Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Сакам да кажам.
    Првпат во животот сум останала без зборови благодарение на 14годишна девојка.(на сестра ми другарка)
    Беше кај нас нагости.Случајно ја "задрав";имаш дечко.
    Цитирам; Има 31год .Одиме долго време .Разликата во години не ми преставува проблем (следува смеење) .Мама и тато се разлика 25год и имаат прекрасен брак.

И после пак не верувајте дека децата го следат вашиот пример.
    Пс;Секако има и исклучоци каде што родителите се прекрасни а децата "либерални".
    Ќе не убие кога -тогаш овој 'либерализам"

Last edited: Aug 14, 2016
    cresa-jagoda, galapce, Rama and 14 others like this.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Треба да се забрани убивање на омилени ликој во серии, абе ајде филм било поминало, серија треба да продолжиш да ја гледаш бе. Боли. Да бев режисер искрено, и јас би убивала главни ликови, не дека сум некој вид на садист туку ... малку. Ама вака од другата страна боли бе. #sorrynotsorry #guiltynotguilty :tmi: :lol:

Уште неколку епизоди. Се разденва ќе светкам како Едвард КУлен ако поседам уште малку.

sia.bella, Ginger^, Lella and 5 others like this.
  3. ccca

ccca Популарен член

ова на w скоро и го нема у мк
    wifeable.jpg

Priroden and Lady Phoenix like this.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Еден ден ќе си посвојам детенце, ако имам можност и две, ќе си ги гледам и сакам како свои и нема да ги делам и двојам од моите родени дечиња. :) Е така. :l:

5. Priroden

Priroden Популарен член

Денес е 14ти aвгуст, пред тoчнo 16 гoдини мoите си идеa oд нивa, береa грoзје гo прoдaле и се врaќaa нaзaд. Тaмaн дa излезaт oд земјениoт пaт еднa oд oние бесните кoли ги удирa и тoa нaшетo рaскaнтaнo 101 се извртувa и удирa вo тие oд стрaнa шo се пoкрaј пaт и пoминaa без никaкви пoвреди. Дa бил мaлку пoсилен удaрoт ќе пaднеле у прoвaлијa.
    Гo пoпрaвивме 101 и гo прoдaдoвме нaбрзo

Нa зaдните седиштa имaa гaјби, ми викaa и мене дa oдaм јaс 9 гoдишен кaј ќе стaнaм у 5 сaбaјле...Али буден бев и се препрaвaв декa спијaм, a требaше сo мaјкa ми зaеднo нa преднo седиште дa бидеме...
    Иaкo сум тoтaлнo рaзличен oд нив и у пoглед нa aмбиции и нa кaрaктер, секoгaш се прaшувaм шo ќе беше oд мене aкo ги изгубев

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Уживај додека трае

deskarada, kjukli and JustFun like this.
  7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Подобро е да шетам вишок килограми отколку мањак на мозок:D

8. 1209

1209 Форумски идол

Некогаш едноставно треба човек да превземе еден чекор макар и најтежок на свет за да му тргне работата. Само што се видов со другарка, ми беше најдобро друштво со бившиот нејзин, другар на дечко ми. Многу се дружевме и многу ни беше убаво...нив последните години не им одеше и по многу маки ја прекинаа врската. Пред да се случи тоа бев кај неа на гости и разговаравме надлого и на широко и мака ми беше што и ги давав тие совети ама знаев дека не заслужува толку нервози и толку да биде несреќна. И реков мораш да ставиш крај и знам дека ќе ти е најтешко на свет но ова не оди. Ме послуша и мене и сите кои и збореа. Мене искрено ми беше тешко и на дечко ми му беше зошто многу ни беше убаво со нив, а и другар ни е нејзиниот партер, тешко ни беше и за него...после некое време не се видувавме се одалечивме и не ја обвинувам и требаше време да заздрави...денес после година еден куп убави вести. Има дечко, среќни се, добила работа во Холандија, на струка со огромна плата... се и се средило во животот и ми вели среќа што на време ми збореше. И така наминав да кажам дека многу ми е мило за неа, некои луѓе после толку тага заслужуваат така се да им се нареди во животот. Некогаш треба само некој да те потурне и да ти ја каже реалната ситуација, да ти подаде рака, после се е полесно.

9. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Бев со внук ми у золошка.
    Убаво поминат ден.
    Има и жирафи :)

cresa-jagoda, jasna83, MilaP and 3 others like this.
  10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Алоо педофил е тој, пријавете го.

11. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

@JollyGirl Џабе е се.Дечкото е наркозависник и бивши затвореник (го познавам)Полицијата му прогледува низ прсти.Не му е првпат да се мота со деца.А и нејзините родители знаат-ништп не превземаат.Според нив не е битна разликата во години (несовесни се).За жал.

cresa-jagoda and Jean-Baptiste like this.
  12. poenta

poenta Форумски идол

СДК... Не постои погрешно мислење.
    Постои мислење кое не се согласува со нашето.
    Тоа е се.

13. toogood

toogood Популарен член

Mnogu sakam luge koj si zborat za sebe, kade bile, koe skolo go zavrsile, sto postignale, sto si kupile....
    Ubavo e da slusnes, idea da ti otvorat. Prespektivni luge.
    Ovi drugive koj sekogaz zborat vo stil "ti vikam kerko, setise snao" i onaa drugata vrsta "ako ako, ke im se vrati, Karma....", se nesto vo stil nekoj im zaviduva, "a oni boze moj samo da im zaviduvas", mnogu zamaraat.
    Ic ne se svesni deka covek na mesto si ja brka rabotata i nema vreme za trosenje so niv.
    Mozda krugot na priateli mi e mal, ama zatoa so niv se relkasiram, vremeto nikogas ne mi e potroseno.
    Sakam da ucam od lugeto, sto i da e samo ne zavidlivost.

Bidele licnost okolu koja svetot se vrti, nemojte Vie okolu svetot da se vrtite.

galapce likes this.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Денов сончев а пред мене ноќ со боја на мастило...
    Мозоков мој заборава некои работи а цел ден нешто ме тера да замесам штрудла.И замесив а во очиве некоја чудна магла од солзи,помешана со шеќер во прав и распукана кора од штрудлата.И ми текнува како молња во сред ноќ.Твојот роденден...
    Би сакала да вратам дел од времето,како кога студент после неуспешен испит или каснување за срце знаев да се спакувам и да си дојдам под познато парче небо.Сакам како тоа лето да ме одведеш во куќата која ја градел твојот прадедо,да ми береш капини и да те слушам со насмевка ,да го гледам искапеното сонце во твоите очи со боја на килибар,да ја јадеш штрудлата и да ми кажуваш дека не е важно како изгледа туку каков вкус има...

Еве сум сега,некако истрошена,уморна,незадоволна...и сега штрудлата е изедена,капините се кладам се уште ги има,камената куќа на твојот прадедо одамна е само ѕид ...само тебе те нема.
    Среќен роденден тато,се надевам таму горе береш капини ...

15. anaja1

anaja1 Популарен член

Почина жена што бевме на различна таласна дужина:(
    И не сум среќна денеска,се осеќам некако празно,луто,нервозно(facepalm)
    Зашто се луѓето такви,еден е животот,зарем има место да се мрзиме:|
    Баба ми викаше,што ќе речеш аго,речиго гаго(facepalm)
    Што ќе речеш лошо,речиго добро:)

jasna83 likes this.
  16. Lella

Lella Форумски идол

Многу се нервирам кога некој (најчесто роднини од трето колено) ќе ме праша каде сум се запишала и по одговорот следи нешто во стилот:
    „Ех, ништо. Што не се запиша на некоја струка, иднина да имаш, да работиш...“
    „Ццц, оди си електро нешто или медицина, што ќе се буташ таму.“
    „Неее, нема фајде во тоа, ништо не си направила.“

Океј, сфаќам дека секој си има свое мислење, настрана што не е нивна работа јас што ќе правам со мојот живот, ама сериозно сега. Нависина ли мислат дека со вакви коментари ќе направат нешто добро? Ај да речеш да го кажат тоа пред уписите, кога сум во дилема (иако ни тогаш не треба да се мешаат), ама две недели пред да почнам? Што си мислат, аха, еве сега, штом ти, човек што го гледам двапати годишно ми рече така, одма се префрлам. |(

Оставете ги бе луѓето да си ги прават своите избори, тие најдобро знаат што е најдобро за нив. Ако помагате, помагајте, а вакви глупави дофрлања никој не сака да слушне.
    Sometimes you just need to keep your opinion for yourself.

17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Сакам да кажам дека запознав супер личности тука @joy1 @vitamina @zeka @snezan4e @eloves @Orthophill @Antebellum @Cka и клавирот @EvAngelos @anakonda88 @CameliaMiller
    Ама на форумов ретко остануваат личности кои имаат сопствено мислење и различен став. Овде е ограничена слободата на говор, различните мислења се бришат, бидејки според некои правила, сите треба исти мислења да имаме и да се лигавиме, а секако најважното да лажно се претставуваме, зошто на некој може да му засмета и да ни се закани со бан.
    ФМП

Antebellum, Lady Phoenix, Cka and 9 others like this.
  18. Arien

Arien Истакнат член

Tivka nok, go slusam disenjeto na moeto malo angelce i me obleva neobjasnivo cuvstvo na sreka. Nasmevka na liceto, treperam, a dlaboko vo dusava bolka krici go paraat srcevo mi falat sakam povtorno silno da gi gusnam. Sakam na moment da se pretvoram vo veter da odletam do niv da gi pomiluvam da gi baknam i tivko da im sepnam ve sakam i sekogas sum tuka za vas.

fallenangel, rose60 and jasna83 like this.
  19. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Не, не, само мене може да ми излета нешто што не го мислам и тоа у погрешен момент.
    Дедо ми си збори како више има 78год, како е стар и не знам ти што а ја со пола памет на тоа да му одговорам “па добро доста ти е“ (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Среќа разбран човек па се изнасмеавме :D:l:

Ketchup, theowndemon and jasna83 like this.
  20. sia.bella

sia.bella Популарен член

Денес денот ми го направи едно малечко, ако имаше максимум 10тина годинки. Слегувам на автобуска, се влечам со куферот по мене, во рака ташна и некои ќеси, се подзаплеткав и сопнав за момент, ми доаѓа малото растрчано цело ми вика добар ден и ме прашува дали ми треба помош со ќесите, дури и ми персираше. Срцка мала :inlove:

Дојде и мајка му по него и му вика не му досадувај на тетката (facepalm) а јас само го пофалив и кажав дека е за почит тоа како го воспитале. :) Сеуште постоеле родители што знаат да научат и воспитаат деца на основна култура. :bow: