Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. donna.17

donna.17 Популарен член

Ден тапа. Слободен ден, без работа, низ дома со син ми. Го викам мм да шетаме не иди мусе спие. Кавга. Нервоза. Досадно. Излегов да го прошетам син ми низ град.
    Направив две добри дела, ако може така да се наречат.
    Спречив дете од 3-4 години да истрча на булевар и на маж и жена му кажав дека му паднаа цигарите над нив.
    Убаво некако ми дојде. Без ништо да вложам и да направам кизнај што му помогнав на две фамилии од кои за едната последиците можеа да бидат фатални. Не сакам ни да помислам што можеше да се случи.
    Си идам дома. Ми ѕвони телефонот и шок. Ударна вест. Најдобрата другарка се породила.
    Уф какви прекраснотии, емоции, мерак, љубов ме облеа во моментот. Еве седам, си плачам и пишувам.
    Голем е Господ, ми го разубави денот.

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Јао Ина многуфина и Миа ќе ги учеле сељандурите што е Хуго.
    Тоа име пошо се просветлени од деца, кога прабаба им во село Ропотово им давала сок од бозел на летен распуст, па од таму импресиите, спомени се у питање. #евенезнам
    Имаше еден твит - Миа Костова е Сузана Турунџиева за богати.
    Ина во Франција ја просветлиле, а Хуго е актуелен ехе... А они такоЃе градските фаци ги просветлиле што е Аперол. Оф мори муко, јас уште цицав кога мајка ми начукуеше италијанки со аперол за добар дил за евтин кетеринг по авиони. Ама они аперолот го донеле у Скопје.

Мојов па не знае ни што е бозел...

3. Sreknaosoba

Sreknaosoba Истакнат член

Ajde luge doaga vikend ajde malce pozitivni misli . Utre e sabota, den za kafe i prosetka :)

4. anja_queen

anja_queen Истакнат член

DOBRA NOK na site FEMINKI i uspesen vikend :)

Janicka20 likes this.
  5. Janicka20

Janicka20 Активен член

Utre najavuvaat toplo vreme. Ajde site na spienje za utre da se fati denot...

6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се прашувам дали истиве овие млади активни членови на форумов, би го користиле истиот ник и кога ќе оформат семејство? :?:
    На пример сега околу 60% од активните членови имаат по 20-25 години.
    Пишуваат на разни теми и се зезаат. Најмногу пишуваат во младинско ќоше. Во меѓувреме наоѓаат некој и се заљубуваат. Се префрлаат во романтичните теми од типот: Што би му кажале, како да го изненадам, што да му купам за годишнина итн итн...После некое време даваат збор со човекот што го сакаат, па сладба, остануваат трудни, па се префрлаат во темите за бременост...дали сум бремена, па труднички муабети, па мајчински....Па во темите за слики до вашите деца, бебиња, што им купивте, како изгледаат...и на крај завршуваат во темата кај ВОЗРАСНИТЕ над и околу 40 год.

Можете да замислите таков некој член? Младоста, пола живот, сите лоши и убави моменти да поминат означени на форумов.
    Еве јас приметив таков случај кај @Petra777 ..... Како вчера беше кога ни дојде како малечко невино девојче (се зезам де :D ), ја имаше насекаде, па почна во младинското ќоше, за преку ноќ ни замине во светот на возрасните :( :angel:. Колку што читам веќе си верена, па наскоро може и бебенце да дојде :makeup: Па ќе продолжи по тие теми...
    А и @Cka ако не се лажам, мислам дека е така. Ми има оставено добар впечаток, па сум ја запамтила како една од првите членки....Овде е зачленета како студентка, па диплома, па работа, па одеднаш маж и дете. Порано беше без влакна на јазикот, бунтовна, отворена, не и беше гајле дали ќе повреди некој со своето мислење, а сега е омекната до немај каде....во мајчински муабети си кисне и со бебушот се занимава. :D

Јас еве искрено не знам дали би продолжила засекогаш со овој ник. Пошто сега сум студентка/слободно време/глупости/фимови/музика/замарање со небитни луѓе...за во иднина со истиов ник не можам да се замислам како објавувам слики од бебиња, од невестински фустан, како полека се префрлам во темата кај 40 год. па како коментирам за домаќински муабети....Ете и за тие членови што ги има во младинско ќоше, не можам да замислам дека истите би се префлиле во темата за 40, а нови уште помлади би дошле на нивно место.

Ама ден по ден си минува, може додека трпнам ќе се најдам таму кај што сега ми изгледа недостижно и чудно (wtf) Па може некој член сега што има 14/15 год ми е фан и бурно ме следи, па после ќе прави сподеба како сум била во 2016, а каква во 2026 год... што знам :?: Па дури и можно е никот во наследство да го оствавам на Џоли Џуниор.

п.с. Секогаш, значи секогаш, уште во пелени кога сум била си имав некои нереални и тешки сонови и цели за остварување. И еве и ден денска сум таква. И после ќе плачам што не сум постигнала тоа што сум го замислила, епа ќе плачам...
    Сите имаме некои цели и си правиме филмови кога ќе ги затвориме очите, ама оди исполни ги да те видам 8-| Врати се на земјатааааа Џоли, народот те вика...

7. Zeynep

Zeynep Популарен член

Не плачам јас никогаш ама ова што си го изнапишала е многу тешко за читање солзите сами течат ;(;(

Stories, Dust, cresa-jagoda and 2 others like this.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Жал ми е ако си се натажила од тоа што го пишав, ама тоа е живот, тоа е реалност. Ајде да се надеваме дека се среќни сега, дека имаат топол дом, дека се добро....
    Не земај се при срце :hug: има уште многу, многу, други семејства што живеат на тој начин па дури и полошо, ама секој си го чека среќата некаде....

jasna83, Dust, cresa-jagoda and 2 others like this.
  9. toogood

toogood Популарен член

Ne e vo Skopje, vo Kanada e.
    Ne sum ni veruvala deka ke mi se sluci, mada si spomnuvaat na vesti deka krazbite se zgolemeni za 50% od 2015god.
    Tragicno e toa sto ni imaat vlezeno preku garaza vnatre vo kuka i od precobje go imaat zemeno klucot.
    Po otisocite odma forenzicarot ni go kaza imeto i prezimeto na kriminalecot.
    Sega se ceka sedum dena i fala bogu sto ima 100% osiguruvanje pa ke ni ja isplatat sumata.
    Sto i da e, neka mine.

cresa-jagoda and DVAANGELA like this.
  10. Dennings

Dennings Популарен член

Се дружиме добри 7-8 години. И во добро и во лошо, и со смеа и со некое поткарување.
    Те сакам, другарка си ми.
    Ама некогаш знаеш да кажеш толку проста работа, толку прост коментар да воопшто се чудам како е можно тоа да искочило од твоја уста?
    Знаеш мислењето за тебе во секунда да ми го урнеш, да не можам да сфатам како е можно девојка од 22 години да е толку плитка и да има толку примитивни и ограничени размислувања?
    Толку предрасуди, толку гнев и бес во себе спрема сите. Спрема мажени, немажени, сингл,бремени, спрема цел човечки род.
    Ми иде да си ја лупнам глава во ѕид и следниве 2-3 дена да не те видам.

Rama, Wahnsinn and Priroden like this.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Зошто би направила зимница, и би ги сликала теглите за на ФБ? За аплауз, за да ми речат браво каква домаќинка си?
    ФБ е одлична работа за маркетинг, заоа што е бесплатен, и многу луѓе имаат развиено бизнис преку него, и јас моите креации си ги ставав на мојата ФБ страна, ама имав за цел да ги продадам преку него.
    Зошто би си ја ставила зимницата на ФБ?

crazylady, kala21, Dust and 2 others like this.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Vo temata 40 ka ne sme site po 40 godini :D
    Ne ima i 30 godisni a i pomladi od toa :)

duffi, Dust, JollyGirl and 8 others like this.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

@JollyGirl како крај на патот ја гледа +/- 40 :rofl:

Под хитно бабите да си отворат тема!
    Што па ние последни да бидеме 8)

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Јас од денес се приклучив на темата +-40. Се чувствувам старо :D

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Кога ќе ми каже некој “јас се сам постигнувам во животот„ прво ми изгледа како да се преценува. Да, таа карактеристика веднаш ќе изобилува, почна да не ми пречи тоа.
    Сега таа карактеристика ја гледам како човек кој се бори за нешто во својот живот.
    Има луѓе ќе речат погрешно разбираш, можеби за нив за човек што не го познаваат, ниту му ја знаат животната приказна, а за мене не е погрешно разбирање.

Rama likes this.
  16. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Зошто љубов постои,
    зошто не е минлива,
    зошто не слаабее со текот на времето,
    зошто може да ја почувствува секој,
    зошто кога ја почуствуваш ти дава крила,
    зошто кога ја почувствуваш ти дава сила,
    зошто боли кога ја губиш,
    зошто никој не се откажува од вистинската љубов,
    зошто со канџи се чува оној кој душата до својата ни ја зел,
    ете затоа морав да го споделам со вас клипчево....

Ме расплака, ме разнежни, ми го разубави денот....

jasna83, Rama, galapce and 5 others like this.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Плачам од срце, сакав нешто да пишам ама сега неможем;(;(;(;(;(;(;(;(;(

18. mynameislove

mynameislove Популарен член

Има некои луѓе спој на внатрешна и надворешна убавина. Внатрешната повеќе дошла до израз и ја проектирала надворешната. Да сепак постојат ѝ ретки се тие со таа привилегија. Што па јас зборам привилегија, сите сме родени со чиста душа, но не сите го негуваме тоа, не сите напредуваме во тој поглед. Не биди добар ни велат ќе те газат, набргу тоа ќе стане реалност и насекаде докази околу нас, зошто нечини да си добар.Но да се биде добар, да се помага помага, да се упати искрена насмевка на некој што можеби минува низ тежок период е најдоброто нешто. Најпрво за нас, колку само задоволство носи тоа.
    Тука нема преправање, едноставно се приметува тој сјај во очите, емпатија, љубов што извира и насмевка од милион долари. За жал повеќе преовладува арогантност и егоизам, една вештачка насмевка, оти мислиме дека сме најдобри и се стремиме да бидеме, а по пат газиме се живо пред себе, или нереализирани што не можат да се помират со твојот успех, или можеби да бидат популарни во нивното уфилмано друштво.

19. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Go pijam utriskoto kafe I go planiram denot , na krajot gledam deka dodeka jas go planiram denot vejke pominal, mora rano da se budam skapo e vremeto lugeee mnogu kosta

20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

не можам и не сакам да разберам која е поентата да питачиш лајкови на фб.за твоето дете како награда да посетува курс за странски јазик еден месец?!

што ќе добие за тој еден месец?!

или ти ќе си овозможиш фалба ,дека посетува елитна школа која уствари не можеш да си ја приуштиш,па макар било еден масец?!

ееех комлекси на сите страни....