minnie 1 like this.
  8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Epten :inlove: Malecko e,uste e bebence :hug:

9. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Блазеси ви на сите шо си имате дечко шо знај да е тука за вас ко ќе ви треба.
    Не знам дали има поента да си во врска со некој шо не е во состојба да ти биди рамо за плачење ко ќе ти е најтешко туку константно се крие зад некои ретардирани одбранбени механизми.
    И на крај си остаена сама на себе тогаш кога најмногу ти треба некој.
    Фак ит.

10. veteruska

veteruska Популарен член

Ако навистина сме настанале од мајмуни,зошто тогаш сеуште се преправаме дека сме луге?

cresa-jagoda, SAMIRA, joy1 and 5 others like this.
  11. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Nie 5 dusi sto ne se tagirame na fb kaj sme sto jademe sto pieme da znajte oti nikade ne odime

cresa-jagoda, Аliсe, joy1 and 7 others like this.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

-"Здраво на сите
    Нова сум на форумов "....

Толку, не читам понатаму:envy:

13. bombona23

bombona23 Популарен член

Вечерва ќе си легнам среќна и покрај сите проблеми што ги имам и покрај болката што блеска во моите очи, и покрај демоните што ги носам во себе, затоа што ТИ ги будиш ангелите во мене, ти си зракот во мојот мрак, ти ми ја враќаш насмевката на лицето и ме инспирираш. ТИ што си обичен странец, а што чувтсвувам дека те знам од секогаш, не само во овој живот, туку и во сите претходни.
    Да тоа си ТИ, личност што ја гледам ретко, а секогаш кога ја видам ме оживува, ме полудува, и ме поместува од својата оска. Ти си мојата карма, мојата муза, мојата сродна душа, мојот копнеж. ТИ ми го разгоруваш пламенот и го забрзуваш ритамот на моето срце. Да, ТИ!

macka5, kjukli and Avokado like this.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Добро утро Македонијо!
    Денес ќе ја имате шити расположена Лилит!
    Зошто?
    Зошто комшијата пензионер одлучи да гледа документарец за македонските манастири на 100ка волумен.
    Ни си да пиеш мафе со овие светости во позадина, па ај да тргне денот, ни си да пиеш кафе, рано е, до 12 ќе го пијам петтото.

И еве си лежиме пола саат и веќе ме боли глава. Више сум гладна и се трудам да не размислувам како му влагам и му го зимам тв-то...и не, не го намалува. Се знам за манастирот во Зрзе...

Намерно ли ги праат ова бе? За инает на младите шо спиете до пладне до 7 сабајле!!!
    Се спречувам да не му заѕвонам на врата.

15. macencef

macencef Популарен член

Ne, zlatna, ne prifakam. Iako si mi majka tolku imas nazadni svakanja, toa e nesto cudo. Nema da se premazam samo za da imam familija. Ti zaboravas samo edno - jas veke imam familija! I toa prekrasna. Si go imam sin mi, so prekrasna dusa i karakter, samo toj da e sreken nisto drugo ne mi e cel. Da mozam da si kupam eden stan i so nego da si ziveam oddelno. A drug maz i drugo dete ne sakam, ne mozam. Ne go krpam ovoj zivot - ovoj zivot za mene e celosen. Ako saka nekoj drug da me ubedi deka ne e taka - se zeznal. Mojot svet e vo tie dve oci koi me gledaat sekoj den i mi se smeat. Se dodeka vo negovite racinja go cuva moeto srce - toa nikogas pojke nema da bidi skrseno i da boli. Te sakam sine moj, nikogas nema da te lazam i da ti donesam nekoj maz samo kolku da imas tatko. Jas te cuvam vo moite race, a ti go cuvas moeto srce. Se duri sum ziva.

purple..m, cresa-jagoda, Gosh and 8 others like this.
  16. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Ви имам пишувано за мачката моja на времето колку не ja сакав. Ама сега не би можела да си го замислам животов без неа. Сега кога можам им давам jаденje на уличните мачки. Толку ми се влезени под кожа, просто си се чудам на самата себе. Пред некоj ден, шетаме низ населба и начекуваме на едно питомо маче. Си седна врз моите нозе, ja пратив маjка ми да земе едно jaденje, да го нахраниме.
    13709998_10210263809339703_4763877879887758502_n.jpg

17. macencef

macencef Популарен член

Jas sin mi go ucam da saka macinja, doduse begame od kucninja oti mi e strav, ama od mal go ucam da gi saka. Ima 2 godinki i si gali mace edno od komsiite. A maceto trca po nego stom go vidi. Dojdeno e vremeto pojke da gi sakas zivotnite od covek.

18. macencef

macencef Популарен член

Se si ima lek mace, trp strujata iskluci mu ja - naaaaa televizija. Pa neka se zali. Ili podobro - vikni mu policija za narusuvanje javniot red i mir. Pa ke vidis hahah. Za drug pat um. Smejs i mozis da go prijavis. Ne smej taka

Lilit likes this.
  19. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

@macencef искрено сеуште имам страв од големи кучинja, ама животов ме научил подобро да помогнам на куче или маче отколку на човек. Сестра ми донесе маче пред 6 години, на почетокот имам страв од неа, сега како ме смее како никоj друг.

20. Koko K

Koko K Активен член

Утринава се разбудив и немав желба да ги отворам очите , да погледнам како се топи мувлата од керамидите од покривите, поради тивкиот притисок на летното продорно сонце. Си реков „Па зар толку сме грешни, што и сонцето не не привлекува, да станеме од насите удобни креветчиња“. Интересна работа е гревот на самите нас , а со тоа и на човечкиот род и самото гледиште во врска со гревот. Доколку погледнеме подлабоко во нашите срца, го откриваме целиот гнев што се створил во нас, последица на модерниот начин на „неживот“, кој што толку се трудиме да го исфорсираме, не обрнувајки внимание на самиот факт дека животот е категорија што поминува. Самите си ги полниме главите со некои си квази, демек „важни“ работи, иако во длабочината на нашите срца сме свесни дека, единствено нашето его се полни од нив, додека нашите срца остануваат празни. Интересен факт, што сите ние свесно се трудиме да го игнорираме.
    Од тие причини, сакам да го почнам моето излагање на овој форум, со ваква тема, сакам да најдам разумни мислења за промена на начинот на неживот и ослободување од стегите на модерниот начин на живот. Длабоко сум убеден дека во целост не е заборавена радоста што постарите генерации ја имаа во своите домови, радоста што ги полнеше нашите срца, радоста што ја правеа ситните нешта.
    Затоа барам ова да биде повик кон сите добронамерни па и злонамерни пријатели, истомисленици и неистомисленици да го искажат своето мислење и да ја поплочиме нашата заедничка „траекторија на среката“, се за постигнување на една цел, запознавање на идните генерации со начинот за доаѓање до срекна животна состојба и на тој начин да се исполниме самите себеси за посовршено заминување од овој свет.
    Овој пост е посветен на сите слободни срца и души и ке работи секој ден за постигнување на таа цел, сакајте и бидете сакани, затоа што животот е краток, а само по љубов ке останете вечно во секавањата на своите најблиски.
    До следниот пат, ГОЛЕМ ПИОНЕРСКИ ПОЗДРАВ.

П.С.: Во времето на пионерите и „онаа“ работа беше бесплатна. Фала му на Господа и јас фатив дел од тоа време и ке имам што да кажувам на моите внуци.